Når man har børn, vil man dem selvfølgelig alt det bedste uanset hvad. Det gælder også det tøj, de bruger. Mindre børn kan ofte være mere modtagelige for sygdomme eller få udslæt.

Men man kan faktisk gøre noget rigtig godt for ens barn – ved at begynde at købe økologisk tøj. Det kan lyde lidt mærkeligt, men tøj kan nemlig godt være økologisk. Det betyder, at tøjet er fremstillet af økologiske naturmaterialer, oftest uld eller bomuld.

Økologisk tøj er godt for dit barns sundhed

Noget man sjældent tænker over, når man skal købe tøj, er at meget tøj er lavet med en lang række kemikalier, hvilket er dårligt for miljøet. Men endnu vigtigere, så kan det være dårligt for dit barn.

Ved at købe økologisk tøj undgår man de skadelige kemikalier og pesticider, der kan være brugt under fremstillingen af ikke-økologisk tøj. Derfor er økologisk tøj markant bedre for huden, hvilket kan komme dit barn til gode. Det kan nemlig være medvirkende til at undgå eksem, udslæt eller generel kløen.

Ved at købe Serendipity børnetøj, der laver al deres tøj økologisk, kan du sikre, at dit barn har de bedste vilkår når det kommer til behageligt og ”sundt” tøj af højeste kvalitet som er dejligt blødt at have på.

Du støtter miljø- og dyrevelfærd

Udover at du gør det rigtige for dit barn, så er der en anden grund til at vælge økologisk tøj. Du støtter nemlig dyrevelfærd og køber miljøvenligt tøj. Dyr der leverer materialer til økologisk tøj, bliver ofte behandlet markant bedre end ved ikke økologisk tøj, ligesom vi kender det fra vores naturlige madvarer.

Så ved at købe økologisk tøj, støtter du bedre vilkår for dyrene, og samtidig sikrer du dig, at der ikke bliver brugt alskens kemikalier i tøjet, hvilket kan ende med at være skadeligt for dit barn.

Ikke nok med, at det er bedre for dit barns helbred at have økologisk tøj på, så er det også bedre for miljøet under produktionen af tøjet, da det ikke skal igennem Superwash eller andre miljøskadelige behandlinger, der bruges i fremstillingen af tøj, der ikke er økologisk.

Så gør både dig selv, dit barn og miljøet en tjeneste og køb økologisk tøj. Det vil gavne alle parter. Den nemmeste måde at spotte, hvorvidt tøj er økologisk, er ved at kigge efter svanemærket. Så er du aldrig i tvivl.