Står du overfor en kommende dåb? Lad os hjælpe dig med en masse gode dåbsgave ideer.

Måske er det den første dåb, du deltager i, og derfor har du intet begreb om, hvad man skal give af gave til en baby på under 6 måneder. Eller måske vil du bare give gerne noget helt ekstraordinært og sikre dig du giver den perfekte dåbsgave.

Uanset hvilken situation man står i, så behøver denne gave ikke være noget man gruer for. Der findes mange gode ideer til dåbsgaver, og for at hjælpe dig lidt på vej følger her en oversigt over gode gaveideer til barnedåben.

Læs også: Pynt til børneværelset

 

Hvad giver man i  dåbsgave?

Generelt er de fleste glade for at give en unik dåbsgave, som er langtidsholdbar. De fleste mennesker ejer stadigvæk én eller flere gaver fra deres egen dåb, hvilket ofte skaber glade og nostalgiske minder.

Mange børn får bøger i dåbsgaver. Bøger varer ved gennem hele barndommen, og når barnet en dag selv bliver forælder, vil det tillige kunne læse bøgerne op for dets egne børn. En bog som tit er at på gavebordet til barnedåben, er H.C Andersens samlede eventyr. Et stykke dansk kultur, som er helt uundgåelig.

Halfdan Rasmussens ABC er også en oplagt mulighed. Det er en bog, som burde være at finde på de fleste børneværelser. Her vil der selvfølgelig gå lidt tid, før barnet kan bruge den, men så er der noget at se frem til. Bogen behøver dog ikke nødvendigvis at være en af klassikerne, alle former for børnebøger kan gives.

Udover bøger kan andre vedvarende gaver eksempelvis være børnebestik eller sparegrise. Der findes et stor udvalg af disse gaver, som kan fås med utallige motiver. De kan på tilsvarende vis, som smykkerne, også indgraveres for at skabe en mere personlig gave.

 

Dåbsgave til pige

Afhængig af barnets køn, kan der være gaver, som henvender sig mere til henholdsvis piger og drenge. Før i tiden var den typiske dåbsgave til pigen smykker, men i dag er mulighederne mange flere.

En anden dåbsgave ide kunne være en dukkevogn. Man kan finde mange fine vogne, som helt klar vil vække stor begejstring hos pigen lidt senere hen. Til enhver dukkevogn hører en dukke eller bamse. Finder man en sød bamse, er der garanti for, at den vil følge barnet de mange første år. Både som kramme-, sove-, og legebamse.

 

Dåbsgave til dreng

Er det en dreng, som dåben skal holdes for, findes der også mange gavemuligheder. De fleste drenge har krudt i numsen, så en oplagt ide kunne være at give en løbecykel. Cyklen er et godt hjælpemiddel til at lære at holde balancen, og så styrker det generelt barnets motorik. Dertil er den elsket af de fleste børn.

Tumlemøblerne bObles har også haft kæmpe succes siden de blev introduceret på markedet. På samme måde som med løbecyklen roses konceptet for at udfordre barnet motorisk. Især for den friske dreng, vil det være fantastisk at tumle rundt i møblerne, som fås i forskellige farver og figurer. Så vil du glæde både forældre og barn, så kunne det være et ideelt køb.

Se udvalget af bObles her ➭

 

 

Dåbsgaver med navn

Går du efter en unik og helt personlig gave til den lille ny, så er gaver med navn altid et hit. Du kan få det gældende navn, datoen og evt. stjernetegn på massevis af forskellige gaver. Denne type af gaver er med til at give et minde for livet og noget barnet kan vokse op med. Her får du et par gode eksempler:

 

Sutteklud med navn

Suttekluden yder tryghed til barnet og bliver oftest dets bedste ven i de første år. Sutte- eller nussekluden bliver oftest og bliver stort set altid et ganske uundværlig eje for den lille. Den er perfekt at have med over det hele, hvad end vi snakker daginstitution, når I er på farten eller bare derhjemme til hyggetid. Her er et par eksempler på nogle fantastisk sutteklude du kan give i dåbsgave:

sutteklud med navn dåbsgave

KØB HER

 

Flagstang med gravering

Et lille flag med gravering kan følge barnet for altid og i hele livet. Det bliver en tradition at sætte flaget frem til fødselsdagen, og datoen vil være indgraveret og dermed gøre flaget unikt og personligt.

Flagstang med gravering

KØB HER

 

Sparebøsse med gravering

Sparebøsser er næsten altid at finde på gavebordet til barnedåben. Ikke blot, fordi gaven er personlig, men det er også en fin lille gave og en sød gestus. Der findes mange forskellige typer af sparebøsser, som du kan få indgraveret barnets navn og/eller fødselsdato på.

sparebøsse gravkodåbsgave sparebøsse kajsparebøsse græskar fortinnet dåbsgave

SE ALLE VARIANTER HER

 

Bog med navn

Alle børn vokser op med gode bøger og sjove og søde historier. Du kan blandt andet få de klassiske børnefortællinger i udgaver, hvor barnets navn er indgraveret, igen, for at gøre denne dåbsgave særligt personlig – og noget der kan følge barnet i hele livet og blive videregivet fra generation til generation. Særligt er H.C. Andersens eventyr meget populær.

hc andersen bog med tryk daabsgave
KØB HER

 

Babytæppe med navn

Dette er også en fantastisk gave. Tæppet kan bruges som et legetæppe, aktivitetstæppe eller et lækker babysvøb til de kolde tider på året. Denne bliver også oftest en sand følgesvend for barnet. Her får du også et par eksempler på lækre babytæpper, hvorpå du kan få indgraveret navnet på den heldige lille ny.

babytæppe med navn
KØB HER

 

Personlig dåbsgave til det nære familiemedlem

Er man tæt knyttet til barnet, er en oplagt mulighed at give noget personligt. Her vælger mange f.eks. at give et indgraveret smykke. Det kan barnet tage med gennem hele livet, og det kan ligeledes gå i arv til fremtidige generationer. Men der er også andre fine gaveideer at vælge imellem:

  • Et typisk dåbssmykke er dagmarkorset, som man traditionelt set gives faderen til pigebarnet. Andre typiske dåbssmykker inkluderer bl.a. stjernetegn, hjerte eller tro, håb og kærlighed.
  • En anden personlig klassiker er også at give et fødselsdagsflag med indgravering. Det er hyggeligt at tænke på, at barnet ved de næste mange års fødselsdage vil have flaget stående ved fødselsdagsbordet.
  • En personlig bog plejer også at være et hit. Her kan man personliggøre bogen ved at få historien til at omhandle barnet. Her skal man således helst vide barnets navn på forhånd, så bogens hovedperson kan navngives herefter. Generelt er dåbsgaver med navn altid et godt bud på fine og personlige gaver.

 

Anderledes dåbsgaver – Vær nytænkende

Nu er mange af de klassiske dåbsgaver blevet nævnt, men man behøver nødvendigvis ikke at holde sig til traditionerne. Kun fantasien sætter grænser. Alle former for legetøj kan jo altid bruges.

Hvis man vil tænke lidt mere ud af boksen og give en unik dåbsgave, kan et frugttræ også være en sjov og anderledes dåbsgave. Det er en sød tanke, at barnet kommer til at vokse op samtidig med sit eget personlige træ.

Man kan også give et gavekort til fotografering, så barnet kan blive foreviget som baby. Alle og enhver sætter pris på dokumenterede minder, så det vil helt sikkert være en gave, som kommer til at vække begejstring.

Generelt er der mange muligheder for at give en god gave til barnedåben. Så fortvivl ej når invitationen kommer ind ad døren, men gå evt. efter en af gaverne nævnt i denne artikel, så er der næsten med sikkerhed garanti for at gaven falder i god jord.

Se flere dåbsgaver her ➭