Er du nybagt forældre og på jagt efter babys første seng? Så skal du overveje at kigge på bedside cribs. Denne slags babyseng er super smart og populær. De bliver brugt verden over og har rigtig mange fordele. Læs videre for at lære alt det, som du har brug for at vide om bedside cribs.

Hvad er en bedside crib?

En bedside crib er faktisk bare en babyseng, som kan stå ved siden af mor og fars seng. Der er rigtig mange forældre, som foretrækker at sove tæt på deres baby de første par måneder. Nogle af disse slags senge kan spændes fast på den store seng, så det bliver en lille forlængelse.

Men det kan godt være lidt nervepirrende at sove i samme seng som den lille. Hvad nu hvis man kommer til at skubbe til dem i søvne? Det kan også være, at man er bekymret for, om den lille kan komme til at falde ud af sengen.

Hvad er fordelene ved bedside cribs?

En af fordelene ved at bruge bedside cribs er altså, at man kan sove tæt på sin baby uden at skulle bekymre sig, om barnet bliver vækket eller kommer til skade. Det betyder også, at man som forældre sover bedre.

Det er også vigtigt, at barnet lærer at sove i sin egen seng. En bedside crib kan derfor være første step på vejen til dette. Baby kan nemlig sove alene i sengen uden at være alene i værelset.

En bedside crib kan have mange andre fordele, men de afhænger selvfølgelig af hvilken model, man køber. Mange af dem kan nemlig justeres og er nemme at pakke sammen. Det betyder, at de nemt kan tages med på weekendture. Så behøver man ikke være bange for, at ens baby ikke vil kunne falde i søvn i en ny seng – de vil nemlig hele tiden kunne sove i deres egen seng.

Hvilken er den bedste bedside crib?

Det er svært at sige, hvilken model er den bedste bedside crib. Det kommer nemlig helt an på babyen og jeres behov som forældre. Her er dog nogle kriteria, som man kan bedømme dem på:

Justerbarhed – hvor let kan man justere på sengen? Det kan for eksempel være om, man let (og overhovedet) kan justere højden. Det er smart at kunne justere højden, så den passer præcis til ens egen seng. Pointen med en bedside crib er jo netop, at den står lige ved siden af sengen.

Let at pakke sammen – hvor let kan man pakke sengen sammen? Det kan for eksempel være fordi, at man skal transportere den eller fordi, at man ikke har særlig meget plads og gerne vil have den pakket sammen i løbet af dagen.

Andre vigtige detaljer – det kan for eksempel være, at man gerne vil have en seng, som er ekstra sikker i forhold til at barnet ikke kan falde eller kravle ud. Det kan også være, at man leder efter en ekstra komfortabel seng. Det kan for eksempel være en seng med god ventilation eller en seng, som kan vugge automatisk.