Sådan finder du den helt rigtige ammepude

Det er ikke alting man kan forudse når man bliver gravid, men en af de ting, der er helt sikkert er, at der bliver brug for en ammepude i langt de fleste hjem.

Med denne form for pude bliver ting som amning, flaskemåltid, hyggetid med øjenkontakt og en masse andre ting lettere og mere behagligt for både dig og den lille pode, der kommer til at vende op og ned på det hele. Herunder kan du læse om fordelene ved puden samt en gennemgang af 6 gode, forskellige modeller med hver deres fordele og ulemper.

Cocoon Kapok Ammepude

Kapok Ammepude - Cocoon

Tjek prisen her

Denne lækre ammepude er fremstillet 100% økologisk. Selve betrækket er 100% økologisk GOTS certificeret bomuld og fyldet er 100% økologisk kapok.

Kapok er et fiber, der indeholder 80% mere luft end andre naturfibre, er 6 gange lettere end bomuld og har de samme egenskaber som uld, silke og bomuld.

Den største fordel ved kapok er, at fibrene er resistente overfor bakterier, mug og skimmelsvamp samtidig med at støvmider ikke kan leve heri.

Det er en sund, behagelig og bæredygtig løsning – og så passer formen og størrelsen til de fleste af de smukke betræk du kan købe, hvis ikke du bryder dig om den helt rene, råhvide overflade.

Ammepude fra Doomoo – Medium – Birds Petrol

Ammepude fra Doomoo - Medium - Birds Petro

Tjek prisen her

Denne ammepude anbefales af rigtig mange jordemødre og sundhedsplejersker, fordi den ligger rigtig godt om kroppen grundet den runde form.

Puden er desuden fyldt med små kugler (endnu mindre end krøyerkugler) og disse kugler har rigtig mange fordele.

  • De larmer ikke, som krøyerkuglerne ellers kan gøre.
  • De synker ikke sammen
  • De er antibakterielle
  • De støtter baby optimalt

Ammepuden fra Doomoo er rigtig populær lige nu og derfor kan du også finde den i mange skønne udgaver, der alle kan være lige den, du drømmer om at finde til din babyrede.

Sebra Ammepude – Singing Birds

Sebra Ammepude - Singing Birds

Tjek prisen her

Rigtig fin ammepude, med et sødt betræk i 100% økologisk bomuld, der ligger fint om puden, så baby ikke bliver irriteret af folder eller ujævnheder.

Denne pude har fyld af polyester, der gør den let at vaske og holde. Hvad den bedste ammepude har af fyld er en smagssag og det, at denne model er så et at holde er en fordel i sig selv.

Smallstuff ammepude, Dusty Navy Star

Smallstuff ammepude, Dusty Navy Star

Tjek prisen her

En fin og helt klassisk ammepude en søde betræk i 100% økologisk bomuld.

Denne pude minder rigtig meget om den oprindelige boomerangform og ligger fint henover maven mens du amme eller hygger med baby.

Den er super praktisk idet den passer til de fleste betræk du kan købe løst i dag. Forelsker du dig eksempelvis i et af de skønne småfolk ammepude betræk kan du sagtens lægge denne pude i sådan et.

Rätt Start ammepude – Grå elefanter (Stor)

Rätt Start ammepude - Grå elefanter ( Stor )

Denne ammepude adskiller sig fra de andre grundet sin helt runde form, der lægger sig hele vejen rundt om kroppen og derved giver ekstra støtte til mor under amningen. Det er en praktisk pude idet den har syntetisk fyld, der gør, at den kan gå i maskinen og er yderst let at holde.

Desuden er både betræk og fyld 100% ØKO-tex certifceret og derfor kan den lille ligge på puden uden aft du skal bekymre dig om kedelig kemi.

Fossflakes tvillinge ammepudefyld (Uden betræk)

Fossflakes tvillinge ammepudefyld (Uden betræk)

Er du så heldig at skulle amme tvilinger, så er denne ammepude ideel. Den er ekstra stor og blød, så begge små poder kan ligge på den på samme tid og spise behageligt. Fossflakes er lynhurtigt blevet ultra populært, fordi det er allergivenligt og samtidig ikke mister sin fylde og lethed, selv om baby ligger på den igennem længere tid.

Fyldet i denne fossflake ammepude, der er en form for syntetiske dun, der er utroligt behagelige for både mor og baby. Puden kan vaskes i vaskemaskinen på 60 grader og tørretumbles uden problemer.

Hvad er og hvordan bruger man en ammepude?

Hvis ikke selv du har børn endnu og måske ikke har haft tanker i den bane, ja, så er ammepuden måske endnu et af de mysterier, der er forbundet med at få børn og alt det udstyr, der kan blive brug for.

En ammepude er en pude, der har form som en boomerang og bruges til at støtte dig eller baby, når du ammer eller giver flaske.

Langt de fleste, der ammer bruger puden som støtte, så armene ikke bliver for trætte og så baby ligger bedst muligt mens han eller hun spiser.

For at amningen skal kunne blive så hyggelig som muligt er det vigtigt, at baby ligger med munden ud for brystet og du kan slappe af i både skulder og arm. Derfor er det også vigtigt, at puden har det rigtige fyld og den rette mængde.

Hvilket fyld skal du vælge til din ammepude?

Lige meget om du vælger en stor ammepude eller en mindre model, så handler det om at finde den bedste ammepude til dine behov.

Fyldet i puden har dog også stor betydning for, hvor glad du bliver for den. Er der for lidt fyld vil puden synke sammen og ikke støtte nok, mens en for fyldt pude vil føles hård og ubehagelig selv i kortere perioder.

Det er dog ikke kun mængden af fyld, der tæller, men også hvilken form for fyld der er brugt, der tæller. De tre mest udbredte former for fyld er:

Fiberfyld

Denne form for fyld kender de fleste af os fra hovedpuden vi sover på. Det er en af de mest udbredte former for fyld. Der er dog mange forskellige kvaliteter indenfor dette fyld og derfor skal du være opmærksom på, at en pude med fyld af ringere kvalitet hurtigt vil synke sammen, hvor dem af bedre kvalitet vil holde formen i længere tid.

Uldfyld

Her har du muligheden for at få en rigtig god, praktisk og behagelig ammepude. Uld fyldet er både åndbart og temperaturregulerende, så det er behageligt for både dig og baby – og så kommer det i økologisk form, hvis det er vigtigt for dig.

Kroyerkugler

Denne fyld kender vi fra sækkestolen. De små flamingo-lignende kugler, der bruges som fyld i ammepuder er både behagelig for dig og for baby, fordi de er lette at forme og virker afslappende på din lille pode, mens der spises eller hviles.

Kapokfyld

Kapok er en af de nyere fibre på markedet, men det har rigtig mange forskellige fordele i det fibrene både er allergivenlige og antibakterielle og derfor er kapokfyldet et af de sundeste fibre du kan vælge til baby. Og fordi de små er sarte, når der kommer til bakterier og allergi, så er kapokfibrene ideelle, idet hverken støvmider, mug eller skimmelsvamp kan leve heri.

Fossflakes

Som både er en form for fyld, men også en hel linje af ammepuder i sig selv. Det er en syntetisk fremstillet form for dun, der har en lang række gode egenskaber netop til fyld i denne form for babyprodukter.

Fossflakes falder ikke sammen, mister ikke deres spændstighed og er desuden både allergivenlige og antibakterielle.

Hvilken ammepude er bedst?

Dette afhænger meget fra person til person og den måde man har det bedst med at amme på. Det vigtige er, at du tager stilling til fyldet, som vi beskriver herover. Derudover er det rart hvis den kan vaskes af praktiske årsager.

Mor med baby på ammepude

Derudover skal du også sørge for at kigge på størrelsen, som er meget individuelt også. Så for at finde ud af hvilken ammepude du skal vælge, skal du gøre dig følgende overvejelser:

  • Størrelse
  • Stof og design samt materiale
  • Pris

» Læs også vores indlæg om ammeindlæg her 

Kan man vaske sin ammepude?

Ja, det kan du sagtens. Det er en af de ting, der er rigtig vigtig at kunne med denne pude, for der kommer både mælk, savl, sved og andre sager på noget, der bruges så ofte og i situationer, hvor der både handles og spildes, så at sige.

Der er altid en vaskeanvisning på ammepuderne og det er altid den du skal følge, når du vasker puden.

I mange tilfælde kan du nøjes med at tage betrækket af og vaske det, men indimellem skal hele puden have en tur og her er det vigtigt at overholde vaskeanvisningerne.

Husk at være opmærksom på, om betrækket kan fjernes.

Hvad kan man ellers bruge en ammepude til?

Det er ikke kun i forbindelse med amning, at den fine, bøjede pude er anvendelig. Der findes også en række andre situationer, hvor puden kommer til sin ret.

  • Du kan bruge den i de sidste måneder inden du skal føde, når du ligger i sengen. Den giver er dejlig støtte til maven og gør det lettere at sove, når maven tynger og plukveerne måske bider lidt.
  • Du kan bruge den, når baby skal sidde op i barnevognen og endnu ikke er helt sikkert siddende. Den giver en god og blød støtte, så baby kan følge med i verden og sørge for at ryggen bliver støttet.
  • Du kan bruge puden, når den lille skal lære at sidde selv. Selv om de helt små næsten fungerer som tumlinge, der rejser sig igen, hver gang de falder, så er puden med til at ’gribe’ inden de falder helt om.

Generelt bliver ammepuden hurtigt et uundværligt stykke tilbehør for dig, når baby kommer til. Det er en af de ting, du ikke ved, hvordan du skulle leve uden, men heller ikke ved, at du mangler før du har den.