Alle os småbørns forældre kender det: Vi prøver at putte vores barn, men barnet vil ikke sove, barnet kan ikke finde ro – og så bliver barnet overtræt. Hvad gør man så? Spørger mange nok sig selv. Svaret har i løbet af de sidste år været meget entydigt: Vi køber en slyngevugge. Slyngevuggen er virkeligt steget i popularitet over den seneste årrække, og det forstår man godt. Det er et suverænt værktøj, men hvilket mærke skal man købe, og hvilket udstyr er nødvendigt?

Der findes rigtigt mange ekstra ting man kan købe til sin slyngevugge: Myggenet, Baldakin, Madrasbeskytter, Slyngevugge motor, slyngevugge stativ og listen kunne fortsætte. Der er et væld af tilkøbs muligheder, men hvad er nice to have og hvad er virkeligt need to have? Som vi ser det er der to tilkøb man er nødt til at lave – en slyngevugge motor og et slyngevugge stativ. Resten er nice to have, men strengt taget ikke nødvendigt.

Slyngevugge motor – hvorfor er den nødvendig? Det er den fordi den i vores optik udgør 50%. Uden en slyngevugge motor skulle man stå og gynge vuggen konstant (med håndkraft). Og ikke nok med, at man skal gynge vuggen konstant, så skal den gynges i det rigtige tempo med den rigtige intensitet – ellers vågner baby, og det kan jeg skrive under på. Desuden er det virkeligt rart, at kunne ligge baby i en slyngevugge, og have hænderne fri til at gøre andre gøremål, og vide at ens baby sover trygt og dejligt imens. Uden en slyngevugge motor ville du ikke kunne gøre dette – det ville være konstant arbejde. Derfor mener vi den er uundværlig.

Slyngevugge stativ – er det ikke bare fråds? Nej, slet ikke. Alternativet vil være et loftophæng, eller et karmbeslag. Et loftophæng er en krog der er permanent monteret i loftet (den er boret op), mens et karmbeslag er en klemme der kan sættes uden på en dørkarm og dermed holde slyngevuggen. Men et stativ er bare bedre på alle parametre, og nu skal jeg fortælle jer hvorfor::

  • Med et slyngevugge stativ er jeres slyngevugge altid mobilt. I kan rykke det rundt i jeres hus/lejlighed alt efter hvor det passer bedst. Har i gæster, skal i flytte rundt eller noget helt tredje – jamen så flytter i også bare jeres .
  • Med et slyngevugge stativ får i en flytbar seng til jeres baby. Det er ikke unormalt at folk rejser sydpå med deres slyngevugger, eller tager det med i sommerhus. Netop fordi det er så pokkers nemt at tage ned, sætte op og rykke rundt på – og så vejer de typisk kun mellem 6 og 10kg. Det kan man ikke bare lige gøre med et loftophæng eller en dørklemme.

Der er mange brands efterhånden indenfor slyngevugge segmentet, og mange har deres egen slyngevugge motor og slyngevugge stativ – så der er mange forskellige at vælge i mellem. Det som adskiller dem er pris og design, så i skal bare gå igang med at undersøge markedet, og finde ud af præcis hvad der passer til jer.