Amerikanerne har igen ramt plet! Nu er det sengemoden, de har infiltreret – og det tager Danmark med storm. Der er nemlig tale om kontinentalsengen.

Den store, høje amerikanske seng, der er blød som en sky. Og det er der rigtig god grund til.

Kontinentalsengen er nemlig ikke bare en dille. Nej, med dens ekstra lag er den faktisk en af de mest behagelige sengetyper, der findes.

Til dig, der værdsætter komfort og stilrenhed!

Amerikansk stil har altid været på mode. Tænk bare på amerikanske biler, amerikanske film og amerikansk tøj.

Uanset hvordan og hvorledes kommer vi ikke udenom det store lands indflydelse. Men det er ikke uden grund.

Amerikanske varer har bare noget særligt over sig. De er stilrene, holdbare og brugbare. Det samme gælder de amerikanske kontinentalsenge.

Ikke nok med, at deres design kan spice ethvert soveværelse op, så er deres komfort uovertruffen!

De bedste kontinentalsenge kan have helt op til 7 forskellige komfortzoner, hvilket sikrer dig den bedste søvn. Det eneste, der trækker amerikansk design ned, er prisen. Men heldigvis får du, hvad du betaler for!

Det betyder dog ikke, at det absolut er nødvendigt at betale dyre domme for en god kontinentalseng. Nej, der er måder, hvorpå du kan spare lidt penge – men det kræver, at du læser op på kontinentalsenge, før du køber en.

Bliv klog på de forskellige modeller

Den letteste måde at finde den bedste kontinentalseng på er ved, at benytte dig af andres erfaringer og anmeldelser af kontinentalsenge.

Ved f.eks at finde ud af hvilken model, der er bedst i test, kan du spare gode penge. Hvorfor punge ud for en dyr model, hvis der findes en model, der er billigere og lige så god?

Derfor er det altid vigtigt, at du læser op på de ting, du vil købe. Og uanset komforten kan det blive svært at falde i søvn, hvis du har betalt flere tusinde i overpris.

Vælg en bedst i test kontinentalseng

Vi har kigget nærmere på en kontinentalseng test fra Bedste5.dk, hvor de vurdere at Venus Original fra Bedrenætter er den bedste kontinentalseng lige nu.

I deres kontinentalseng test har de kigget nærmere på fem forskellige senge, fra hhv. Bedrenætter, Sengefabrikken, NordicDream og Drømmeland.

Hvis du ikke allerede har købt en seng fra en af disse forhandlere før, så kender du dem sikkert fra deres reklamer. De slår sig blandt andet op at alle deres senge er produceret i Danmark.

Ekspertkilderne

Vi har også lænt os op af kontinentalseng testen fra Sovneksperterne.dk som også vurdere Venus kontinentalseng til, at være den bedste kontinentalseng i deres test.

Men hvor Bedste5.dk vurdere at det specifikt er Venus Original kontinentalseng der er den bedste kontinentalseng, som mener Sovneksperterne.dk at det er hele serien af Venus kontinentalsenge der er de bedste.

Venus kontinentalseng serien består nemlig af hele 5 modeller. Der er ikke særlig meget forskel på dem, og derfor kan det bestemt forsvares, at udnævne hele serien som bedst i test.

Forskellen på de fem modeller er nemlig udelukkende topmadrassen og betrækket på denne. Alle fem leveres med fremragende topmadrasser, som vi også kommer ind på, længere nede i denne guide til den bedste kontinentalseng.

Guide til den bedste seng

Vi vil i denne test af kontinentalsenge kun kigge på 3 af disse gode kontinentalsenge, nemlig Venus fra Bedrenætter, Tromsø fra Sengefabrikken og Snefrid fra NordicDream.

Vi kan godt slå fast med det samme, at disse tre senge alle er rigtig gode kontinentalsenge fra danske forhandlere.

Vi vurdere bedre nætter Venus kontinentalseng til at være den bedste seng

Vi læner os op ad Bedste5.dk og Sovneksperterne.dk og hælder til Venus fra Bedrenætter.

Det gør vi af flere årsager, men den første og største er simpelthen de mange gode anmeldelser fra tidligere købere af Venus kontinentalseng, samt de mange bedst i test titler som sengen også har fået fra diverse eksperter.

Det er ikke mange forhandlere, der kan prale med så mange 5 ud 5 stjerner på trustpilot. Og når man kaster et blik på anmeldelserne på Venus serien, hos Bedre nætter, så har den også et snit på 4,5 stjerner ud af 5.

Når man kigger nærmere på Venus kontinentalseng, så forstår man egentlig godt, hvorfor den har så mange gode anmeldelser.

Som vi nævnte tidligere, så kommer alle fem Venus senge, med en fremragende topmadras øverst, så lad os starte med den.

Unik topmadras øverst

Topmadrassen er en helt special topmadras, og det er en topmadras der virkelig skiller sig ud fra mængden.

Normalt følger der enten en latex topmadras eller en memory skum topmadras med, i flere tilfælde kan du ovenikøbet selv vælge om det skal være en memory skum eller latex topmadras øverst.

I dette tilfælde kan du ikke selv vælge, men til gengæld får du noget nær den perfekte topmadras med til din nye kontinentalseng.

Måden den er produceret på er nemlig helt unik. Latex topmadrassen er blevet vulkaniseret i stedet for, at anvende den normale varmebølge metode.

Det giver både en mere ensartet overflade og en mere spændstig samt fleksibel topmadras øverst på din nye seng. Samtidig med at det også giver dig optimal støtte, så øger det også levetiden på din topmadras.

Det er en ekstrem komfortabel topmadras skræddersyet til dig og din krop.

Det er i øvrigt også en Svanemærket topmadras. Forbrugerne mener at en Svanemærket topmadras er at foretrække.

Syv komfortzoner i madrassen tilpasser sig din krops bygning

Madrassen leveres med hele syv komfortzoner. For nogle år tilbage var det et sjældent syn, det er det ikke mere nu til dags.

Komfortzoner er områder på madrassen som er særligt tilpasset din krop. Forstået på den måde, at det giver individuelt tilpasset støtte til kroppens trykpunkter.

F.eks har dine skuldre brug for mere støtte end din lænd. Det sørger disse syv komfortzoner for.

Men ligesom med topmadrassen, så er der noget unikt ved denne madras. De syv komfortzoner er nemlig special udviklede af Bedre nætter, til at give endnu bedre støtte end normale komfortzoner.

De kalder dem “bedre™ zoner” og i udviklingen af disse fandt de frem til at hvis de tilføjede en ekstra type fjeder, med en anden modstandsværdi, så gav det endnu bedre støtte til kroppen.

Derfor er der i produktionen anvendt hele 3 typer fjedre til de syv komfortzoner, i stedet for de normale 2 typer fjedre, man ser i de fleste andre komfortzoner.

Du kan ikke få denne type zoner hos andre forhandlere.

Derudover er det selvfølgelig en vendbar springmadras, med medgørlige pocketfjedre ventilerende for din søvnklima.

Mellem fjedrene er der lagt 25 mm mintskum, for bedre ventilerende effekt, samt fleksibilitet. Det giver en god nats søvn.

Der ydes i øvrigt hele 25 års garanti på fjedrene. Det vidner om en højkvalitets kontinentalseng.

Sengens fasthed vælges af dig, og det bør, i langt de fleste tilfælde, afspejle din vægt. Desto tungere du er, desto mere hård madras bør du vælge.

Sengens fundament

Sengens fundament udgøres af en boxmadras forneden, med en massiv træramme i svensk fyrretræ på 12 cm.

Det er basen til en robust seng, og i lighed med de 25 års garanti på fjedrene, så får du også 25 års garanti på rammen.

Boxmadras forneden består, ligesom springmadrassen, af pocketfjedre med en ventilerende effekt.

Det giver det perfekte samspil mellem en boxmadras forneden og en springmadras oven på denne. Ofte bliver der sparet lidt på boxmadrassen, fordi den ikke er i kontakt med kroppen, men ikke med denne Bedre nætter venus kontinentalseng.

Det er absolut en af de mest efterspurgte kontinentalsenge på markedet i øjeblikket, men lad os lige slå fast med det samme, at det er ikke en billig kontinentalseng.

Det skal dog også tilføjes at hvis du finder denne bedre nætter venus kontinentalseng på tilbud, så kan du spare omkring 50%.

Det er meget seng du så kan få for pengene, og med fem forskellige modeller af Venus sengen, så er der god mulighed for at der er en på tilbud, når du har brug for en ny seng.

Der er ingen tvivl om at du giver soveværelset et stilfuldt udseende med denne luksus kontinentalseng.

Specifikationer på Bedre nætter venus kontinentalseng

 • Tilgængelig i alle de normale størrelser
 • Vælg mellem flere farver
 • Ramme i massivt svensk fyrretræ
 • Trykaflastende pocketfjedre i både spring- og boxmadras forneden
 • Højkvalitets kontinentalseng
 • Højkvalitets topmadras
 • Ventilerende egenskaber
 • Tre madraslag
 • Langtidsholdbar seng med 25 års garanti på ramme og fjedre
 • 4, 5 stjerner på trustpilot
 • Komplet sengeløsning

Vi mener at Tromsø kontinentalseng giver meget seng for pengene

Den næste kontinentalseng på listen er Tromsø kontinentalseng fra SengeFabrikken.

Det er en budgetvenlig kontinentalseng med prisvenlige madrasser, og hvor du selv kan vælge om der skal følge en hård eller blød topmadras med.

Det er måske ikke en luksus kontinentalseng, som Venus serien oven over her, men det er stadig en god kontinentalseng, der kan give en komfortabel søvn.

Sengen er da også blevet valgt som bedste seng til prisen, hos både Bedste5.dk og Sovneksperterne.dk.

Budgetvenlig kontinentalseng med solidt fundament

Denne gang starter vi sengens boxmadras. Ligesom den første seng, så har denne også en solid træramme på 12 cm i massivt svensk fyrretræ.

Forskellen på rammen er at her får du ikke 25 års garanti på rammen, som du gør med den første kontinentalseng. Her følger der 15 års garanti med på rammen.

Man kan argumentere for at 15 år bør være rigeligt, men på den anden side, er der vel også en grund til at de ikke yder lige så lang garanti.

Uanset, så der er ingen tvivl om at det stadig er en seng med et solidt fundament.

Inden i boxmadrassen er der ikke trykaflastende pocketfjedre med ventilerende egenskaber, som i den øverste luksus kontinentalseng. Her finder vi en type skumbase, som er med til at det til en stabil seng, men det samarbejder ikke på samme måde, som Venus, med springmadrassens pocketfjedre.

Sengens fasthed afgøres af springmadrassen i midten

Sengens fasthed hænger sammen med din vægt, og med denne seng, som de andre senge i denne guide, vælger du selv sengens fasthed.

Desto tungere du er, desto mere hård madras skal du vælge, de fleste tilfælde. Der kan være skavanker ved din krop eller andet, der gør at du bør vælge en anden fasthed end den der normalt vil passe til din vægt.

Denne springmadras har også pocketfjedre, med individuelt tilpasset støtte til kroppen, og syv komfortzoner.

Forskellen på disse zoner og zonerne i Venus sengen, er at zonerne i Tromsø kontinentalseng er skabt med to typer fjedre, mens zonerne i Venus er skabt med hele 3 typer fjedre.

Selvom zonerne måske ikke er helt på samme niveau som den bedste seng, så kan den stadig give dig en yderst komfortabel søvn, med optimal støtte alle de rigtige steder.

Mellem fjedrene er 25 mm skum, til at holde og isolere dem.

Det er i øvrigt en vendbar springmadras, hvilket forlænger levetiden på den.

Blød topmadras med memory skum eller en fast latex topmadras

Topmadrassen til denne seng er valgfri, mellem 2 forskellige typer topmadrasser.

Du kan enten vælge enmemory skum eller en latex topmadras. Godt nok kalder de deres skum for Flowskum, men det er næsten identisk med memory skum.

Forskellen på de to typer er, at latex har en ventilerende effekt, mens memory skum holder på varmen.

Derudover er en latex madras mere spændstig og fleksibel, mens memoryskum giver en blød topmadras, hvor madrassen tilpasser sig til din krop. Det kan nærmest føles som om at madrassen omfavner dig.

Alle tekstiler på de tre madraslag er i øvrigt Oeko tex certificeret. Det er din garanti for en allergivenlig seng.

Specifikationer på Tromsø sengen

 • Vælg mellem flere farver
 • Vælg mellem mange størrelser
 • Ramme i massivt svensk fyrretræ
 • Forhandler med næsten 5 stjerner på trustpilot
 • 7 komfortzoner med optimal støtte
 • Valgfri komfortabel topmadras
 • Vælg selv – Blød eller hård madras med ergonomisk støtte
 • Tre madraslag
 • Appellerende udseende
 • Oeko tex certificeret tekstiler
 • Billig kontinentalseng – Meget seng for pengene
 • Danskproduceret kontinentalseng

Vi mener Snefrid kontinentalsengen er en luksuriøs seng

Her får du igen en danskproduceret kontinentalseng, fra en forhandler med næsten 5 stjerner på Trustpilot, og med optimal støtte til hele din krop.

Er du på udkig efter en luksus kontinentalseng, så er dette et godt bud på en ny seng til dig. Det er også en af de mest efterspurgte kontinentalsenge på det danske marked i øjeblikket.

Ramme med 25 års garanti på brud

Snefrid kontinentalsengen er en robust seng, hvor der ikke sparet på noget. Det ses tydeligt ved, at forhandleren tør at give dig 25 års garanti på rammebrud med i købet.

Sengens boxmadras er, ligesom de andre i denne test af kontinentalsenge, bygget med en ramme i massivt svensk fyrretræ.

Årsagen til at så mange producere med svensk fyrretræ, er fordi at det giver et solidt fundament til sengen. Det svenske fyrretræ er nemlig ekstra stærkt.

Boxmadrassen til denne seng kommer med ergonomic+ pocketfjedre, i 7 komfortzoner.

Fjedrene er ekstra godt tilpasset til kroppens trykpunkter, derfor navnet ergonomic+. De giver nemlig ergonomisk støtte til hele kroppen.

Én stor springmadras

Det midterste lag af de tre madraslag, nemlig springmadrassen, leveres som én stor madras. På de to andre senge er det to adskilte madrasser der følger med, når størrelsen er 160 cm eller mere.

Når der kun er en madras er det nemlig muligt, at slippe for den irriterende revne i midten. Det er en af de ting, der gør denne seng til noget særligt. Faktisk er det svært at finde en dobbeltseng, uden den irriterende revne i midten.

De førnavnte ergonomic+ fjedre, med den optimale støtte, hæver selvfølgelig også denne seng, til over det gennemsnitlige niveau.

Det er alt sammen til, at give dig en ekstraordinær god nattesøvn hver nat.

Behagelig topmadras med optimal komfort

Her kan du igen selv vælge hvilken komfortabel topmadras du vil have med i købet. Enten en latex eller en memoryskum madras.

Forskellen på de to materialer har vi allerede beskrevet ved sengen før denne. Det vi dog kan tilføje til denne behagelig topmadras er, at ved billigere senge, så får du ikke lige så meget åndbarhed og ventilation, som du gør med denne.

Tekstilerne er Oeko tex certificeret, så du er sikker på at der ikke er anvendt skadelige kemikalier i produktionen.

Det er absolut en af de mest prisvenlige madrasser, hvis du finder sengen på tilbud. Det er en komplet sengeløsning med et appellerende udseende, der giver soveværelset et stilfuldt udseende.

Specifikationer på Snefrid kontinentalsengen

 • Vælg mellem flere farver
 • Vælg mellem alle de normale størrelser
 • Vælg selv din højkvalitets topmadras
 • Langtidsholdbar seng – 25 års garanti på både rammen og fjedrene
 • Optimal komfort for en god nattesøvn
 • Forhandler med næsten 5 stjerner på trustpilot
 • Tre madraslag
 • Komplet sengeløsning

Hvem laver de bedste senge?

Vi mener at Bedre nætter og NordicDream laver de bedste senge i øjeblikket, skarpt forfulgt af SengeFabrikken.

Alle tre forhandlere tilbyder næsten 15 eller 25 års garanti på alle deres senge, og de er næsten alle bygget i Danmark.

Det vidner om solide senge, og med deres innovative tilgang til senge, formår de også at tilbyde senge med optimal støtte og optimal komfort, inklusiv en komfortabel topmadras.

Er Kontinentalsenge gode?

Helt kort, ja, kontinentalsenge er gode, rigtig gode. Men hvorfor er de så gode at sove i?

Det er de bl.a grundet at de har hele tre madraslag! Nederst er der sengens boxmadras, efterfulgt af den vigtigste del på sengen, nemlig springmadrassen, og øverst er der så en topmadras.

Mange tror at topmadrassen ikke er så vigtig, men det er den. Det er den din krop er i kontakt hele natten, og det er også den der kan øge holdbarheden på din seng. Og medmindre at du har købt en af de meget billigere senge, så er det god ting at øge levetiden på sin seng.

Hvilken kontinentalseng er bedst?

Vi synes at Venus fra Bedre nætter er den bedste seng lige nu. Skarpt forfulgt af Snefrid älv kontinentalsengen og derefter Tromsø.

Det er alle senge med tre madraslag og ergonomisk støtte, der kan give sin bruger en god nattesøvn.

Hvad er en Kontinentalseng?

En kontinentalseng består af tre madraslag.

Nederst finder sengens boxmadras. Den fungere som fundamentet for sengen. En stabil seng kræver en god boxmadras.

I midten har vi den vigtigste madras, hvis du vil have en god nattesøvn, nemlig springmadrassen. Det er den der afgør mest til hvordan du ligger om natten. Vi vil alle gerne ligge godt, og en god springmadras kan gøre stor forskel.

Øverst finder vi topmadrassen, det er den du ligger på hele natten. Selvom den er væsentlig tyndere end de to andre madrasser, så er den stadig vigtigt.

En god kontinentalseng har en god og komfortabel topmadras øverst.

Hvor længe holder en kontinentalseng?

En god kontinentalseng kommer typisk med enten 15 eller 25 års garanti på både ramme- og fjedrebrud.

Det bør være muligt at få resten af sengen til at holde lige så længe, hvis man passer godt på den og vedligholder den grundigt.

Hvorfor vælge en kontinentalseng?

Du skal vælge en kontinentalseng, hvis du vil have en seng med et appellerende udseende samt optimal støtte og komfort, og der samtidig giver soveværelset et stilfuldt udseende.

Kontinentalsengen er til dig der vil have mest muligt komfort og luksus i dit liv.

Hvor høj er en kontinentalseng?

Højden på en kontinentalseng variere, men det ligger typisk mellem 50 og 80 cm.