Find den bedste bæresele til dig og baby i vores 2019 test

Der er rigtig mange, der gennem de sidste år har fundet ud af, hvor praktisk, skønt og let det er at bruge bæreseler mens baby er lille. Det giver tryghed, armene fri og samtidig er rigtig mange af de modeller, der er på markedet også ergonomisk korrekte for både baby og mor eller far.

I dag er både bæreseler, vikler og slynger rigtig udbredte herhjemme. For få år siden var det noget man så meget sjældent, men har langt de fleste familier med en nyfødt eller tumling mindst et bæreredskab i hjemmet og det er der også rigtig god grund til, for mange studier peger i retningen af, at det giver mere trygge, glade og motorisk fremmelige børn, når de bæres.

Men hvilke skal du vælge? Og hvad er udvalget? Vi har herunder udvalgt nogle af de mest populære og bedste på markedet samt yderligere guide / viden om bæreseler længere nede. Læs med og find den der passer dig og babys behov i dag.

ERGObaby® bæresele – Original Carrier™ – Camel

bæresele carrier_camel_camel

Tjek prisen her

ERGObaby er en af de producenter, der virkelig kan sit kram. Selerne herfra er altid gennemtænkte og behagelige at bruge – både for bæreren og for baby.

Er du ny udi den fagre bæreverden, så er ERGObaby også et rigtig godt bud på en bæresele der er både brugervenlig og behagelig at bruge. Den kan tilmed bruges i rigtig lang tid, så du ikke skal ud og investere i flere forskellige bæreredskaber (med mindre du får lyst, hvilket rigtig mange gør).

Selen kan let bruges af flere, da den hurtigt og præcist kan indstilles på flere forskellige steder og derfor giver den optimale støtte lige meget hvem, der skal bruge den.

Beco Gemini Metro økologisk sele – Black

Beco Gemini Metro økologisk bæresele - Black

Tjek prisen her

Endnu en af de gode, ergonomiske bæreseler, der egner sig rigtig godt til dem, der gerne vil prøve at bære for første gang. Det er en simpel og effektiv sele, der har rig mulighed for indstilling og samtidig også giver rigtig god mulighed for at bære barnet både på maven, på hoften og på ryggen, alt efter barnets behov og alder.

Det er en helt klassisk sele, der passer til alle og let indstilles, så det støtter og fordeler vægten på både lænd, hofter og skuldrer og derved giver en fornemmelse af, at det er let og behageligt at bære selv større børn.

Je porte mon bebe bæresele – Hoodie carrier – Mørkegrå/Flanel Grey

JE PORTE MON BEBE BÆRESELE - HOODIE CARRIER - MØRKEGRÅ FLANEL GREY

Tjek prisen her

Dette er nok den lækseste bæresele, når det kommer til look. Je porte mon bebe har virkelig formået at skabe noget, der er både smart og lækkert. Med denne fine melerede bæresele får du en hætte til baby, der fuldender det lidt street-inspirerede look selen har.

Der er mange, der kalder denne bæresele for det tætteste du kommer på en vikle – uden at skulle binde den selv. Selve sædet er syet i samme stof som vi kender fra windbreakers og sportstøj. Det holder kulden ude, men lader varmen slippe igennem Samtidig svøber det lækre stof sig om baby på samme måde som en vikle, grundet den gennemtænkte form og mange indsnit, der giver selen den helt optimale form og støtte til baby og forældre.

Se andet udvalg af gode babyseler hos gode forhandlere her:

Bæreseler fra Mamamilla

Bæreseler fra Mamamila.dk

Tjek priserne og udvalg her

MamaMilla er velkendt i branchen og markedet. De er førende på udvalg inden for især babyudstyr og formår konstant at have et opdateret udvalg. Her kan du roligt handle, baseret på de mange gode anmeldelser de får, samt knivskarpe produkter og priser.

Bæreseler fra Mammashop

Bæreseler fra Mammashop.dk

Tjek priserne og udvalg her

Mammashop (der er fusioneret med det gamle Babytoys) har i dag et enormt udvalg af både babyudstyr og babylegetøj. De formår at håndplukke produkterne ud fra skrappe krav, således du her kun finder det bedste, det gælder også, når det kommer til deres udvalg af bæreseler, -vikler og -slynger.

Bæreseler fra Babyshower

bæreseler fra babyshower

Tjek priserne og udvalg her

Babyshower har ligeledes et rigtig fint udvalg, hvis du ønsker at finde nogle gode produkter – de har meget inden for babyudstyr, og som de andre ovenover, har denne shop også super gode anmeldelser og glade kunder, du kan trygt handle her.

Bæresele til dukker fra Mini Mommy

BÆRESELE TIL DUKKER FRA MINI MOMMY

Tjek prisen her

Det er ikke kun de voksne der kan bruge bæreseler også den lille dukkemor kan have glæde af at bære sine dukkebørn. Denne søde bæresele til dukker er super nem for din lille mor at tage på og passer til stort set alle størrelse dukker på markedet.

Det er et must for enhver dukkemor, der gerne vil passe ekstra godt på alle sine små og der findes da heller ikke noget sødere end en minidukkemor med et dukkebarn på maven.

Udstyr, når du bærer

Fordi du bærer din pode mod maven, er der varmere, end i en klapvogn og der skal ikke så meget tøj på. Det mest praktiske er helt klart at iklæde baby uld, fordi det isolerer, holder baby varm og sørger for, at der ikke bliver fugtigt, selv om I bliver varme undervejs.

Herunder finder du nogle bud på det bedste tøj at bruge i en bæresele.

Joha Uldfleece Køredragt – Blue Melange

Joha Uldfleece Køredragt - Blue Melange

Tjek prisen her

Joha er nok mest kendt for de mange lækre produkter de laver i uld. Denne dragt er ingen undtagelse. Når den lille sidder i bæreselen er det vigtigt, at varmen bliver ligeligt fordelt på hele kroppen og det kan uld hjælpe med. Det anbefales ikke at vælge en dragt med fødder, da de let bliver trukket op og sidder for stramt om baby fødder, når han/hun sidder i selen. Denne skønne dragt giver rig mulighed for at kombinere med hue, vanter og små futter, der kan holde alle de små ekstremiteter varme.

Suttekæde i naturtræ, mariehøne – Heimess

Suttekæde i naturtræ, mariehøne - Heimess

Tjek prisen her

Når den lille snupper en lur i bæreselen kan det let ske, at sutten ryger ud i ren afslapning og er I på tur kan det ske, at der ikke er en ekstra ved hånden, hvis behovet skulle opstå. Derfor er det en smart og også multifunktionel løsning af sætte sutten fast i den ene skulderstrop med en fin suttesnor. Denne model fungerer ikke bare som suttesnor, men kan også snildt underholde junior, mens du gør rundt og ordner de ting der skal gøres.

Attachment parenting

Egentlig startede bæreseler og vikler som noget rigtig mange forbandt med en helt speciel form for forældreskab. Nemlig det, der i dag kaldes ’attachment parenting’. Det betyder, at barnet skal bæres så tæt på sine forældre som muligt og at små børn ikke kan forkæles med for meget nærhed eller kærlighed.

I dag er det blevet en mere og mere udbredt måde at transportere sit barn på. Det er ikke kun fordi det er godt for barnet længere, men i ligeså høj grad fordi rigtig mange forældre har fundet ud af, hvor hyggeligt og dejligt det er at have de små så tæt på at de kan dufte og kysse dem så tit de har lyst.

’Close enought to kiss’ er endnu en af de ting, der e vigtige, når du bærer dit barn. Det er et rigtig godt pejlemærke for, hvor på maven det er optimalt at bære for at opnå den bedste ergonomi for jer begge. Det betyder, helt enkelt, at barnet skal sidde tæt nok på dit ansigt til at du kan bøje nakken let og kysse det uden at skulle skubbe op eller få ondt.

Om bæreseler og ergonomi

Når du vælger en sele, der det vigtigste altid, at den er ergonomisk korrekt for baby, men også dig selv. Det betyder, at baby skal sidde i den såkaldte M-stilling. Det kendetegnes ved, at numsen skal sidde lavere end knæene og at sele du vælger skal støtte fra knæ til knæ. Gør den det, så er den ergonomisk korrekt.

Ønsker du at bære din hele lille baby, så er det ligeså vigtigt, at ryggen har den rette krumning, den såkaldte C-kurve, der betyder, at baby skal krumme ryggen lidt, når han/hun sidder i selen. Rigtig mange producenter laver deres seler med en spædbarnsindsats, der skal være med til at sikre baby den optimale støtte og ergonomiske stilling. Det er en rigtig god måde at sikre at baby sidder godt og sundt i selen. Men der er også andre muligheder.

Bæreseler før og nu

Rigtig mange vælger selen, fordi den er let at sætte på og ikke kræver så meget af brugeren. I dag findes der så mange gode og lækre seler, at det helt sikkert også er en stor fordel, fordi kvaliteten og ergonomien er kommet rigtig langt siden de første seler på markedet.

En Stokke bæresele og Babybjørn bæresele er måske nok de bedste eksempler på udvikling specielt indenfor ergonomi. For hvor den første Baby Bjørn bæresele og bæresele fra Stokke ikke levede helt op til det vi i dag kalder ergonomiske korrekte seler, har de siden lavet op til flere modeller, der både er mere ergonomiske for baby men i høj grad også for den, der skal bære.

En ERGObaby sele er dog for rigtig mange stadig den bedste bæresele, simpelthen fordi den er så praktisk, behagelig og kommer i rigtig mange forskellige designs og farver, så du altid kan finde en, der passer til dit behov. Men i sidste ende er det et spørgsmål om smag.

Bæreseler og vikler

Hvis du er interesseret i at prøve noget andet end bæreseler, så er der en hel verden indenfor vikler og slynger.

I bund og grund er en vikle et langt stykke vævet stof, der bruges til at binde om kroppen på forskellige måder, så du kan bære din baby eller dit barn så ergonomisk og behageligt som muligt.

Det kan godt virke overvældende at skulle finde ud af at vælge den rigtige vikle, for ikke alene findes de i 7-8 forskellige længder, men også i forskellige styrker, der regnes ud i gsm.

Men er du først inde i det, så åbner der sig en hel verden af farver, fibre og bindinger, der kan blive ligeså vanedannende som sko eller lækkert tøj.

En ERGObaby vikle er bare en af de mange muligheder du har for at vikle dit barn, for der findes – om muligt – endnu flere producenter af vikler end der gør af bæreseler.

Find gode tilbud på bæreseler her

Bæresele i varmt vejr

Der findes bæreseler, der bliver helt utroligt varme at have på, når sommeren rammer og temperaturen stiger, men heldigvis findes der også en række modeller, der er fremstillet netop til det varme vejr. Hvad mange ikke ved, er at selv om det er varmt at bære sit barn, så peger rigtig mange i retning af at moderens hud kan virke tempererende på baby når han/hun har det varmt eller eventuelt har feber. Derfor kan hud mod hud faktisk være den mest behagelige løsning for baby, når det bliver rigtig varmt.

Det er og kun mor, der har den evne. Derfor er det en rigtig god ide at finde en bæresele, der kan bruges i varmen og af begge forældre.

I sådanne tilfælde er det altid en god ide at gå efter seler i naturmaterialer som bomuld, bambus eller hamp, for det giver kroppen den optimale mulighed for at komme af med varmen og fugten, hvor kunstige materialer kan virke isolerende.

Rigtig mange producenter har desuden laver modeller med mesh flere forskellige steder, så der kommer optimal luftgennemstrømning til baby.

Med et mesh panel på ryggen kommer der både luft til baby og varmen kan dampe af. Det er en god og effektiv måde at køle af på – men husk at baby skal have solcreme på, hvis der er åben indtil huden.

Det kan også være en rigtig god ide at bruge en parasol til at holde solen helt ude. Mange vælger en solhat for at holde baby ude af solen og det er også en god løsning, men med en parasol får både du og baby skygge hele tiden og det giver mere afkøling og mindre risiko for solskoldning.

Bæresele i koldt vejr

Når du skal bære den lille i en sele om vinteren er det, som før nævnt, altid en fordel at vælge tøj i ren uld for at holde på varmen.

Du kan finde overtøj, der er specielt fremstillet til at bruges i forbindelse med vikle og bæresele, så der er plads til både dig og baby under jakken mens den kan lukkes helt til. Vælger du sådan en jakke, skal du huske at klæde baby på ligesom dig selv under jakken – men endelig ikke for varmt.

Skal du på den anden side bære baby med jakken åben er uld altid en god løsning og flere lag en endnu bedre løsning.

Sørg for at holde baby varm på hoved, hænder og fødder, men sørg også for, at han/hun kan komme af med varmen igen.

Nyd hvert eneste sekund med baby på maven eller tumling på ryggen, for det er en helt speciel form for nærhed og tryghed du oplever i de korte måneder.