Alt du skal vide for at vælge den bedste babyalarm

Når du skal vælge en babyalarm, er der rigtig mange ting, du skal tænke på og vide. For eksempel består den ofte af en forældreenhed og en babyenhed. Babyenheden er med mikrofon og skal være hos babyen. Forældreenheden skal være hos dig og er med højtaler. Men alle baby alarmer har forskellige funktioner. Hos nogle har forældreenheden også en mikrofon, og nogle babyenheder kan afspille musik og lyse. Det kan være forvirrende at finde ud af, hvad der passer bedst til en selv. Så læs med her og bliv guidet igennem alle de spørgsmål du måtte have, samt hvilke alarmer der er bedst i test.

Phillips Avent SCD501 babyalarm

Philips Avens babyalarm m. natlys

Køb her

Phillips laver mange forskellige babyalarmer, og dette er bare én af dem. Denne model har krystalklar lyd og et nattelys. Herudover har den DECT-teknologi, som udover at give en krystalklar lyd, også sørger for, at andre produkter ikke interferer med den. Rækkeviden kan nå op til 330 meter i åbent landskab, så det passer fint til et gennemsnits hus og have.

Derudover er DECT ECO tilstanden også energibesparende og reducerer strålingen. Dog har den ikke en opladefunktion og kører derfor udelukkende på batterier.

 • Krystalklar lyd.
 • Rækkevidde: 330 meter.
 • DECT-teknologi.
 • Reduceret stråling.
 • Bruger batterier.

Billig Neonate babyalarm BC-5800D

neonate-babyalarm-bc5800d-p

Køb her

Denne Neonate BC-5800D babyalarm er afløseren for den meget populære BC-5500A model. Denne her udgave er blandt andet mere privat og forhindrer udefrakommende forstyrrelser. Herudover er mikrofonen og højtaleren forbedret, så man tydeligere kan høre babyen. Den har en rækkevidde på op til hele 800 meter, og man bliver gjort opmærksom på, hvis man kommer længere væk. Man bliver også gjort opmærksom på, når batteriniveauet bliver for lavt.

 • Ingen udefrakommende forstyrrelser.
 • Rækkevidde på 800 meter.
 • Temperaturmåler og natlys.
 • Fylder ikke særlig meget.

Desuden er den med både temperaturmåler og natlys. Den er lille og let at tage med omkring.

Reer Lyra babyalarm

Reer Lyra babyalarm

Køb her

el babyalarm som har de basale funktioner. Den har en rækkevidde på op til 300 meter, og man er sikret en helt privat forbindelse med dens DECT-teknologi. Herudover har den en tovejsfunktion, hvilket betyder, at barnet også kan høre dig. Dette er især ideelt, hvis man har babyer som ofte bliver urolige af at være alene eller i et stille rum.

Den henvender sig primært til soveværelset, da babyenheden har beroligende nattelys.

 • Rækker op til 300 meter.
 • Privat forbindelse.
 • Tovejsfunktion.
 • Nattelys.

’Bedst i test babyalarm’ Phillips  SCD 505/00

Philips babyalarm SCD bedste babyalarm

Køb her

Denne alarm fra Phillips har en rækkevidde på 330 meter, og hvis du kommer udenfor rækkevidden, vil forældreenheden gøre dig opmærksom på det. Ligeså vil du også blive gjort opmærksom på, hvis strømniveauet bliver lavt.

Ligesom Reers Lyra babyalarm har denne også en tovejsfunktion og beroligende nattelys. Herudover er det også muligt at afspille musik fra den for at berolige barnet.

Der medfølger en halsstrop, så det er nemt at have den på sig hele tiden, lige meget hvor man er henne i huset.

 • Rækkevidde på op til 330 meter.
 • Tovejsfunktion
 • Beroligende nattelys.
 • MP3-afspiller.
 • Medfølgende halsstrop.

Reer babyalarm med beroligende lys

Reer babyalarm med beroligende lys

Køb her

Trods den utrolige billige pris er Reers alarm stadig en god babyalarm. Den har beroligende lys og kan bruges både på børneværelset samt i barnevognen. Herudover er den energibesparende og har en 0% stråling i hviletilstand.

Udover det rækker den op til 400 meter, og der følger et bælteclips med, så man nemt kan tage den rundt omkring i huset. Det er også muligt at skrue op og ned for lyden.

 • Beroligende lys
 • 0% stråling i hviletilstand.
 • Rækker op til 400 meter.
 • Justerbar volumen.

Snu:me/Babystars 3-i-1 babyalarm

Snu-me Baby stars 3-i-1 babyalarm

Køb her

Denne 3-i-1 har det hele. Det er både en babyalarm, en højtaler og en MP3-afspiller. Desuden styres den via ens smartphone, så man har den altid lige ved hånden. Eftersom den også fungerer som MP3-afspiller, kan man let afspille nogle beroligende melodier for ens baby, når han/hun skal sove.

Snu:mes gør det let at være en travl forælder og hjælper dig med at klare dagens gøremål.

 • Styres via en smartphone.
 • Både højtaler og MP3-afspiller.

Nabby babyalarm

nabby babyalarm

Køb her

abby baby alarm behøver du ikke længere bekymre dig om at glemme forældre enheden. Forældreenheden er nemlig din smartphone ved hjælp af en gratis app. Man behøver ikke netadgang, men skal bare have en bluetooth forbindelse.

Alarmen har en 70 timers batteritid og lader hurtigt op. Herudover er der et minimum af stråling på trods af, at den rækker 340 meter i fugleflugt. Den kan altså snildt nå rundt i hele huset og haven.

 • Behøver kun en smartphone med bluetooth forbindelse.
 • 70 timers batterilevetid.
 • Lader op i løbet af en time.
 • Verdens laveste gennemsnitsstråling.
 • Kan nå op til 340 meter.

Hvorfor bør jeg købe en babyalarm?

En babyalarm er en af de ting, man bare skal have, når man har en baby. Den gør det muligt, at man kan lave noget, mens babyen sover. Med en mikrofon hos babyen kan man nemlig høre babyen, mens han/hun sover. Ergo kan man høre, hvis babyen bliver vågner og er ked af det, ellers hvis han/hun er ved at blive kvalt, uden at man rent faktisk er indenfor fysisk hørevidde. Det er derfor en af de første ting, man skal ud og købe, og det er af samme grund meget vigtigt, at det er en god alarm i god kvalitet.

Hvor langtid skal jeg bruge en babyalarm?

Som sagt er babyalarmer til, når babyen sover udenfor forældrenes hørevidde – og den skal derfor være købt, når babyen begynder at sove alene, hvilket ofte er helt fra starten af. Hvornår, man så stopper med at bruge den, er meget individuelt. Man bør bestemt ikke stoppe med at bruge den, så længe barnet ikke sove igennem, men stadig sover udenfor forældrenes hørevidde.

Lige så snart barnet begynder selv at kunne stå op om natten og vække forældrene selv, kan man begynde at stoppe med at bruge den. Nogle foretrækker at have den i lidt længere tid bare for at være på den sikre side.

Hvad skal en babyalarm absolut have?

Babyalarmer kan have rigtig mange forskellige, smarte funktioner. Mange af dem er rigtig rare at have, men det er langt de færreste, som er livsnødvendige. Dem, som imidlertid er meget vigtige, er et stabilt signal, som ikke bliver påvirket af udefrakommende ting – babyenheden skal have en god mikrofon og forældreenheden skal have en god højtaler. Herudover er det kun et plus, hvis den er nem at bruge, har en god batteritid og en lang rækkevidde.

Babyalarmer til større børn

pige med bamse

Hvis du har et større barn, som ikke bryder sig om at sove alene, kan det være en god idé at købe en med en såkaldt tovejsfunktion. Det kan berolige både dig som forældre men også dit barn. Dit barn vil nemlig vide, at han eller hun bare skal kalde efter dig for at få din opmærksomhed. Samtidig kan du så svare, at du er på vej, så barnet ikke er bange i mere tid end allerhøjst nødvendigt.

Penge brugt på en alarm med tovejsfunktion er ofte godt givet ud.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Når du køber en babyalarm, er der mange ting, du skal være opmærksom på. For eksempel skal du som beskrevet i ovenstående afsnit være sikker på, at lyden går klart igennem. Men der er også andre ting, man skal have styr på.

Vælg en med så lidt stråling som muligt

Man kan næsten aldrig undgå, at ens babyalarm udsender stråling. Det er ikke som sådan bevist, at stråling kan skade barnet. Til gengæld er det bevist, at strålingen aktiverer centre i babyens hjerne, som ikke normalt er aktive under søvnen. Det er derfor helt klart bedst at finde en med en så lav mængde stråling som muligt.

Hvis man vil undgå strålingen fuldstændig, er det ikke muligt at have en trådløs forbindelse mellem forældreenheden og babyenheden. Der findes heldigvis mange trådløse med et meget lavt niveau af stråling.

Hvis man er meget bekymret for strålingens effekt, kan man med fordel placere den en meter væk fra babyens hoved, eller i en pose som reducerer strålingen.

Bedst i test babyalarmer

Når man skal vælge en babyalarm, skal man også være opmærksom på, at den kan alt det, som producenter siger, at den kan. En måde at finde ud af det på – uden at bruge en masse penge – er ved at undersøge, hvilke der er bedst i test. Fortsæt med at læse her for at se vores liste over, hvilke baby alarmer der bedst i test.

Pris

Kvalitet og pris følges ofte ad. Det er derfor vigtigt at undersøge, hvad de forskellige babyalarmer kan og ikke bare købe den billigste, man kan finde. Det er som sagt utroligt vigtigt, at lyden er god, så man kan høre, hvis der er noget galt, og at den ikke løber tør for strøm med det samme.

Når det så er sagt, er det bestemt også muligt at finde gode, billige babyalarmer.

Dækning

Nogle baby alarmer har en dækning på helt op til 800 meter, mens andre ”bare” har en på 300 meter. Den ene er ikke som sådan bedre end den anden, da det afhænger af dine behov.

Hvis det primært er til indendørs brug, behøver dækningen ikke være helt enorm. Er det til gengæld meningen, at du skal kunne lade babyen blive udenfor i barnevognen, er det vigtigt, at den kan dække så langt – og at signalet stadig er godt, selvom det skal igennem tykke vægge.

Batteri

Nogle foretrækker, at alarmen er genopladelig, så man ikke hele tiden skal putte nye batterier i. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvad lade tiden er på og undgå alarmer, som skal lade op i flere timer. Ofte skal små børn nemlig have mange middagslure, så den er helt uundværlig.

Led derfor efter én, som hurtigt lader op. Det gør blandt andet Nabbys alarm, som blev beskrevet tidligere. Den kan lade helt op på under en time og har derefter en levetid på 70 timer. Men det er bestemt ikke den eneste, som har både en hurtig lade tid og et holdbart batteri.

Tilbehør

Når først man har købt en babyalarm, er der mange forskellige ting, man kan købe til den. Alt tilbehøret er selvfølgelig lavet for at gøre det nemmere at være forældre med et lille barn, som gerne stadig vil kunne gå frit rundt i huset. Man kan både købe tasker og covers til den, samt kompatible kameraer.

Pas på strålingen

Hvis du enten er bekymret for, hvad strålingen kan gøre ved din baby, eller du bare ikke vil have, at babyenheden ligger for tæt på babyen, kan du med fordel købe en form for taske til den. En Bugbag for eksempel kan let hænges på barnevognen eller på tremmesengen. Så er man sikret, at babyen ikke kan sparke til den eller slukke den ved et uheld.

Sådanne små tasker findes i mange modeller og farver. De kan købes på langt de fleste hjemmesider, der også sælger babyalarmer.

Pas på alarmen

Det er også muligt at købe en form for cover, som er designet til både at pynte og passe på de forskellige enheder. Sådanne covers kan fås relativt billigt, og ofte er pengene godt givet ud, hvis den beskytter den mod at gå i stykker, hvis den bliver tabt eller lignende.

Hold øje med din baby

Afhængig af hvilken babyalarm du har, kan du eventuelt tilkøbe et kamera til den. Så kan du holde fuldstændigt øje med din baby. I stedet for kun at være afhængig af lyden, vil du også kunne se et live billede af ham eller hende. Der er rigtig mange forældre, som kan lide at holde lidt ekstra øje med barnet til at starte med, eller hvis barnet har en tendens til at bevæge sig meget, mens han/hun sover. Så er de sikre på, at der ikke sker noget, og de kan ordne dagens gøremål med ro i maven.

Det er dog vigtigt at huske på, at kameraet skal være kompatible med den alarm, man har i forvejen.

Hvis du vælger at købe et kamera til, er det en god idé også at købe en eller anden form for natlampe også, så man også kan se, hvad der sker i løbet af natten.

Husk at tilkøbe batterier!

Hvis du har købt en alarm, som bruger batterier, som ikke er genopladelige, er det en rigtig god idé at købe en masse batterier fra start af. Så er du sikker på, at du ikke lige pludselig løber tør. Sørg derfor altid for at have et lille lager liggende derhjemme, så du altid er klar til at lægge den lille alene i seng. Better safe than sorry.

Mange af de tidligere onlinebutikker, der er blevet linket til, sælger også batterier til deres alarmer, så man med fordel købe dem samtidig som selve alarmen.

Hvilke babyalarmer er bedst i test?

Flere gange om året bedømmer forskellige magasiner og firmaer, hvad den bedste babyalarm er. Læs med her for en hurtig opsummering af nogle af dem, som er blevet testet og har vundet. Vi vil gå igennem fire forskellige, som alle har fået en eller anden form for pris.

bedste babyalarm vinder

Nabby babyalarm test

Den tidligere nævnte Nabby babyalarm, som kører via en smartphone og en bluetooth forbindelse har vundet to tests. Den vandt både Reddot Award og Danish App Awards – og det er ingen overraskelse. Med 70 timers batteritid og verdens laveste gennemsnitsstråling blev den hurtigt populær – og det er kun et plus, at det eneste, man skal bruge til den, er en smartphone. Det er ikke altid let at være nybagt forælder og huske alting. Med denne fra Nabby til bare 1.199 kroner, skal man kun huske at have sin smartphone med overalt – det er en ting mindre at stresse over.

Phillips Avent SCD501

Den første babyalarm, der blev præsenteret i denne guide, har også vundet en bedst i test. Den var i 2018 testvinder hos den tyske Stiftung Warentest. Især alarmens gode lydkvalitet med lav interferens, samt det pålidelige signal var med til at give den en førsteplads fremfor 14 andre alarmer. Derudover har den en ECO tilstand, en indbygget natlampe og alarm både ved lavt batteriniveau og lavt signal. ECO tilstanden mindsker automatisk sendestyrken jo tættere forældreenheden er på babyenheden. Dette gør, at batteriet holder i længere tid – og da batterierne ikke er genopladelige, er dette kun et stort plus.

Neonnate BC-5800D

Denne model er blevet kåret som den bedste til prisen hos Kiddly samt det er en klar forbrugerfavorit på diverse online butikker – og ikke uden grund. Den er billig, men har stadig alt det nødvendige og mere til – og så er den utrolig brugervenlig.

Den er lille og handy men har stadig et godt signal og en lang rækkevidde (800 meter). Herudover er strålingsniveauet lavt på trods af, at der er både temperaturalarm, batterialarm, vibrator og natlys. Et andet stort plus er, at batterierne er genopladelige, så man skal ikke tænke på at købe nye batterier hele tiden.

Nokia Home Video

Hvis man gerne vil smide lidt flere penge efter en babyalarm, som også er moderigtig, bør man bestemt tjekke denne ud, som er blevet anbefalet af den britiske avis The Independent.

Alarmen er utrolig stilet og lavet af træ. Den vil passe ind på langt de fleste børneværelser uden at tiltrække opmærksomhed. Den har et indbygget kamera, så man kan holde fuldstændigt øje med sit barn. Den kan streame live til ens smartphone.

Der er masser andre ekstrafunktioner, såsom bevægelsessensor, luftkvalitetsmåler, højtaler og mikrofon. Derudover bliver alle optagelser gemt i 30 dage, så man kan kigge gamle optagelser igennem. Den kan dermed bruges som både overvågningskamera og babyalarm.

Hold øje med tilbuddene

Det gælder om at være i god tid, når man skal købe en babyalarm. Det kan ske, at man føder for tidligt, og det kan være stressende at skulle ud og købe en masse babyudstyr med et lille barn på armen. Køb derfor din alarm i god tid.

Endnu en fordel ved at være tidligt ude er, at man har mulighed for at vente på det rigtige tilbud. Det kan nemlig være en dyr affære at få børn, så mange foretrækker at købe det meste babyudstyr på tilbud. Scroll derfor igennem diverse webshops ofte, så du er sikker på, at du opdager de gode tilbud.

Andet vigtigt babyudstyr

Det er bestemt ikke kun vigtigt at købe en babyalarm – der er masser af andre ting, man også bør købe, før babyen kommer til verdenen. Alle disse ting er også ting, man let kan finde hos langt de fleste online butikker, der sælger ting til babyer og børn.

Puslebord

Køb for eksempel puslebordet i god tid, så I har et sted at skiftet bleen allerede fra start af. Her er det også vigtigt, at det er i god kvalitet og lækkert, da det er noget, som I kommer til at bruge flere gange om dagen.  I samme kategori er der selvfølgelig også både puslepude og puslebord. Du kan finde de bedste pusleborde her og de bedste puslepuder her.

Bæresele

Det kan også være en god idé at investere i en god bæresele. En bæresele giver dig nemlig muligeden for at have babyen med dig rundt i hele huset. Det kan ofte føles mere trygt i starten, hvis man er sammen med babyen hele tiden. Man kan hurtig blive nervøs ved tanken om, at babyen skal tilbringe for meget tid alene.

Barnets bog

En sidste ting, som henvender sig mere til forældrenes behov, er en barnets bog. Sådan en findes i mange udgaver – se udvalget her – men fælles for dem alle er, at de dokumenterer barnets første par år. Ofte vil man udfylde en masse felter eller spørgsmål omkring barnet. Det kan være alt fra, hvornår han/hun begyndte at gå, til hvad hans/hendes første ord var. Det er en rigtig god måde at huske tilbage på, da barnet var helt lille.