At finde den perfekte seng kan være lidt af en udfordring. Mange mennesker bruger derfor mange timer på at søge efter den rette seng, men føler sig alligevel overvældet af de mange valgmuligheder og komplekse detaljer.

En god nats søvn er imidlertid afgørende for dit helbred og generelle velbefindende. Derfor er det vigtigt at vælge din seng til soveværelset med omhu.

Den gennemsnitlige person tilbringer omkring en tredjedel af sit liv i sengen. Dette understreger blot betydningen af at investere i en seng, der er både behagelig og yder en god støtte.

I denne guide vil vi dykke ned i forhold, der vedrører valget af en ekstra stor seng. Ønsker du eksempelvis at finde 200×200 senge på tilbud, kan du i stedet besøge Hjemmeland via linket. I indeværende guide vil vi nemlig begrænse os til mere generel information om kæmpesengene.

Betegnelserne king size seng og queen size seng benyttes også ofte om sådan en kæmpe seng. Med en ekstra stor dobbeltseng får du masser af plads at boltre dig på. Ja, der er måske endda plads til hele familien ved de helt store mål såsom 210×210 cm.

Guide: Generelt om valg af den rigtige seng

Når du leder efter den rigtige seng, kan du overveje størrelser som queen size, king size samt diverse specialmål. Et par af de mest normale mål til den større seng er 210 x 210 cm (king size bed) og 200 x 200 cm (queen size bed).

Der findes desuden forskellige typer af senge. Her til lands tæller de mest almindelige sengetyper nok kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser.

Når du skal vælge queen eller king size sengen, kan du med fordel se på, hvor lang garanti der ydes. Visse senge sælges med hele 25 års garanti. Dette giver dig en klar indikation af, at din nye seng vil kunne bidrage til en god nattesøvn mange år frem i tiden.

Størrelser: Queen size seng, king size seng og diverse specialmål

Queen size og king size er to populære sengestørrelser, som byder på masser af plads for én, to eller sågar flere personer.

Queen size-senge måler typisk 200×200 cm, mens King Size-senge er større med dimensionerne 210×210 cm eller mere. En normal dobbeltseng måler til sammenligning 160×200 eller 180×200 cm.

De helt store senge er især ideelle for par, der ønsker ekstra plads om natten. Ligeledes giver en bred seng dig også en seng med plads til det hele, hvis der eksempelvis er børn eller kæledyr, der også skal benytte den indimellem.

For de der har særlige ønsker, byder specialmål på en skræddersyet løsning. Specialmålene giver dig nemlig mulighed for at tilpasse sengens størrelse præcist efter soveværelsets dimensioner, brugernes højde m.v. Sådan et valg sikrer, at sengen passer perfekt ind i hjemmet og dermed kan byde på optimal støtte og komfort.

Typer af senge: kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser

Kontinentalsenge, elevationssenge og boxmadrasser er tre populære sengetyper, der byder på hver deres fordele.

En kontinentalseng består af flere lag madrasser – typisk tre. Dette giver dig potentielt en seng af høj kvalitet, som byder på en yderst behagelig og støttende liggeoplevelse.

En elevationsseng har en justerbar hoved- og fodsektion, der kan tilpasses dig og din partners individuelle behov.

En boxmadras er en madras, som er placeret på en fast ramme og bund. Dette giver dig en type seng, som er ret enkel, men som stadig vil kunne udgøre en stabil og komfortabel liggeflade.

De forskellige sengetyper varierer, når det kommer til design og funktionalitet. Hermed har du rige muligheder for at finde den bedste seng til sikringen af netop din gode nattesøvn.

Valget af den rette længde og bredde

Når du skal vælge en ny seng, er den præcise størrelse naturligvis en vigtig faktor.

Vælg en størrelse der passer til dit rum såvel som dine behov. Store kingsize senge giver masser af plads i sengen, men de optager samtidig ganske meget plads i rummet. Derfor er det altid en balance at finde en seng, der passer til dine personlige behov såvel som rummets størrelse.

Vær også opmærksom på at en seng med ekstra god plads også typisk koster mere end en mere standard seng. Derfor bør du generelt have et større budget til rådighed, hvis du ønsker at købe en stor seng med uendelig meget plads.

En god topmadras er en ikke uvæsentlig faktor

Når du skal købe en king size, queen size eller andre former for ekstra store dobbeltsenge, anbefaler vi også, at du overvejer valget af topmadras nøje.

En god topmadras kan påvirke sengens fasthed ved at gøre den mere blød og behagelig. Dette kan være en vigtig vej i sikringen af bedre nætter.

Find et stort udvalg af king size senge og queen size senge i høj kvalitet online

Når du skal købe en seng af ekstra stor størrelse, kan du med fordel se på mulighederne online. Her fås nemlig gode muligheder, når det kommer til at finde en seng med plads til hele molevitten.

Du finder både eksklusive king size senge og queen size senge samt mere prisvenlige alternativer. Hermed kan du finde en sengeløsning, som passer godt til netop dit budget.

Mange forhandlere tilbyder i dag en såkaldt tilfredshedsgaranti eller søvngaranti. Her vil der typisk være udspecificeret et vist antal dage, hvor du har mulighed for at returnere sengen og få dine penge tilbage. Hermed er der rige muligheder for, at du får en seng, som du ikke fortryder valget af sidenhen.