Sådan finder du det bedste ammeindlæg til dig

Amning fremstilles ofte som noget idyllisk. Det er et tidspunkt, hvor du blot kan sidde og være tæt på din søn eller datter. Det er tidspunktet, hvor I bygger bånd med hinanden og er I jeres egen lille boble.

Alt i alt kan amning let komme til at virke som det her perfekte lille øjeblik. Hovedsaligt fordi denne fortælling om amning glemmer et par detaljer, for eksempel at det faktisk kan være meget ubehageligt at amme, især når du skal prøve det for første gang.

Så er der bøvlet med overhovedet at komme i gang med at amme. Hvordan skal du holde barnet? Hvordan får du guldklumpen til at amme og drikke? Hvordan ved du, om de nu også får nok mælk?

Spørgsmålene og forvirringen kan være uendelig, og sidst, men ikke mindst: Mælken kommer ikke kun ud, når du ammer.

Fordelen ved ammeindlæg

Lidt af brystmælken kan sive ud på alle tidspunkter af døgnet, selvom du ikke er i gang med at amme. Det er selvfølgelig ekstremt ubehageligt, fordi det efterlader pletter på dit tøj og kan føles klamt, når brystet og tøjet bliver vådt.

Derfor får du uden tvivl brug for at have et stort lager af ammeindlæg liggende hjemme i skabet. Ammeindlæg puttes i din bh og bliver brugt lidt ligesom bind i trusserne. Ammeindlægget er simpelthen designet til at opsuge mælken og sørge for, at du føler dig tør og komfortabel.

Herunder kan du se nogle fine, udvalgte bud på nogle af de bedste ammeindlæg på markedet.

Natracare økologiske ammeindlæg – 29 kr.

Natracare økologiske ammeindlægKøb her

Hvis du lider af allergiproblemer, kan det til tider være et helvede at finde produkter, der ikke vil give dig eksem og andre ubehageligheder. Når du så skal købe ammeindlæg, bliver det kun endnu vigtigere at finde et produkt, der ikke gør alting endnu mere ubehageligt, end det allerede er.

Natracares ammeindlæg er økologiske, og det betyder, at de er allergivenlige og klorfrie. De er ikke fyldt med allergifremkaldende kemikalier, og selv hvis du ikke lider af allergi, kan det være værd at overveje dem, siden de også er bionedbrydelige, hvilket er godt for miljøet.

Pigeon premium – 99,95 kr.

pigeon ammeindlægKøb her

Denne pakke ammeindlæg indeholder 24 ammeindlæg, og kan derfor holde dig forsynet i en periode. De har en neutral hvid farve, så de er diskrete at bruge, og har en ekstra blød inderside, der gør det lettere for huden at få luft, så indlægget ikke klistrer til huden.

Et par andre fordele:

 • Ultra absorberende
 • To stykker tape så de sidder bedre fast i din bh
 • Bløde og tørre

Med en pakke Pigeon ammeindlæg vil du have et godt produkt, der er designet med øje for den bedst mulige komfort.

Joha uld og silke ammeindlæg  – 124,95 kr.

Joha uld og silke ammeindlæg

Køb her

Dette mærke med det nuttede navn kan tilbyde dig ammeindlæg i forskellige farver. Du kan købe hudfarvede ammeindlæg, eller ammeindlæg i sort eller hvid. På den måde kan du købe lidt af hvert og have ammeindlæg liggende, der kan passe til størstedelen af dine bh’er.

Ammeindlægget er lavet ud af fleece med en plet økologisk bomuld i midten, der kan opsuge mælken. Ligesom Natracare er Imsevimse ammeindlæg økologiske og følger Öko-tex 100 standard for at kunne give dig et kemi-frit produkt.

Chicco antibakteriel– 49,95 kr.

Chicco antibakteriel ammeindlæg

Køb her

Chicco ammeindlæg sælger sig på at være antibakterielle. De er lavet af antibakterielt stof, der hjælper med at sikre en god hygiejne og forhindre irritation af huden. På den måde kan du få så optimal en komfort som det er muligt.

Udover at være antibakterielle er taget hensyn til andre ting i ammeindlæggenes design:

 • De er bløde og åndbare
 • De er ekstremt absorberende
 • De er tynde og dermed lette at skjule under tøjet

Alt dette bygger op til ammeindlæg, der er designet med henblik på at gøre det så let som muligt for dig at bruge dem uden besvær. En enkel pakke indeholder 30 indlæg, så de er også forholdsvis billige.

Phillips AVENT Natural brystplejesæt – 299 kr.

Philips AVENT brystplejesæt

Køb her

Hvis du ønsker at købe mere end blot ammeindlæg, kan du overveje et brystplejesæt. Det kan især være en god idé til de allerførste dages amning, hvor alt stadigvæk er meget nyt. Der følger adskillige produkter med brystplejesættet:

 • 12 ammeindlæg, der kan bruges om dagen
 • 6 ammeindlæg, der kan bruges om natten
 • 2 termo gelépuder til dobbeltsidig brug. Som varme kan de bruges til at stimulerer mælketilstrømningen og som kolde kan de bruges til at lindre smerterne i brystet
 • 1 creme til brystvorter
 • 1 etui, der kan vaskes
 • 1 bh-klemme, som hjælper dig med at huske, hvilken side du skal amme i

Det kan altså være et smart lille hjælpekit at have stående ude på badeværelset, når du kommer hjem med familiens nye tilføjelse.

Carriwell vaskbare indlæg 89,00 kr.

Med denne pakke får du hele 6 vaskbare indlæg i 90mm. Således kan du nemt bruge nem flere gange da de kan vaskes. Det giver et mere økonomisk alternativ til engangsindlæg og kan dermed også spare dig penge, udover du får et produkt i god kvalitet.

 • Vaskbare
 • Absorberer hurtigt og er vandfaste
 • God sikkerhed
 • Billige

Carriwell vaskbar ammeindlæg

Køb her

Mere graviditets -og ammeundertøj/lingeri

Er du på udkig efter andet end lige ammeindlæg, som fx ammeundertøj/lingeri, der ikke går på kompromis med komfort og udseende? Så er Carriwell en af de førende producenter på markedet.  Enhver mor ved, at amning ikke er “a piece of cake”. Det er for mange nærmest et fuldtidsjob med en lille ny, med både ups and downs. Og her er det Carriwells mål at skabe de mest brugervenlige ammeprodukter til alle de gode mødre, som ammer. Derfor er det værd at tage et kig på disse Carriwell produkter, som uden tvivl vil gøre amningen om ikke andet lidt mere behagelig, så du bedre kan nyde det tætte og unikke bånd der skabes.

Se udvalget af Carriwell produkter her

Hvilke ammeindlæg er bedst?

Hvilket ammeindlæg der passer bedst til dig afhænger naturligvis af dine behov og præferencer. Det du skal gå efter er dog indlæg som:

 • Er behagelige at have på
 • Der holder huden tør
 • Der holder brysterne varme
 • Der kan opsuge den mælk der løber ud af brystet

Du kan også læse Babyinstituttets guide til valg af de helt rette ammeindlæg.

» Se også vores indlæg om ammepuder her


Denne artikel er udarbejdet i et samarbejde med den danske webshop, Kids-world, som foruden ammeindlæg tilbyder et pænt udvalg af ammepuder og babynest.