Hvis du overvejer at anskaffe dig en trampolin til nedgravning, så er der et par ting du bør tage højde for, før du beslutter dig for hvilken trampolin du vil købe.

Vi lister dem kort her og uddyber det længere nede i guiden:

 1. Hvor meget plads har du til en nedgravet trampolin?
 2. Hvor ofte vil den blive benyttet?
 3. Hvem vil benytte den?
 4. Hvor mange år skal den holde?
 5. Skal den give en oplevelse udover det sædvanlige?
 6. Hvor mange penge vil du bruge på en havetrampolin til nedgravning?

Trampoliner til nedgravning i denne test

 • Berg Champion trampolin til nedgravning
 • Jumpmaster nedgravningstrampolin
 • Berg Elite trampolin til nedgravning
 • Salta Ground nedgravningstrampolin

Nedenfor har vi beskrevet de 4 trampoliner til nedgravning ganske kort, for at give dig en ide om hvad du får for dine penge.

Berg Champion trampolin til nedgravning – Bedst i test

Vi lægger ud med Berg Champion trampolinen. Denne nedgravningstrampolin har vundet et hav af priser og tests, og det forstår man godt. Berg Inground Champion trampolinen er bl.a bedst i test, i guiden til den bedste nedgravet trampolin hos Kondition.dk.

Den benytter sig af Bergs innovative teknikker, som TwinSpring systemet og AirFlow teknologien. Det giver en usædvanlig god oplevelser når man hopper på den.

Du får både et højere spring, samtidig med at den bedste del af springfladen, er større end normalt.

Holdbar og sikker havetrampolin til nedgravning

Både fjedre og trampolinens ramme er galvaniseret, for bedre at kunne modstå rust. Rammen er konstrueret i galvaniseret stål. Det giver en længere levetid.

Kantlisten er bred og tyk, så man ikke ved et uheld lander mellem hoppedugen og rammen på den nedgravet trampolin.

Du kan købe Berg Champion trampolinen med eller uden et deluxe sikkerhedsnet. Vi anbefaler altid at du køber et deluxe sikkerhedsnet med. Sikre trampoliner til nedgravning er nu altid det bedste, også selvom det koster lidt mere.

Flatground eller Inground trampolin

Denne nedgravet trampolin fås i 2 forskellige modeller til nedgravning.

En InGround trampolin er hvor den rager omkring 25 cm op over jorden eller græsset. Den er den mest normale og det er samtidig, normalt, også den model af nedgravningstrampoliner hvor man kan tilkøbe sikkerhedsnet.

FlatGround ligger fuldstændig plant med jorden eller græsset. Det er den nyeste form for nedgravet trampoliner. Normalt kan man ikke få sikkerhedsnet til disse modeller, men det kan man faktisk til denne Berg Champion trampolin.

Begge Berg Champion modeller skal graves ned i jorden.

Berg Champion fås også som Berg Grand champion som er en ekstra stor trampolin.

Jumpmaster nedgravningstrampolin – Bedste billige trampolin til nedgravning

Dette er en ganske ordinær og billig trampolin til nedgravning.

Samle- og byggekvaliteten er ganske god til prisen, men du får ikke de samme systemer og tenikker som på Bergs trampoliner.

Du får dog stadig både galvaniseret ramme og fjedre, hvilket er det vigtigste for rustbeskyttelsen.

Fjedrene er solo fjedre og ikke TwinSpring fjedre som på Berg trampoliner til nedgravning.

Sikkerhedskanten er ikke helt lige så bred og tyk, men den gør sit job med at forhindre ulykker ved samlingerne.

Jumpmaster fås kun som inground, altså hvor den rager ca. 25 cm op over jorden.

Du kan købe den med eller uden sikkerhedsnet.

Nedgravningstrampolinen er god til prisen, grundet den høje byggekvalitet. Det giver en god holdbarhed.

Det er en budgetvenlig trampolin til nedgravning, der fås til en fornuftig pris.

Berg Elite trampolin til nedgravning – Bedste Pro valg

Dette er trampolinen for dig der ikke går på kompromis. Det er den bedste trampolin på markedet lige nu.

Denne nedgravningstrampolin lever op til alle foreskrifter for sikkerhed og beskyttelse.

Udover at du får alle de samme detaljer og teknikker som med Berg Champion trampolinen, f.eks TwinSpring gold fjedre og AirFlow hoppedug, så får du med Berg Elite også ekstra UV beskyttelse på sikkerhedskanten. Noget man ikke finder på andre trampoliner til nedgravning.

Yderligere er trampolinens kantmåtte endnu bredere og tykkere, end på Berg inground champion.

Mange forskellige modeller af Berg Elite

Ligesom med Berg Champion, fås Berg Elite også også i både Inground og FlatGround udgave. Ligesom den også fås som firkantet trampolin og oval trampolin til nedgravning.

Trampolinen fås også som Berg Ultim elite flatground 500 som er en firkantet trampolin til nedgravning. Firkantede trampoliner har, som nævnt før, andre egenskaber end en rund trampolin til nedgravning.

Berg Elite fås også som en rektangulær trampolin til nedgravning.

For at sige det direkte, det er ikke en trampolin der kan købes til en fornuftig pris, den er dyr, men du får også den bedste trampolin.

Berg Elite er en sikker trampolin, som alle Berg trampoliner til nedgravning er det, selv deres billige trampolin til nedgravning, Berg Favorit inground trampolin. Berg Favorit inground trampoliner er dog ikke udstyret, med hverken Twinspring gold fjedre eller AirFlow hoppedug.

Trampolinen fås på både danske og internationale webshops.

Deres allerbilligste model Berg Talent er udgået. Berg Talent var i øvrigt en trampolin med en lavs maks vægt, designet specifikt til børn.

Salta Flatground nedgravningstrampolin

Her har du en trampolin til nedgravning der minder meget om Jumpmaster trampolinen. Der synes ikke at være de store forskelle, hverken på pris eller kvalitet.

Der er god affjedring, en sikker kantmåtte og der er anvendt galvaniseret stål til rammen på trampolinen.

Dugen er produceret i slidstærk vinyl.

Det er et godt nedgravningstrampolin tilbud til dig, der gerne vil spare lidt på din nye trampolin, men stadig give din børn en god og sikker oplevelse på trampolinen.

Det er en robust trampolin til nedgravning, der kan sammenlignes med Berg inground Favorit.

Sikkerhed og trampoliner til nedgravning

Dette er det vigtigste punkt for dig, fordi hvem vil udsætte sine børn for fare. Fare der kan undgås, hvis du følger de officielle sikkerhedsråd til hop på trampoliner.

Hop med hovedet kampagnen fra Børneulykkesfonden og sikkerhedsstyrelsen anbefaler at man følger disse 5 råd:

 1. Kun 1 på trampolinen ad gangen. Risikoen for ulykker stiger når der er flere der bruger trampolinen samtidig. Det gælder både sammenstød og uhensigtsmæssige vægtforskelle som kan give et betydeligt højere og mere risikofyldt spring.
 2. Brug altid sikkerhedsnet. Det er lovprigtigt med et sikkerhedsnet ved trampoliner på ben, men ikke ved en nedgravet trampolin. Det anbefales dog alligevel kraftigt at du anskaffer dig et net til nedgravede trampoliner. Ved Berg Champion, Berg Elite, Berg Ultim elite flatground og Berg Grand champion kan det tilkøbes.
 3. Saltomotaler og kolbøtter er forbudt. Det er ekstremt farligt da man, hvis man lander forkert, kan komme alvorligt til skade med ryg og nakke.
 4. Hav en voksen med. Bliver trampolinen benyttet af børn under 6 år, anbefales det kraftigt at der er en voksen ved trampolinen. Børn under 6 år er den mest udsatte gruppe for alvorlige skader ved uheld på trampoliner.
 5. Tjek altid din trampolin før brug. Vind, vejr og brug har stor indfydelse på din trampolin. Derfor er det vigtigt at du løbende følger op på sikkerheden ved din trampolin. Er der nogle dele der skal udskiftes, er der kommet revner i dugen, er alle skruer og besalg ordentligt fastspændt osv. Du skal altså give trampolinen et sikkerhedstjek, så ofte som muligt.

Hvor meget plads har du til en nedgravet trampolin?

Hvor stor en trampolin har du behov for og hvor meget af din have du vil ofre på den.

Skal den placeres ude af syne, eller vil du gerne kunne sidde indenfor, og holde øje med børnene der springer på den?

Du kan sagtens få en lille trampolin til nedgravning på omkring 2 m i diameter, men det er langt fra optimalt, hvis børnene skal blive ved med at synes, at det er sjovt at springe på den.

De mest købte størrelser er omkring 3,3 m til 4,5 m i diameter. De er yderst brugbare, uden at de fylder en hel bondegård. Husk at tage højde for arbejdet, ved trampolin nedgravning.

Har du god plads til din nye nedgravningstrampolin?

Har du ikke noget problem med pladsen, så kan du også vælge en større trampolin til nedgravning. F.eks en Berg Grand Champion eller En Berg Ultim Elite Flatground 500, hvor selve trampolinen er ekstra stor. De fås i både forskellige størrelser og former.

Berg Grand modellerne fås i øvrigt i alle deres serier.

Du kan vælge en firkantet, rund eller oval nedgravningstrampolin.

En firkantet trampolin til nedgravning giver mere plads til lange spring. Det er meget benyttet til gymnastiske øvelser.

En rund trampolin til nedgravning er den mest solgte, det er den du ser rundt omkring i de danske haver oftest. Den er hovedsageligt til sjov, hvilket er det de fleste har i tankerne, nåpr der købes ny havetrampolin.

En oval trampolin til nedgravning kombinere egenskaberne fra den runde og den firkantet. Du får lidt mere plads til de længere hop end på en rund, uden at det betyder at man ikke kan springe for sjov på den.

Hvor ofte vil den nedgravet trampolin blive benyttet?

Her handler det om både hvor solid trampolinen skal være og hvor stor den skal være. Det kan knyttes til både dit budget og hvor længe den skal holde.

Det er klart, at jo mere du ofrer på den, desto bedre vil den blive. Du kan selvfølgelig købe en stor trampolin til nedgravning, som koster det samme, eller mindre, end en lille trampolin til nedgravning. Der vil den lille trampolin være i bedre kvalitet og holde længere.

Du skal da også huske at gøre dit hjemmearbejde, inden du vælger din nedgravningstrampolin, ellers risikere du at købe en mindre god trampolin for dyrt.

Vi kan korte det ned til disse ord; Desto oftere du forventer at den nedgravet trampoliin vil blive benyttet, desto bedre skal den være.

Hvem vil benytte nedgravningstrampolinen?

Er den kun til 1 barn eller har i flere børn der vil benytte den. Er der voksne med barnlige sjæle i husstanden, som også kunne tænke sig at hoppe på trampolinen?

Når voksne hopper på en trampolin er det vigtigt, at det er robust trampolin, som f.eks en Berg Grand Champion eller en Berg Ultim Elite Flatground 500.

Det handler om hvor meget vægt trampolinen kan holde til. De fleste trampoliner kan, i følge deres tekniske dataer holde til omkring 100-150 kg. I virkeligheden kan de dog formentlig holde til meget mere end det.

F.eks er alle Berg inground trampoliner og Salta Flatground trampoliner testet til en meget tungere vægt.

Du skal dog ikke forstå dette som en opfordring til, at overskride den maks anbefalet belastning.

Hvor mange år skal din trampolin til nedgravning kunne holde?

Er den nedgravet trampolin hovedsageligt til børn og hvor gamle er de? Hvis du forventer at dit barn eller børn vil benytte sig af den i 5-7 år, så kan det måske svare sig at købe en god trampolin til nedgravning.

Hvis du køber en billig nedgravningstrampolin, så skal du ikke forvente at den holder lige så længe, som den bedste nedgravningstrampolin.

I længden vil det derfor bedst kunne svare sig, at foretage en lidt højere investering fra start af, og dermed spare penge ved ikke, at skulle købe en ny trampolin til dem om få år.

Der kan du f.eks vælge en Berg Flatground eller en Berg Inground champion. Det er to typer trampoliner som kan holde længere end de fleste andre havetrampoliner til nedgravning.

Hvis trampolinen til nedgravning ikke forventes benyttes mere end et år eller to, og at hoppeoplevelsen ikke er top prioritet, så kan du købe en billig trampolin til nedgravning.

Hvis dine favorit er, som mange andres, en Berg Inground trampolin, så kan du vælge deres billigste model Berg Favorit.

Pris og holdbarhed – Find et godt nedgravningstrampolin tilbud

Du kan også holde øje med priserne og slå til når der er et godt nedgravningstrampolin tilbud.

Det sker ofte efter sæsonen, når butikkerne skal have plads til andre varer på lageret. Der kan du måske spare nogle få tusinde kroner, med et godt tilbud på din nye nedgravet trampolin.

Der mange forskellige trampoliner, så chancen for et godt tilbud er absolut til stede.

Vær også opmærksom at hvis du passer bedre på din trampolin, så kan den holde i længere tid. Det kan f.eks betyde at stille den i skyggen, så den ikke bliver udsat for solens skadelige stråler hele sommeren.

Det kan også betyde at du må pakke den sammen, når sæsonen er overstået og stille den i tørvejr. Desuden så kan stormsikring også være smart, så den ikke pludselig blæser væk.

Skal din nedgravningstrampolin give en oplevelse udover det sædvanlige?

Det hænger selvfølgelig også sammen med dit budget til køb af nedgravningstrampolin.

Du kan ikke få en stor og ekstraordinar trampolin billigt. Kvalitet koster, også med nedgravede trampoliner.

Det er små men vigtige detaljer, der afgør om nedgravningstrampolinen giver en hoppeoplevelse udover det sædvanlige.

F.eks har Berg brugt lang tid på at undersøge hvordan de kan gøre deres trampoliner bedre til at hoppe på. Det har givet gode resultater, men det betyder også at deres trampoliner er dyrere end de fleste andre.

Berg trampoliner bruger, i deres bedre serier, f.eks et TwinSpring fjedre system som betyder at deres fjedre sidder i et V, i stedet for en lige linie. Det giver en bedre og større springflade på trampolinen. Samtidig er fjedrene deres Gold fjedre, som giver bedre beskyttelse mod rust.

De benytter sig også af en såkaldt AirFlow teknologi, der lader op til 50% mere luft passere i gennem hoppedugen, når den benyttes. Det giver mindre luftmodstand ved afsæt, og dermed kan man hoppe højere.

Ligesom de også tilbyder sikkerhedsnet i visse af deres deres Berg Flatground trampoliner. Det kan være svært at finde på en anden Flatground trampolin.

Hvor mange penge vil du bruge på en trampolin til nedgravning?

Som nævnt tidligere, så hænger det sammen med både holdbarheden, kvaliteten af springet, hvor ofte den skal benyttes og størrelsen på nedgravningstrampolinen.

Her skal du gøre op med dig selv, om det skal være en billig trampolin til nedgravning til nogle få tusinde kroner, eller om det bedre kan svare sig for dig at købe en god og dyrere trampolin.

Hvilken af de 4 trampoliner til nedgravning skal jeg vælge?

Det handler om dit behov og budget. En Berg trampolin er for det meste dyrere end de andre trampoliner til nedgravning, måske lige med undtagelse af Berg favorit inground trampolin til nedgravning.

Jumpmaster trampoliner er billigere, men stadig solide, men med mindre teknologi til hoppet. En Jumpmaster trampolin kan sammenlignes med Berg Favorit inground trampolin.

Det handler om hvor meget du vil bruge trampolinen. Den rigtige trampolin til dig opfylder dine krav og behov.

Det kan være en Berg Inground favorit eller det kan være en Berg Ultim elite flatground 500. Det kan også være en hvilken som helst anden inground trampolin eller flatground trampolin.

De bedste trampoliner til nedgravning giver selvfølgelig en bedre oplevelse, men det er ikke ensbetydende med at man ikke også kkan få en god oplevelse på billigere trampoliner til nedgravning.

Vi anbefaler Berg inground trampoliner til nedgravning, da Berg trampoliner er garant for både sikkerhed, komfortable spring og gode oplevelser, f.eks Bedst i test trampolinen Berg Champion.

Trampolin nedgravning

Ulempen ved en nedgravede trampolin er gravearbejdet og derefter bortskaffelsen af jordet. Når du skal nedgrave trampolinen, så skal du sørge for at måle trampolinens diameter, så hullet har den rette størrelse.

Når du skal grave hullet skal du også tænke over hvad du skal gøre med jorden du graver væk. Har du plads et andet steed i haven til det, eller skal det køres væk. Det er et stort arbejde.

Når trampolinen er klar til at monteres er det vigtigt at du følger vejledningen til punkt og prikke, fordi når trampolinen først er i jorden, så bliver det besværligt at lave om på det.

En almindelig trampolin skal ikke graves ned i jorden og er derfor væsentlig hurtigere og nemmere at opsætte.

Kan man grave en almindelig rund trampolin eller firkantede trampolin ned i jorden?

Hvis du overvejer at købe en trampolin til nedgravning, kan det være svært at vide, hvilken type trampolin der er bedst. Der er to hovedtyper af trampoliner – almindelige trampoliner og nedgravet trampoliner.

Almindelige trampoliner kan graves ned i jorden, men det er ikke den bedste løsning. Et nedgravet trampolin er designet til at blive gravet ned, så den er mere stabil og sikker.

En trampolin på ben er ikke designet til at blive gravet ned i jorden og du skal derfor grave et dybere hul. Det giver altså mere arbejde at gøre det.