Skal du ud at rejse med din baby, så er der nogle ting der er gode at vide inden afrejse som er gældende for personer der rejser med et barn der er mindre end 2 år gammel. Der kan være forholde som vedrører bagageregler, sikkerhed mv. men der kan også være ting der er gode at vide i forhold til andres erfaringer med flyrejser med baby.

Kend til hele udstyrsstykket under flyrejsen med baby

Når man lige er blevet forældre, så er man ret sikkert allerede prøvet i forhold til at kunne forstå baby og dens behov. Det kan derfor være at man som nybagte forældre vælger at holde tilbage med en rejse med fly, da det kan virke som en helt uoverskuelig proces at skulle igennem. Er du alligevel hoppet på den lidt mere modige side, så er der ikke noget der ikke kan lade sig gøre og du er langt fra den eneste der kaster sig ud i at rejse med fly med en baby.

Du kan ifølge denne artikel på ESTA.dk læse nogle gode råd til at rejse afsted med baby uanset om der er tale om en længere flyvetur eller om det blot er indenrigs i Danmark. Noget af det første der er vigtigt at vide er, hvilket udstyrsstykke der er tilladt i lufthavnen og ombord på flyveren.

Det bedste man kan gøre, er som udgangspunkt at kontakte det flyselskab man skal flyve med, da der kan være lidt forskellige regler for hvad der er okay at have med på turen. Det kan f.eks. omhandle om der er inkluderet ekstra kg i bagagen, når der er en baby med og om der er mulighed for at fragte en klapvogn eller lignende med på turen.

Bestil ESTA til alle rejsende til USA

Når du rejser afsted på de længere ture som f.eks. USA, så er det ofte at man skal forberede sig på lidt flere timer i en lufthavn end hvad nogen synes er sjovt. Der kan være langt at gå fra gate til gate og en klapvogn eller barnevogn kan derfor være guld værd.

I forhold til rejser til USA, så er det vigtigt at du husker at et ESTA er nødvendigt at have på hvert enkelt individ. Dit ESTA er din elektroniske rejsetilladelse og kan søges derhjemmefra over din egen computer eller tablet i ro og mag. Det tager sjældent mere end få timer at modtage et ESTA der registreret direkte på det elektroniske pas, men det er dog en god idé at søge om ESTA mindst 72 timer før afrejse.

Undgå propper i ørerne

En rejse til USA med fly kan tage mange timer og det kan derfor være en stor fordel for dig, at du finder en afgang der ligger i et tidsrum hvor din babys rytme normalt ligger på søvnmode. Er baby ikke så gammel endnu, kan det være svært at vide om man allerede har en rytme der vil kunne passe ind, men som regel forsøger vi at rette nattetimerne ind til den længste søvn i døgnet for baby og det er derfor smart at rejse i disse nattetimer, så baby lægger mærke til mindst muligt.

Du kender sikkert selv til propper i ørerne under flyveturen og dette kan også sagtens ske for din baby. Nogle har stor succes med at tygge tyggegummi når man letter og lander, da denne bevægelse kan være med til at mindske trygget for ørerne og det kan derfor også være denne effekt man ser hos babyer der ammes når flyet går i luften eller lander. Derfor rådes der faktisk til at hvis du ammer, så am din baby på vej op og ned.

 

Gør det let og pak med omhu hjemmefra

Har du aldrig prøvet at flyve med en baby før så kan det være svært at forestille sig hvordan man skal komme fra A til B. Det fungerer oftest sådan at du starter med at tjekke bagagen ind i lufthavnen, hvor du får lov til at beholde en evt. klapvogn eller barnevogn til at gå til din gate. Når du tjekker ind, skal du igennem security. Her er det en fordel hvis du hjemmefra allerede har sørget for at pakke alt i gennemsigtige emballager og at du har ml-afmålt det du skal have med til selve flyveturen.

Der er ikke meget plads ombord på flyet og derfor anbefales der også at du har en pakke vådservietter med, så du ikke nødvendigvis skal under hanen med en engangsklud. Sørg for at have tilpas med bleer og lidt ekstra tøj i tasken. Mange oplever at det bliver koldt ombord på flyet, så hvis du pakker baby i lag på lag-tøj, så er du sikker på at du hele tiden kan sørge for at baby har en passende temperatur under rejsen.

Få en vugge til baby ombord på flyet

Når du er kommet igennem security og du har boardet, så vil det være en fordel for dig at du ved bestilling af billetterne også har bestilt en vugge til din baby. Er din baby mindre end 11 kg, kan du nemlig få en vugge ombord på flyet til din baby, så du ikke skal sidde med baby på skødet under hele rejsen. Sørg for at bestille denne vugge i god tid, da der er et begrænset antal til rådighed.

Mens du letter, vil du skulle sidde med din baby og det er her det vil give mening at amme eller flaske din baby. Der vil være sikkerhedsseler til både dig og baby. Når I lander, skal du igen have baby op til dig og i sele, men under selve flyvningen må baby gerne ligge i vuggen.