Det kan være svært at finde ud af, hvad der er en god dåbsgave. Det er måske endnu sværere at gøre sig klog på, hvis man ikke har været til et barnedåb før. Det kan være, at det netop er den situation, du er havnet i? Så er det til gengæld også heldigt, at du er havnet her! I denne artikel kan du nemlig blive klogere på, hvad du kan give i dåbsgave. Der er faktisk nemlig masser af muligheder – og det er du snart meget klogere på!

Køb et bordflag

Når man døber et barn, så bekræfter man egentlig barnets tro på den kristne gud. Det er så dette, man bekræfter – eller konfirmerer – når man bliver konfirmeret. Men egentlig så fejrer man jo også, at der er kommet et lille ny væsen til verden, og at det er ganske vidunderligt. Derfor kan det være en rigtig fin idé at købe et bordflag. Det symboliserer jo fejringen, og man bruger det i forbindelse med fødselsdage. Derfor kan det være en oplagt dåbsgave. Du kan finde dåbsgaver her.

En mindebog

Der er ikke noget større end at blive forælder og noget af det, man er bange for som forælder, det er, hvor hurtigt tiden den går. Man vil gerne huske så meget af barnets opvækst som muligt, og derfor er der også mange, der vælger at lave en mindebog, hvor de skriver beretninger og sætter billeder ind, holde sygejournal og så videre. Det kan du vælge at give.

Børnebestik – en klassiker!

Der er nogle gaver, som det også er helt klassisk, at der bliver givet til barnedåb. Det er f.eks. en gave som børnebestik. Det er dog også noget, som det ofte er personer tæt på barnet, der giver. Derfor kan det godt være, at du skal sikre dig, at der ikke er andre, der har samme tanke.

Bodystocking – det har alle mødre brug for!

Enhver forælder har gået på barsel med deres søn eller datter, ved, hvor hurtigt tøj kan blive beskidt, når man er en baby. Derfor kan der komme mange tøjskift på bare én dag. Det betyder også, at man kan gøre livet en del nemmere for sig selv, hvis man sørger for at have et godt lager af bodystocking. Du kan hjælpe forældrene med at bygge dette lager!

En sutteklud – et sikkert hit

Børn elsker at have noget blødt, som de kan kramme og putte i munden. Det er også derfor, at der er mange børn, der bruger det, som man kalder for en sutteklud. Sådan en kan man også altid bruge flere af, for det er klart, at den hurtigt kan blive beskidt eller ulækker. Derfor kan det være en god gave at give som dåbsgave.

En rangle til barnet

Hvis der er noget, som små børn også elsker, så er det rangler. De fleste børn elsker lyden af en rangle, og det kan være let underholdning, når man skal have dem til at blive glade. Ranglen er typisk noget af det første legetøj, man giver til en baby. Derfor er det også oplagt at forære det som dåbsgave.

Historiebøger – hjælp til mor og far

Det kan være svært at få sit barn til at falde i søvn, og som forælder er man klar til at tage alle metoder i brug. Derfor kan det være, at du skal give dem en børnebog, som de kan læse højt for barnet, når det skal sove. Det er ikke sikkert, at barnet forstår det endnu, men ellers er det bare en gave, der bliver bedre med tiden.