Når det er tid til amning af baby er der flere gode råd, som du med fordel kan gøre brug af. Dette for at sikre både dig og baby en mere komfortabel amning, og at amningen forløber uden problemer. Her i artiklen ser vi nærmere på 4 gode råd til amning af baby, som med sikkerhed vil gøre oplevelsen bedre for både dig og din baby.

 

Disse 4 gode råd til amning af baby vil med garanti gøre amningen bedre, da det vil øge komforten dit barn opnår under amningen. Vores råd er til mere hud til hud kontakt, at du tager dig god tid og ikke presser din baby under amningen, at du lader dit barn få godt fat, og sidst men ikke mindst, at du undgår unødige bekymringer. Se mere i det følgende.

 

4 gode råd til amning af baby:

 

  1. Husk hud til hud kontakt
  2. Tag dig god tid og pres ikke dit barn
  3. Lad dit barn få godt fat
  4. Undgå unødige bekymringer

Husk hud til hud kontakt

At baby opnår så meget kontakt før, under og efter amningen er helt essentielt for, at baby ikke græder meget, får en mindre stabil temperatur, og at amningen overordnet set vil gå meget bedre. Derfor bør du så vidt muligt sørge for, at der er så meget hud til hud kontakt mellem dig og baby.

 

Det gør det samtidig nemmere for jer som forældre, at lære jeres babys behov bedre at kende. Husk dog at holde baby varmt med en dyne eller tæppe, så baby ikke får det for koldt. Det kan gå langt for at sikre, at jeres baby opnår den optimale komfort under amningen.

 

Hud til hud kontakt er meget vigtigt for dit barns udvikling, da den skaber tryghed og komfort. Derfor bør du altid sørge for, at du så vidt muligt har tæt, og hud til hud kontakt med din baby. Dette gælder naturligvis også under amningen, og som har den effekt, at det skaber ro og komfort for din baby under amningen.

Tag dig god tid og pres ikke dit barn

Tag dig god tid både før, under og efter amning, og pres ikke dit barn til at sutte og amme. I stedet bør du lade din baby finde sit eget tempo, da dit barn vil sutte og amme, så snart behovet for det opstår.

 

Der er stor forskel på hvor længe der går, før at et barn vil få fat, og begynde at sutte og amme. Derfor er det vigtigt at du er tålmodig og tager dig god tid, og at du ikke presser dit barn til at sutte og amme.

 

Ved at give din baby den tid din baby har brug, gør du hele den samlede oplevelse med amning meget bedre. Det vil også have effekt når der i fremtiden skal ammes, da din baby husker hvordan, at amningen før er forløbet roligt, komfortabelt og uden stress og problemer.

Lad dit barn få godt fat

Det er vigtigt at du er tålmodig og lader din baby påbegynde amningen, når din baby selv er klar til det. Dertil er det vigtigt at du lader din baby få godt fat, selvom det godt kan føles voldsomt i starten. Det er nemlig oftest kun i starten det føles lidt ekstra voldsomt, og allerede efter et par minutter, vil det føles meget mere komfortabelt.

 

Når din baby får godt fat bliver det nemmere for din baby, at få den kost og næring din baby har brug for. Derfor er det så vigtigt at du lader din baby få godt fat, da den kost og næring din baby får og skal have ved amningen, er meget vigtigt for din babys udvikling og trivsel.

Undgå unødige bekymringer

Som forældre har vi en tendens til at være meget pylrede om vores børn, hvilket særligt gælder i de første spæde år af vores børns liv. Men der er faktisk slet ikke så stor grund til at være så bekymret under amningen, som mange har en tendens til at være.

 

Hvis du bekymrer dig for meget og stresser i din krop, vil din baby også kunne mærke uroen. Det skaber spændinger i din baby, som gør det sværere at slappe af. Det resulterer i en dårligere oplevelse under amningen, så undgå så vidt muligt unødige bekymringer.

Til dig der bruger modermælkserstatning

Gør du af den ene eller anden årsag brug af modermælkserstatning, så kan du have stor fordel af, at sørge for at holde modermælkserstatningen varm. Det kan du gøre nemt og hurtigt med en flaskevarmer, der kan varme flasken med modermælkserstatning op for dig.

 

En flaskevarmer er den optimale måde hvorpå, at du kan varme din modermælkserstatning op. Du undgår således overophedning, samtidig med at du også bevarer næringsstofferne og vitaminer der er i mælken.