De danske vintermåneder kan være særligt kolde og regnfulde, og det usympatiske vejr strækker sig ofte over en lang periode lige fra oktober til marts.

Derfor har din baby brug for den bedste pleje, for at undgå at blive kold, når I bevæger jer udenfor, og her kan en kørepose vise sig at blive et lille paradis for din ba-by.
Læs med her, når vi guider dig til det bedste valg og køreposen der passer dig og babys behov.

Test: De 8 bedste køreposer

Herunder har vi lavet en test, hvor vi kommer med vores bud på de 8 bedste køreposer.

Voksi Move Light – 499kr.

KØB HER

Om:
Voksi Move Light er køreposen for børn i alderen 0-12 måneder og kan bruges i foråret og overgangsperi-oderne. Det enkle design er holdt i pastelfarver i blødt bomuldsmateriale og polyesterfyld.

Materialet er fri for skadelige kemikalier og er allerede ved første øjekast af høj kvalitet.
Posen har lynlås i midten og for neden, hvilket gør det utrolig nemt at få baby ind i posen og samtidig mu-ligt at lyne bunden op, hvis der er beskidte sko involveret. Posen er utrolig funktionel og passer fint i au-tostol eller klapvogn.

Selehullerne gør det muligt at spænde voksiposen forsvarligt fast, og det skridsikre materiale på bagsiden gør, at din baby kan sidde trygt og godt, når I skal på tur.

Fordele:

 • Kan bruges i autostol og klapvogn
 • Pænt og enkelt design
 • Fri for skadelige kemikalier

Ulemper:

 • Køreposen er ikke oplagt til vintermånederne, og er kun stor nok i barnets første år.
  Pengene værd? Helt sikkert. Køreposen er af høj kvalitet og med flot design. Voksi Move Light vinder på funktionalitet, design og bæredygtig omtanke, men taber desværre på helårsbrug. Der er dog ingen tvivl om, at du får et produkt, du og din baby vil blive glad for.

Naturkind Kombi Kørepose Panther – 1199kr.

Naturkind Kombi Kørepose Panther

KØB HER

Om:
Her fås en smart og funktionel pose til den miljøbevidste forælder. Den økologiske kombipose kan bruges hele året og passer til både barne- og klapvogn. Designet er enkelt og i pantersort med hvid plyspose.

Den hvide inderpose er lavet af 100% økologisk bomuldsplys og kan lynes ud af den sorte yderpose, som består af 100% økologisk bomuld.

Derved har du om sommeren en let pose bestående af den sorte yderpose og om vinteren en varm kombipose. Også hos Naturkind er der huller til sele, så du kan spænde posen fast til klapvognen, og lyn-låsen på midten gør det nemt at placere baby. Posen er 90 cm lang og kan derfor bruges i flere år.

Fordele:

 • Endelig er der mulighed for at forkæle din baby med 100% økologi. To-i-en-funktionen trækker mange point med sig hjem, og designet er stilet med søde detaljer.

Ulemper:

 • Prisen er i den høje ende.
 • Den manglende smudsafvisende belægning i bunden, kan blive et problem, hvis baby har sko på.
  Pengene værd? Den høje pris stiller mange forventninger til posen, men Panther kørepose tager udfor-dringen op. De økologiske materialer er utroligt lækre, og der er uden tvivl kvalitet for pengene. Økologi er ofte dyrere, men godt for både klima og miljøet, og ved at vælge økologiske materialer, giver du dit barn en sund og bæredygtig dyne at putte sig i.

Kongens Sløjd Nemuri Kørepose – 1899kr.

Konges Sløjd Nemuri Kørepose - Navy

Om:
Her findes et bæredygtigt stykke luksus. Den eksklusive kørepose fra Kongens Sløjd er lavet i smukt navy-farvet bomuldssatin og med for af økologisk kapok, der er både allergivenligt og i stand til at regulere temperaturen.

Betrækket indeni har et sødt stjerneprint i creme, som går igen i en stribe henover luknin-gen af posen.

Desuden er lynlåsene skiftet ud med bindebånd, der i form af små sløjfer tilføjer posen en ekstra charme. Posen kan foruden at være kørepose, bredes ud som legetæppe på gulvet, eller bruges som lift ved til-køb af bæreplade. Desuden kan posen bruges helt til barnet er tre år.

Fordele:

 • Økologiske materialer og lækkert design.
 • Posen er multifunktionel samtidig med, at der er kælet for detaljer og kvalitet.

Ulemper:

 • Prisen er høj, og posen mangler skridsikre elementer på bagsiden, der kunne øge sikkerheden i klapvognen.
  Pengene værd? Kongens Sløjd er uden tvivl et rigtig godt bud, hvis du vil forkæle din baby. Posen kan bruges længe, og for pengene får du en multifunktionel højkvalitetskørepose, der passer ekstra godt på din baby og miljøet.

Smart baby, kørepose til autostolen – 399kr.

Kørepose til autostolen/klapvognen

KØB HER

Om:
Denne dejlige kørepose er specifikt beregnet til autostolen, og har derfor fokus på praktiske funktioner som huller i ryggen med velcrolukning, så den er nem at fastgøre til autostolen. Posen er lavet af blødt fleece i 100% polyester og kan åbnes helt med lynlås i midten, hvilket giver mulighed for at brede posen ud til et legetæppe.
Materialet gør posen oplagt til vinteren og er et perfekt alternativ til overtøj i bilen, hvilket øger sikkerhe-den for din baby, fordi selen i autostolen sidder inde under posen og derved tættere på din babys krop. Posen kan bruges helt op til tre-årsalderen, og din baby er derved sikret en meget tryggere køretur.

Fordele:

 • Posen er designet til autostole, og har derfor praktiske elementer, der gør den let at installere.

Ulemper:

 • Den grå farve er kedelig.
 • Smudsafvisende belægning i bunden ville have været en fordel for at holde posen ren.
  Pengene værd? Hvis du ikke har noget imod et simpelt udseende, er denne pose et godt valg til dig, der vil være sikker på, at din baby sidder trygt og godt i bilen.

EasyGrow Lite kørepose – 599 kr.

EasyGrow LITE kørepose

KØB HER

Om:
Endnu et bud på en kombipose til autostolen er den pastelfarvede sag fra EasyGrow i rosa melange. Po-sen installeres nemt i autostolen med huller i ryggen og velcrolukning omkring disse. Materialet er super lækkert og lavet af 100% økologisk bambus viskose og bomuld.
Det betyder, at din baby sidder blødt og sikkert i autostolen eller klapvognen. Desuden er der tænkt krea-tivt i forhold til design. Lynlåsen er formet som en bue og posen udstyret med en lille lomme foran, der både er praktisk og en sød detalje. Posen egner sig bedst til forår, sommer og efteråret, men kan med sine 97 cm i længde bruges i flere år.

Fordele:

 • EasyGrow LITE er funktionel og passer til alle autostole.
 • Pænt design.

Ulemper:

 • Posen kan ikke bruges om vinteren.
 • Den buede lynlås kræver at man tænker over at lyne efter formen, når posen skal lukkes.
  Pengene værd? Ja. LITE-udgaven er et godt bud, hvis man leder efter en pæn kombipose til mildere vejr. Den passer perfekt til autostolen, og de økologiske materialer er en luksus, der også skal fremhæves.

The Oyster Lite – 349 kr.

kørepose fra Oyster

KØB HER

Om:
Det billige valg er fra The Oyster. Køreposen er foret med fleece og lavet i åndbart materiale. Den er både vand- og vindtæt og kan lynes op på de varmere dage. Den fås i flere forskellige farver, fra brombær til limegrøn og kan som de andre også spændes fast til klapvognen. Posen passer specifikt til Oyster klap-vognene, men kan også bruges i andre klapvogne. Desuden, kan posen foldes til et sæde, som din baby kan sidde på.

Fordele:

 • Skarp pris

Ulemper:

 • Ikke det skarpeste design.
  Prisen værd? Til prisen, ja. Du får en kombipose, der gør det, den skal: Holder din baby varm – men der er sparet på lækre detaljer og ekstra funktioner.

Hermed har vi givet 8 gode bud på nogle fantastiske køreposer. Der er lidt til enhver smag, både hvad angår pris, funktioner og design.

Vi håber du har fundet guiden og testen hjælp i forbindelse med valget af din nye kørepose.
Mangler vi en på listen, som vi bare skal have på? Så skriv endelig til os.

Kaiser, Iglu Thermo Fleece – 488kr.

Kørepose fra Kaiser blå Kørepose fra Kaiser grøn Kørepose fra Kaiser rød

Om:
Hvis der skal fart over feltet, er dette køreposen for dig og din baby. Med et farveudvalg i bl.a. neonpink og med reflekser i bunden er du og din baby sikre på at lyse de mørke vintermåneder op. Posen er foret med blød fleece, der beskyttes af vind- og vandafvisende nylon. På den måde er det danske vejr intet problem for din baby, der kan ligge trygt og varmt helt ned til -7 grader celsius.
Funktionaliteten af posen er i top med et enkelt lynlåssystem, der kan dækkes til og derved beskytte din babys hage, og den aftagelige bund med smudsafvisende belægning, gør posen nem at rengøre. Der er mulighed for at spænde posen sikkert fast i klapvognen, og den kan bruges helt op til tre-årsalderen.

Fordele:

 • Reflekser, der gør din baby synlig i mørket!
 • Mulighed for at lyne bunden af.
 • Kan bruges hele året.

Ulemper:

 • Designet er lidt kedeligt og farverne en anelse prangende.
  Pengene værd? Ja! Der er ingen tvivl om, at posen fra Kaiser vil holde dit barn godt varm, og at du for pri-sen får en kørepose, der er en klar vinder i forhold til funktionalitet. Køreposen taber en smule på æste-tik.

Elodie Details, Oh stripes – 648kr.

klapvognspose elodie

Om:
Den stribede sag fra Elodie Details er perfekt til ture i det danske vejr. Med sin Hydrophillic PU membran er den fuldstændig vandtæt, men åndbar, og det betyder, at din baby kan holde sig tør og stadig opret-holde den rette temperatur. Køreposen har lynlåse i siderne, og gør det nemt at placere baby i posen ved at lyne låget ned.
De friske farver på Oh Stripes modellen bringer desuden sjov til en ellers grå vinterperiode, og ved at fol-de hætten rundt om kanten på klapvognen, sikrer du dig, at køreposen ikke glider ned, når I er på tur. Elodie Details laver også matchende kollektioner af bl.a. huer og handsker, så du rigtig kan slå dig løs, hvis du er faldet for striberne!

Fordele:

 • Fuldstændig vandtæt og samtidig åndbar.
 • Sjovt, praktisk og spændende design.

Ulemper:

 • Intet skridsikkert materiale på bagsiden eller smudsafvisende belægning i bunden.
  Pengene værd? Oh Stripes modellen er en af de billigere versioner af Elodie Details køreposer, men det betyder ikke, at de går på kompromis med kvaliteten. Tværtimod er den et frisk pust af høj kvalitet, som din baby vil sidde varmt og trygt i.

Hvilken kørepose er bedst?

Vælg en kørepose, der passer til dit behov. Er du ofte på tur med din baby eller kører I meget i bil, er det en god idé at vælge en pose, der kan være i autostolen eller klapvognen.

I det danske vejr er det en for-del at se efter vind- og vandtætte køreposer, så du kan holde din baby varm om vinteren, men hvis du ikke ønsker en helårspose er der også mulighed for at købe poser til de mildere måneder.
Det er også muligt at få kombiposer med flere funktioner, så din baby både har en dyne og et legetæppe i én.

Populære mærker:

Hvorfor er en kørepose nødvendig?

Børn under to år er endnu ikke i stand til at regulere deres kropstemperatur, og det betyder, at de bl.a. har sværere ved at holde sig varme. Derfor skal man være ekstra opmærksom på, at ens baby hverken fryser eller har det for varmt.
En kombipose(kørepose) er en form for sovepose til dit barn, og er oplagt til, hvis dit barn skal sove uden-for eller skal med på tur i klapvogn. Fordi posen omslutter barnets krop, holder det bedre på varmen end en dyne, og der er samtidig ofte mulighed for at lyne låget ned, så dit barn kan køle af, hvis I skal indenfor undervejs.

3 ting du skal kigge efter, når du køber kørepose

• Størrelsen
Køreposens størrelse har betydning for, i hvor lang tid, du kan bruge den. Et længdemål på ca. en meter betyder, at dit barn kan være i posen helt op til tre-årsalderen, mens din baby kun vil kun-ne passe et mål på 70-75cm i det første år. Jo længere posen er, i jo længere tid, vil dit barn kunne have glæde af den.

• Hvor skal køreposen bruges?
Størst er ikke nødvendigvis lig med bedst. Store poser kan måske nemt være i barnevognen, men autostolen og klapvognen har mindre plads, så her er det vigtigt at overveje, hvor køreposen skal anvendes i forhold til, hvilken type, du skal købe.

Hvis det er til klapvognen eller autostolen kan du med fordel se på de tyndere varianter eller de poser, der er specifikt designet til autostolen. I bilen er der ikke samme behov for varme som udenfor, og derfor er de tyndere poser mere ide-elle til at opretholde den rette kropstemperatur hos din baby.

• Materiale
Køreposer findes i mange varianter, farver og forskelligt materiale, og du må derfor gerne være kræsen. Vil du være sikker på, at din baby er varm og tør, så gå efter vand- og vindtæt betræk. Det er også en god idé at se efter åndbart materiale, så din baby kan opretholde den rette krops-temperatur.

Til den miljøbevidste forælder er det også muligt at købe køreposer med allergiven-ligt og økologisk fyld, så din baby skånes mest muligt på en bæredygtig måde.

Forskellige typer af køreposer

Der er et væld af muligheder, hvis du overvejer at købe en køre- eller kombipose. De fleste kan spændes fast med selen fra klapvognen, så dit barn sidder sikkert, og med tilkøb af en bæreplade har du en klassisk babylift. Kombiposerne har deres navn, fordi mange køreposer har flere funktioner.
Har du brug for både en kørepose, et legetæppe og en babylift har du muligheden for at få en kombinati-on af alle tre – deraf navnet.

Voksiposen er en af de mest kendte i den kategori. Soveposen lynes hurtigt op og bredes ud, så dit barn kan lege varmt og godt på gulvet, og ligesom med køreposen kan der også her monteres en bæreplade. De mange funktioner gør voksiposen til et dyrere alternativ, men kvaliteten hos den multifunktionelle kørepose kan være det værd.

Trilleposen er et billigere alternativ til voksiposen, men har fordelen af en medfølgende bæreplade, der gør den ideel som babylift. Det er også muligt at købe sommerudgaven, som er en tyndere udgave til brug i sommerhalvåret.

___________________________________

Indlæg udarbejdet i samarbejde med Babyhelp.dk

Bliv klogere på babynest med deres guide hos Babyhelp.dk