Når man først får en baby ind i hjemmet, er det ekstremt vigtigt, at man har fokus på babysikkerhed. Det forstår nemlig ikke, hvad der er farligt og har ikke nogle fornemmelse af, hvad man skal holde sig fra. Det kan eksempelvis være trapper, en pejs eller blot ting, man nemt kan ødelægge og komme til skade på. Læs derfor her om, hvordan du babysikre dit hjem.

Hold babyen væk med et babygitter

Bor man i et hjem med trapper, er det en god ide at have sat et babygitter op. Med dette sikrer man nemlig, at barnet ikke forsøger at komme op eller ned og dermed er man også sikker på, barnet ikke kommer til skade. Det er nemt at montere, samt at åbne og lukke, så det ikke er til besvær for dig. Det er altså en nødvendighed, hvis man vil sikrer barnet ikke kommer til skade.

En anden ting barnet skal sikres for, er selvfølgelig en pejs. Vi voksne ved jo godt, at sådan en er rigtig varm. Men en baby vil altså ikke vide, at varmen er farlig og vil derfor sagtens kunne finde på at kravle derhen og røre. Så det er klart, at en pejsegitter er en nødvendighed også. Så kan man også sagtens lige tage øjnene fra babyen i nogle sekunder, uden at bekymre sig. For at sikre sit hjem, skal man altså sikre trappe og pejs for babyer. Dette kan du finde på https://babyporten.no/peisgrind/.

Fjern de skrøbelige og skarpe ting

En baby kan sagtens finde på at vælte, skubbe og lege med ting, som babyen ikke må. Det gælder altså både fine vaser, figurer og meget andet. Derfor er det ikke smart at have sådanne ting stående, hvor babyen kan få fat i det. Vaser, figurer, glas og andre skrøbelige ting, skal altså stå højt oppe. Så er man sikker på, barnet ikke kan få fat i det. Ligesom babygitter er en god ide, hvis man vil sikre sit hjem, så er det også en god ide at flytte ting væk, der kan være til fare for barnet.

En anden ting er skarpe ting eller ting, barnet nemt kan komme til skade på. Har man for eksempel et møbel, måske et tv-bord med skarpe kanter, så kan du sikre det med hjørnebeskyttelse. Specielt når barnet bliver lidt ældre, er det en rigtig god ide. Så har du faktisk babysikret dit hjem rimelig grundigt.