Babysvømning er en sjov aktivitet for både forældre og barn. Her kan babyen få lov at bevæge sig på helt nye måder i vand, end den kan på land. Men vil man starte til babysvømning med sit barn, skal man erhverve sig en badeble. Badebleen suger ikke vandet til sig, som almindelige bleer gør. Så kan barnet stadig bevæge sig let rundt uden at blive tynget ned af en stor og tung ble. Herunder har vi testet nogle af de bedste badebleer på markedet og længere nede finder du regler mv. ift. babysvømning.

Krokodille blebadebuks

krokodille blebuks

KØB HER

stjerner

  • Mange størrelse
  • Blød og fleksibel
  • God pris

Petit Crabe blebadebuks

Petit Crabe badeble

KØB HER

stjerner

  • Solbeskyttelsesfaktor UPF 50+
  • Tørre hurtigt
  • God pris

Badeble fra ImseVimse

Badebleer

KØB HER

stjerner

  • Barnet kan bevæge sig frit
  • Vaskes ved 40°c finvask
  • Godkendt til svømmehal

Vil man gerne bade i et svømmehal, så har de fleste svømmehaller et reglement for, at babyer skal bruge bleer, der er lavet specifikt til svømning og til at bade. Svømmehallernes reglement er der for hygiejnens skyld. En svømmeble sidder nemlig bedre fast omkring babyens ben uden at stramme og er vandtæt. På den måde bliver hele vandet ikke beskidt, hvis babyen tisser nede i vandet.

Badebleer


I testen af badebleerne er udvalget mere specifikt til den enkelte badeble og badebuks. Her er udvalgt seks badebleer, der hver især er unikke og er gode i forhold til forskellige behov. Hvad enten det skal være billigt, praktisk, bæredygtigt eller med et flot og lækkert print, så er det samlet her nede under.

Nogle bleer egner sig især godt til enten at tage med på stranden eller i svømmehallen. Det er anført ved svømmebleerne, hvorhenne de egner sig bedst, så du kan købe den, der passer bedst til dine og din babys behov og brug.

Den sikre – Badeble fra Imse Vimse

Den helt klassiske badeble fra Imse Vimse er et sikkert køb, hvis man ønsker kvalitet og bevægelighed for babyen til babysvømning. Den egner den sig især godt til svømmehallerne, der ofte tillader badebleen fra Imse Vimse, fordi den holder tæt. Bleen kan vaskes og kan dermed genbruges, hvilket også gør den til et mere bæredygtig ble. Ulempen er prisen, der ligger omkring de 150-200 kr. Svømmer man meget med sin baby, så bliver det selvfølgelig hurtigt ulignet i forhold til at købe en billigere engangsble.

Link til badeble fra Imse Vimse

Den seje – Badeble med dino print fra Imse Vimse

Babyer har det med at være meget påvirkelige af farver og print. Derfor er det en god idé at købe en badeble med en farve eller et motiv, som babyen bliver glad for. Så er der en stor chance for, at babyen vil synes godt om at svømme, fordi den forbinder svømningen og bleen med noget sjovt og farverigt. Denne ble fra Imse Vimse er med et grønt dino print til de seje små piger og drenge, der elsker dinosaurer og dyr.

Link til badeble med dino print fra Imse Vimse

Den til stranden – Svømmeblebuks fra Petit Crabe

Skal man på sommerferie med sin baby, er det en god idé at købe en god og solid badebuks, der kan holde til saltvandet og sand. Svømmeblebuksen fra Petit Crabe er både vandtæt og UV-beskyttende. Den reflekterer altså ikke så meget lys, som en almindelig hvid ble, så barnet har mindre risiko for at blive forbrændt af sommersolens stråler.

Link til svømmeblebuks fra Petit Crabe

Den søde – Pink svømmeblebuks fra Petit Crabe

Svømmeblebuksen fra Petit Crabe kommer med nogle søde sløjfe-detaljer og blomsterprint, hvis man gerne vil være ekstra feminin i svømmehallen eller på stranden. Svømmeblebuksen har også et UV-filter, så den går perfekt på stranden med en sød solhat og en løssiddende trøje, der giver ekstra beskyttelse.

Link til pink svømmeblebuks fra Petit Crabe

Den praktiske – Svømmeble fra CLOSE

Vil man gerne have et lidt billigere alternativ til badebleen fra Imse Vimse, så skal man se på dem fra CLOSE. De er lavet af et specielt materiale i tre lag, der sikrer, at alle væsker bliver inde i bleen. Denne variant har desuden et flot print med krokodiller på en blå og karrygul baggrund.

Link til svømmeble fra CLOSE

Den farverige – Svømmeble med flamingo og sommerfugle fra CLOSE

De svømmerbleer, der har fået en ordentlig omgang i fine farver, de er altså bare sjovere og mere inspirerende for barnet. Vil man gerne have en praktisk badeble, der også har nogle sjove og farverige print, så skal man se på dem fra CLOSE. Denne ble har pink flamingoer og sommerfugle på en gul baggrund med lilla strækstof. Vælger man en sjov og farverig svømmeble, så skulle det ikke være noget problem at få barnet til at elske at gå til svømning.

Link til svømmeble med flamingo og sommerfugle fra CLOSE

Engangsbleer

Hvad enten man skal til stranden eller i svømmehallen, så er der mange gode muligheder for at få en lækker og solid badeble. Før man render ud og køber en til over 100 kr, så er det dog et godt tip at købe en enkeltgangsble til første gang, man skal ud og bade med sin baby. Så har man ikke brugt alt for mange penge, hvis det viser sig, at ens barn ikke bryder sig om at bade endnu.

Se også vores indlæg og test af/om blespande.

Hvad er reglementer for babyer i svømmehaller?

Har man meldt sig til babysvømning med sit barn, så er det nogle reglementer specifikt for babyer, man skal være opmærksom på. I stort set alle svømmehaller, er det nødvendigt, at babyen har svømmeble på. Hos nogle kan man få det i svømmehallen, så er det typisk engangsbleer, man køber. Men det er mere miljørigtigt og billigere på langt sigt, hvis man køber babybukser, der kan vaskes og bruges igen. Desuden så svulmer de genbrugelige bleer typisk ikke op, som en engangsble gør, fordi de er af bedre kvalitet.

Svømmehallerne har specifikke reglementer, så husk at spørge efter dem i svømmehallen. Nogle svømmehaller har også særlige krav om, at babyerne skal bære en badebuks oven over badebleen eller svømmebleen.

Skal babyen altid bruge badeble?

Badebleer til babysvømning

Er man ude og svømme i havet for eksempel, så er det ikke nødvendigt med en svømmeble. Tvært i mod kan det være godt for barnet, at det område, der tit er dækket ind af en ble, får lidt luft. Men er man ikke glad for, at ens barn skal være på stranden uden en ble, så skal man have fat i en svømmeble i stedet for en almindelig ble. En almindelig ble kan nemlig suge rigtig meget havvand op. Så bliver barnet tungere og kan lettere få udslæt ned af benene, fordi bleen er våd og svulmer op. Man mister altså en del af komforten og barnets frie bevægelighed, hvis ikke man bruger en svømmeble, selv om man ikke bader i en svømmehal eller pool.

Hvilken badeble er bedst?

Når man ser på de forskellige mærker af svømmebleer, er der mange ting, man skal være opmærksom på. Priserne kan variere, og det er ikke altid, man behøver at bruge mange penge på en ble, der holder på sagerne. Mange fremhæver Imse Vimse badeble, som endda har vundet en pris for at være den bedste. Bleen er genbrugelig og er meget behagelig, fordi den ikke svulmer op i vand.

Et andet mærke som mange anbefaler er Huggies badeble. Disse er for det meste engangsbadebleer, derfor er de også en del billigere end en Imse Vimse badeble. De er lavet i et strækbart materiale, der ikke sidder for stramt på babyen, men som heller ikke gør plads til et udheld ud i poolen eller havet.

Nogle foretrækker de billigere engangsbadebleer, som man kan købe i dagligvarebutikkerne eller nogle steder i svømmehallene også. Disse er gode, hvis det er første gang, man skal til babysvømning, og man skal finde ud af, om barnet kan lide det eller ej. Hvis man hyppigt går til babysvømning, så kan det altså betale sig at få købt en ordentlig babyble, der ikke giver barnet udslæt, men er behagelig, så barnet kan bevæge sig rundt i vandet.

Mærkerne udbyder dog ofte flere forskellige slags svømmebleer, så læs med nede under, hvor vi har testet seks forskellige badebleer. Så kan du finde den, der passer bedst til dine og dit barns behov.


Indlægget udarbejdet i samarbejde med Tilbudskongen.dk

Tilbudskongen.dk – Din guide til gode tilbud