babyværelseAnkomsten af en lille ny i familien er i sig selv en omvæltning. Men også i forhold til babyværelsets indretning kræver det en omstillingsproces, da det både handler om at være funktionelt og praktisk. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at værelset tager sig flot og elegant ud.

Herunder kan du få inspiration til babyværelset i form af både møbler, tilbehør og belysning, så du kan forene ønskerne om at have et funktionelt og praktisk værelse til det lille barn.

Du finder kreative råd, som både retter sig til pige og dreng, og som du kan anvende til at dekorere det personlige værelse til babyen.

Disse møbler og tilbehør kan du ikke undvære

Når der snakkes inspiration til babyværelset, vil der være helt centrale møbler og tilbehør, som vil være uundværlige genstande. Dette vil være møbler og elementer, som befinder sig på ethvert babyværelse uanset, om det er til dreng eller pige. Dem kan du med fordel anskaffe dig på forhånd og lade indretningen af værelset formet sig efter.

I blandt de vigtige elementer i værelset finder du:

Møbler til babyværelset

babyværelse inspiration

Der vil blive brugt meget tid omkring puslebordet, og det er derfor vigtigt, at det er praktisk indrettet med nem adgang til blespand og tilbehør til at rengøre babyen. Bordet skal naturligvis også indstilles i højden, så det er behageligt at stå ved samt have en sikker kant, så babyen ligger trygt.

Puslebord samt legeområde er begge elementer i babyværelset, som er genstand for mange timers kontakt, nærvær og leg. Derfor skal begge dele have god plads omkring sig, så der er ’luft’.

Se udvalget af børnemøbler her

For at skabe den bedste orden på værelset, kan babyens legetøj blive opbevaret i pladsbesparende plastikkasser, som kan stables ovenpå hinanden. Dette gør det tilmed nemt at gøre rent og skal styr på diverse løse dele.

Med hensyn til garderoben kan der vælges den opbevaringsløsning, som måtte passe ind i boligens indretningsstil. Det handler om at skabe det bedste overblik, så du altid nemt kan finde en bodystocking eller en trøje.

Når du vælger babyseng, handler det først og fremmest om at gå efter den mest sikre og komfortable løsning. Der findes f.eks. stilrene tremmesenge, som kan holde, indtil babyen er nået 2års alderen. Det visuelle er selvfølgelig også vigtigt for mange i dag, der findes alt fra den billige, men helt fine babyseng, til den dyre, super flotte designer udgave af en babyseng.

Få mere inspiration til babyværelset her

Gode idéer til babyværelset med hensyn til belysning

Inspiration til babyværelset handler ikke kun om møbler, opbevaringsløsninger og pladsbesparende elementer. Det handler også om funktionel og praktisk belysning. Dette er ofte et overse men vigtigt punkt, når du vil skabe det mest funktionelle og samtidig smarte babyværelse.

Derudover fungerer belysningen som en vigtig faktor i forhold til at skabe de bedste betingelser for en god nattesøvn.

Du skal blandt andet tænke på at skabe en beroligende belysning, når babyen skal puttes. En lampe som er designet til at give et dæmpet lys kan både bruges til at få babyen til at falde til ro og vil samtidig være praktisk, når der skal gives mad om natten. Derved undgår du at blænde babyen med et for kraftigt lys.

Særskilt belysning omkring puslebordet vil være en praktisk placering af en lampe. Du kan sagtens vælge en klassisk, neutral lampe og så vælge en speciel pære, som har et roligt lys.

Garderobe og opbevaring skal være nemme at komme til på værelset. Hvis du har et særskilt skab til opbevaring af tøj eller lejetøj, kan du få små LED-spots med censor, som nemt kan placeres i skabe og/ eller skuffer. Disse er både praktiske og fleksible og kan flyttes rundt på, hvis belysningsbehovene ændrer sig.

Dette er desuden en energibesparende løsning, da lyset vil tænde og slukke af sig selv.

Der findes et væld af forskellige udgaver af børnelamper og specielle natlamper, som i design vil matche enten et pigeværelse eller et drengeværelse. Om der vælges kønsneutrale dyremotiver eller mere kønsrelaterede figurer afhænger af smag og personlighed.

Se det store udvalg af børnelamper her

Personlig og stemningsfuld dekoration af babyværelset

baby holder ved skammel

Når du har styr på de centrale indretningselementer og vigtige møbler, handler det om at skabe det personlige værelser, som matcher babyens køn og personlighed. Hvor valg af møbler handler om tryghed, sikkerhed og funktionalitet, handler det i større grad om kreativitet, når det kommer til at skabe en charmerende dekoration af værelset.

Der findes masser af forskellige måder, du kan dekorere et værelse på. Disse handler blandt andet om:

  • Maling
  • Billeder og/eller ophæng
  • Tekstiler
  • Pynt og legetøj

Hvordan du vælger at bruge og sammensætte disse elementer, handler om boligstil og selvfølgelig dine indretningsønsker.

Har du et stort værelse, kan du vælge at bryde de hvide vægge ved f.eks. at male én af væggene i en bestemt nuance. Du behøver ikke male samtlige vægge for at skabe et elegant look.

Til et babyværelse til pige kan der f.eks. males en væg i dæmpet rosa eller lys gul. I et babyværelse til dreng kan både grå eller blå være med til at skabe en hyggelig og stemningsfuld atmosfære.

Plakater til babyværelset

plakater til babyværelse

På den malede væg kan du f.eks. lave en lille fotovæg med fotos af familie, charmerende plakater eller billeder. Der findes særlige plakater, som er beregnet til formålet, og som kan bruges som samtaleredskab i forbindelse med babyens udvikling.

Generelt vil vægophæng være med til at skabe en hyggelig ramme omkring værelset.

Tekstiler findes i form af både dyner, puder samt gardiner og tæpper. Et legetæppe vil være en oplagt genstand at have på værelset, og som tilmed kan skabe komfort for babyen at ligge på.

I og omkring tremmesengen er det værd at investere i ekstra puder, som vil skabe en rolig og tryg ramme om babyen under søvn og putning. Se også vores indlæg om sengerande, som også kan være gode og pæne til babysengen, se mere her.

Mønstre og motiver kan være særlig dekorative i sammenhæng med puder, tæpper eller sengetøj med helfarver.

Selvom din baby endnu vil være for lille til at lege med egentlig legetøj, kan du sagtens finde ting, som stimulerer barnets sanser. En uro kan både hænge over tremmesengen eller puslebordet og være fokus genstand for babyens opmærksomhed med både høre-, syns- og følesans.

Få mere inspiration til babyværelset her