bObles – den ultimative guide til det fantastiske tumlelegetøj

Skal dit barn eller barnebarn have det ultimative legetøj? Så er der god grund til at se på de fordele, der findes i de mange forskellige modeller fra bObles. Her finder du en kombination af flotte og lækre tumlemøbler, der ikke kun er inspirerende, men samtidig udvikler barnets evner indenfor motorik og balance.

Tumlemøbler er løsningen, hvis du søger ergonomisk, udfordrende og miljørigtigt legetøj, der vil fornøje og udvikle netop dit barn i mange år fremover.

Køb bObles her

Hvad er bObles?

Det er svært at sætte et enkelt ord på, hvad bObles er. Et godt bud er multifunktionsmøbel eller -legetøj, men det rækker alligevel ikke helt, når man ser på det store udvalg af forskellige modeller, der i dag findes på markedet.

Tumlelegetøjet er udviklet med henblik på, at de forskellige modeller kan motivere børn til at balancere, hoppe, rulle og kravle. Alt sammen vigtige egenskaber, der styrker barnets balanceevne, motorik og forståelse for kroppens funktioner og evner.

Hvorfor kan børn lide bObles?

Børn er nysgerrige – både på omgivelserne og på egen krop. Det ses tydeligt, når børn begynder at kravle rundt – og senere gå rundt på usikre ben. Alt skal undersøges og udforskes – og det er netop her den specielle formgivning af tumlemøbler kommer til deres ret.

Tumlelegetøj inspirer til undersøgelse. Det giver barnet lyst til at kravle ind i det eller op på det. Det giver lyst til at sidde op af det eller ligge ovenpå det. Senere giver det lyst til at balancere på det, hoppe på det – og måske – hoppe ned fra det.

Alt sammen ting, der styrker barnet motoriske evner og giver barnet lyst til at gå et lille skridt videre i den kropslige udvikling.

 

Sikkerhed og tryghed for dit barn

Produkterne fra bObles virker sikre og trygge – og giver mange børn den fornemmelse af tryghed, som de har med bamsen, der ikke kan undværes, når det bliver sengetid.

Det har også stor betydning, at tumlemøblerne er en fryd for øjet. Det unikke design gør, at tingene står fremme og ikke bliver gemt væk i et skab, når de ikke bruges. Herved vænner barnet sig til, at det altid er til rådighed – det genkendes hurtigt og lysten til at kravle eller gå hen til det elskede legetøj bliver en del af den trygge hverdag.

Sikkerheden er helt i top. Der er ingen skarpe kanter eller andre farlige elementer i bObles produkterne. Derfor kan du med ro i sindet lade dit barn udforske legetøjet – også selv om barnet kommer i den alder, hvor alt skal proppes i munden.

Hvilken bObles er bedst?

Det er et spørgsmål, der i sagens natur er umuligt at svare på. Det afhænger i høj grad af, hvem der skal bruge det. Mange forbinder tumlelegetøj fra bObles med babylegetøj. Det er det også, men det er også meget mere end det.

Det er kombineret legetøj og møbler, der er specielt udviklet til at udvikle og gavne børns motorik, balance, fantasi og tryghedsfølelse.

Udviklerne fra bObles beskriver 5 ”tumleikoner”:

 • Lig på maven
  At ligge på maven styrker barnets ryg og hals – specielt kyllingen er god til at styrke disse funktioner, som ikke kun er til de helt små, men bør anspores gennem hele opvæksten.
 • Rul, kryb og kravl
  At rulle, kravle og krybe under og over tumlelegetøjet styrker både muskulatur og balanceevne. Her udmærker donut, myresluger og krokodille sig ved at inspirere til udvikling gennem leg.
 • Stå og gå
  Det kræver både muskelkraft og balanceevne at komme op at stå og gå. Til optræning af disse funktioner bør elefanten, krokodillen og skildpadden fremhæves som specielt egnede.
 • Hop
  At sætte af og lave en efterfølgende perfekt landing er ikke en selvfølge. Det er færdigheder, der skal læres gennem gentagne forsøg. Dette foregår på en sjov og lærerig måde ved at anvende så mange tumledyr som muligt og lade børnene lave både små og større hop over – og ned fra – disse.
 • Balancér
  Uanset hvilken bevægelse et barn laver, ændrer det på kroppens balance. Derfor er optræning af balanceevne af stor vigtighed. Ællingen, elefanten, donuten og kyllingen er særligt velegnede, men det er alle de øvrige produkter også – der kan siddes, rides og balanceres på dem alle.

Disse fem punkter giver et indtryk af, hvor meget der er tænkt over de forskellige udviklingstrin, børn gennemgår i de første mange år af deres liv. Her er det vigtigt, at der fokuseres på alle fem elementer med henblik på udvikling af alle de svære ting, der skal læres på et tidligt stadie – og bidrager til større trivsel, sikkerhed og selvtillid i årene fremover.

Hvilken model passer bedst til mit barn – lige nu?

Her er der ingen klare regler. Det er kun fantasien, der sætter grænser og der findes mange steder, hvor det er muligt at hente inspiration angående de forskellige modeller og deres funktion i forhold til bestemte aldersklasser.

Blandt de meget solgte og populære kan nævnes:

 • Elefanten
 • Kyllingen
 • Donuten
 • Ormen
 • Larven
 • Båden
 • Og mange flere

Til de helt små – op til et år – er specielt kylling, elefant og krokodille meget populære. Blandt de et- til toårige vinder også bolden og donuten de smås hjerter i skarp konkurrence med fisken og ællingen.

De fire mest populære – elefant, kylling, donut og rullebræt – har været sikre vindere fra starten. Netop disse modeller har været de bedst sælgende og er blevet rost i diverse medier og testpaneler – blandt andet grundet deres alsidighed i anvendelse og den store fleksibilitet med hensyn på optræning og udvikling af motoriske funktioner.

Disse modeller er – sammen med de utallige andre som pindsvin, tumlebræt, skildpadde, dino og tumlesten – lavet i mange forskellige farver, så det er altid muligt at finde netop den model, der passer bedst til børneværelset.

Mange modeller findes endvidere flere forskellige størrelser, hvilket øger valgmulighederne i forhold til det enkelte barns alder og størrelse.

Tag også her hensyn til hjemmets øvrige indretning, da erfaringen viser, at tumlelegetøj og –møbler ikke kun bruges på børneværelset.

bObles produkter er så populære blandt børnene, at de hurtigt finder deres naturlige plads rundt om i huset, hvor børnene – i de voksne – opholder sig mest. Vær derfor forberedt på, at tumlelegetøjet er at finde i både stuen og andre rum, der benyttes af familien i dagligdagen.

Én model til flere aldersklasser

Som tidligere nævnt forbindes tumledyr ofte med babylegetøj – men sådan forholder virkeligheden sig ikke. Den model som børn i den tidligere alder kravler hen til og ligger op ad, bliver med alderen til den model, de begynder at hænge ind over og kravle op på og hen over.

Senere er det den model, de sidder og står på, mens de opøver balanceevnen og slutteligt bliver det måske den model, de hopper op på og ned af.

Således har de forskellige modeller mange funktioner – og det gør bObles til en god investering. Kvalitet koster penge og det gør de eftertragtede tumledyr også. Når du tager i betragtning, hvor mange år børnene har glæde af dem, virker investeringen på ingen måde urimelig.

Selv i teenageværelserne kan du se tumlemøbler fra bObles. Her har de fået en ny og anderledes funktion, da de nu bruges til at sidde på, læne sig op ad eller bare slænge sig på, når der skal downloades ny musik på diverse elektroniske devices, ligesom de er utrolig gode at lægge hovedet på, når der skal ses videoer eller spilles på X-box eller andre spillekonsoller.

Hvad er bObles lavet af?

De forskellige og inspirerende farvesammensætninger i tumlemøblerne og de øvrige produkter er lavet af EVA-skum. EVA-skummet er presset i den helt perfekte hårdhed, der gør at tumlemøblerne er formstabile, tåler alle belastninger og holder både form og farve – også gennem mange års intensivt brug.

På en dejlig varm sommerdag tåler bObles legetøjet også en tur i haven eller på terrassen. Skulle der komme en pludselig regnbyge er der ingen grund til panik. Produkterne tåler også vand.

Der findes naturligvis hverken toksiner eller phthalater i legetøjet, der overholder de strenge europæiske standarder for sikkerhedsbestemmelser for legetøj (EN71).

Dette sikrer, at du med god samvittighed kan lade dit barn lege med tumlelegetøjet lige så længe, det har lyst. Også selv om barnet kommet i den alder, hvor det bliver spændende at proppe alt i munden. Dit barn vil ikke blive udsat for skadelige stoffer – hverken gennem huden eller munden.

Hvor stammer bObles fra?

Det er faktisk to danske søstre, der står bag udviklingen og designet på de populære tumlemøbler. Bolette Blædel – der er uddannet arkitekt – fandt i perioden efter hendes første barns fødsel ud af, at det var meget svært at finde møbler, der var både praktiske og inspirerende for børn.

Da det viste sig nærmest umuligt at finde møbler, der samtidig kunne inspirere til leg og bevægelse med henblik på udvikling af motorik og kropslig udvikling, fik hun en idé.

Hun greb derfor fat i søsteren Louise Blædel, der – meget passende – er uddannet designer. Sammen satte de sig for at udvikle multifunktionsmøbler, der primært skulle anspore til børns leg og lyst til bevægelse, men samtidig skulle være lavet i et unikt design, der ville passe ind i moderne skandinaviske hjem.

Det kom der et godt samarbejde ud af – og de første bObles så dagens lys i 2006.

Tumlemøblerne har fået international anerkendelse – og flere gange blevet hædret med designerpriser.

De dansk-designede tumlemøbler produceres i Østen, hvor et tæt samarbejde mellem det danske hovedkontor og diverse mellemled sikrer, at de skrappe regler vedrørende materialer og produktionsmetoder altid overholdes optimalt.

Sådan rengør du din bObles

Som alt andet i hjemmet skal også tumlemøbler fra bObles holdes pæne og rene. Det er heldigvis en overkommelig opgave.

Den nemmeste måde at rengøre tumlelegetøjet på er at anbringe dem alle i brusekabinen eller badekarret. Herefter skylles de grundigt med vand fra bruseren for at opbløde overfladen lidt. Lav herefter en spand indeholdende vand og mildt universalrengøringsmiddel – husk endelig at bruge et fornuftigt og miljøvenligt produkt, der ikke indeholder stoffer, der kan skade dit barn.

Herefter kan du anvende en klud – gerne en klud af mikrofiber eller lignende produkt, der ikke afgiver fnuller – til at skrubbe let indtil alt er rent og pænt igen.

Så skylles det hele grundigt af med bruseren, så der ikke sidder sæberester tilbage. Slut eventuelt af med at tørre legetøjet med et håndklæde og sæt det hele til tørre.

En god og regelmæssig rengøring sikrer ikke kun, at tumlemøblerne altid fremstår pæne, men øger også holdbarheden, så du er sikret, at dine børn kan lege med produkterne i mange år.

Lad børnene deltage i rengøringen. Det giver en god forståelse for, at renlighed ikke kun er for mennesker – men at alt, der omgiver dem i hverdagen skal holdes pænt og rent – og så er det sjovt for børnene at være med til at ”bade” de elskede bObles-ting.

Hvor kan man købe bObles?

Har du besluttet dig for at dit barn, barnebarn, gudbarn eller andre skal forkæles med et af de herlige tumledyr fra b0bles, findes der heldigvis mange muligheder, når du skal købe det helt rigtige.

Mange fysiske butikker forhandler – både forhandlere af babyprodukter og forhandlere af kvalitetslegetøj til den bevidste forbruger, der sætter god kvalitet i højsæder.

I vores digitale tidsalder kan du selvfølgelig også finde rigtig mange internetbutikker, der forhandler de originale bObles tumledyr og –møbler – mange steder er det endog muligt at få tilsendt de ønskede varer uden at betale for fragten.

Det kan godt betale sig at holde et godt øje med både de fysiske butikker og internetbutikkerne. Det sker indimellem, at bObles tumlemøbler og –dyr er på tilbud. Herved at er muligt at erhverve et af de eftertragtede produkter til en overkommelig pris – og et godt tilbud kan de fleste lide.

Endelig er der også muligheden for at finde brugte bObles via diverse internetsider som for eksempel Den blå Avis eller Gul og Gratis.

Her findes til tider flot og velholdt tumlelegetøj, der kan erhverves til favorable priser.

Du kan også købe bObles hos Kids-World.dk eller Abeungen.dk


Denne artikel er udarbejdet i et samarbejde med Kids-world, der foruden bObles også tilbyder et hav af legetøj og interiør til børneværelset.