Babyer og små børn elsker at ligge og putte med en blød bamse. Bamser med store øjne er især et hit hos børn og babyer, fordi de er nuttede. Desuden føler babyen eller barnet oftere en personlig forbindelse med bamser med store øjne, fordi de ved, at øjne er ensbetydende med opmærksomhed og forståelse. Bamser med store øjne kan både fungere som legetøj, en slags sutteklud og en fantasi-ven for både babyer og små børn.

Børn bliver venner med deres bamser

Mange børn udvikler et personligt forhold til deres bamser, fordi bamsen altid er der og bliver forbundet med noget blødt, dejligt og sødt i børnenes hoved. Når barnet bliver gammel nok til at lege med bamsen, så får bamsen også sin egen personlighed og måske sit eget navn. Børn kan derfor udvikle et tæt forhold med deres bamser, der kan trøste dem, hvis de er kede af det.

Bamser har af selv samme grund været en essentiel del af manges barndom og et oplagt ønske og gave til barnedåben eller navngivningsfesten.

Hvilken bamse med store øjne skal jeg vælge?

bamser til børn

Selv om bamser til babyer gerne må have store øjne og være bløde, så er der stadig rigtig mange muligheder. Bamser med store øjne fås nemlig både som helt traditionale bamser, men også som rangle til babyer, som en uro over vuggen, som en rullende bamse og meget mere. Desuden er der nogle børn, der især ønsker sig en speciel figur som bamse. Derfor har vi samlet en lille liste over nogle forskellige populære bamser, man kan købe til sin nyfødte baby eller til et lidt større barn.

Cirkeline slaskedukke

Cirkeline er kendt fra børneprogrammerne på DR og er en meget elsket figur som bamse for de børn, der kender til programmerne. I denne bamse er Cirkeline en slaskedukke, der egner sig rigtig godt som en legeven eller soveven for det lidt større barn, der har fulgt med i tv-serien om Cirkeline.

Link her til Cirkeline slaskedukke

Bamse fra Bamse og Kylling

Bamse er en elsket figur for både de ældre og de helt små børn, og det er en figur alle kan samles om. Denne bamse er lille og blød og passer perfekt ind i tremmesengen som en soveven for babyen om natten eller i barnevognen, når man på tur.

Link her til Bamse

Emoji bamse

På denne emoji bamse kan et barn eller baby selv ændre ansigtudtrykket. Bamsen kan derfor bruges til leg, men også til at lære om forskellige følelser sammen med en voksen. Der følger små dele med til bamsen, så den egner sig bedst til børn over tre år.

Link til Emoji bamse

Care bears bamse

Care bears bamser er meget populære som bamser, fordi de fås i mange forskellige farver, der hver har deres egen personlighed. Denne care bears bamse er mint grøn med et print af stjerner på maven. Den er en god bamse for barnet eller babyen at putte med, når de skal sove.

Link til Care bears bamse

Pikachu

Pikachu er den mest berømte Pokémon, så hvis dit barn elsker Pokémon-serien er denne bamse perfekt. Denne udgave af Pikachu er sur med nedadvendte øjenbryn og egner sig godt til de vildere børn, der også elsker at lege med actionfigurer.

Linkt til Pikachu

Dragen Puf

Puf er en dragefigur, som de fleste børn kender fra børnesangen. Denne dragebamse kommer på hjul, der kan tages af. Dragen egner sig da godt som et legetøj, men den kan også tages med ind i sengen, hvis barnet ønsker det.

Bodil elefant

Bodil elefanten fra Far til fire er et godt eksempel på, hvordan en bamse kan blive til en fast følgesven for et barn, i dette tilfælde lille-Per. Bodil elefaten er her på hjul, som den er i filmserien og er derfor sjovest for børn, der kan eller lige er i gang med at lære at gå.

Yoohoo bamse

En anden meget populær bamse er Yoohoo bamserne. Disse bamser er små, og bamserne har store øjne, hvilket appellerer til små børn. Desuden har mange af dem form som et dyr, og børn leger da ofte med dem, som var de et kæledyr. Men bamserne kommer i mange forskellige farver, og hvis man lader børnene vælge deres egen Yoohoo bamse, så føler de et større ejerskab og personlig forbindelse til bamsen.

Bamser er næsten altid et sikkert hit hos børn og babyer, men det gælder generelt, at barnet vil elske den bamse mest, som hun/han kan få et personligt forhold til. Hvis man køber en bamse med store øjne eller en bamse, der forestiller en genkendelig figur, så har barnet lettere ved at føle en forbindelse til bamsen. Denne type bamse er især også en meget populær barselsgave til både piger og drenge.

bamse