Guide: Sådan vælger du den rigtige kravlegård til poden

 

Kravlegård

Det kan være rigtig svært at få noget fra hånden, når først de små poder begynder at bevæge sig rundt. Det behøver ikke engang at være fordi de kan kravle, men allerede fra de allerførste måneder, hvor de lærer at rulle kan en kravlgård give ro og sikkerhed for dig og baby.

Herunder kan du læse mere om, hvordan du vælger den rigtige kravlegård, samt læse lidt om en række udvalgte modeller på markedet, så du kan trække et velinformeret valg, når du skal ud og vælge det helt rigtige til din baby.

Kravlegård med hjul 75 x 95 cm, Natur – Childhome

Kravlegård med hjul 75 x 95 cm, Natur - Childhome

Tjek prisen her

Denne kravlegård er rigtig fin. Bunden kan indstilles i tre forskellige højder, så du kan skåne din ryg mest muligt og samtidig holde junior sikkert på plads, når der er brug for det.

Selve modellen er rigtig smuk at have stående med de brede tremmer og samtidig er den på hjul, så den er let at flytte rundt med og gøre rent under.

Det er en god og robust model, der lever op til sikkerhedskravene (EN 12227) og kan bære tumlige på helt op til 15 kilo.

Kravlegård Comfort Hvid, 99×99 cm – Baby Dan

Kravlegård Comfort Hvid, Large 99 x 99 cm - Baby Dan

Tjek prisen her

Denne Baby Dan kravlegård er en af de store modeller, så den egner sig rigtig godt til tvillinger eller større børn.

Den har justerbar bund, der kan indstilles i to forskellige højder og kan både fungere som kravlegård, men bruges også som babyseng til tvillinger, hvis du ønsker at lade dem sove sammen. Bruges den som seng er der rigtig god mulighed for at gøre den både hyggelig og tryg ved at bruge en sengerand og eventuelt en sengeslange til at skabe en mere blød og puttevenlig stemning.

Modellen er sikkerhedsgodkendt (BS EN12227-1:1999) og der kan bestilles hjul til den, såfremt du ønsker det.

Babydan Kravlegård 79 X 79 Cm – Hvid

Kravlegård 79x79 cm - Baby Dan - Kopi

Tjek prisen her

Denne kravelgård med hjul er perfekt til at have stående i stuen. Den kan justeres i tre højder og kan derfor let vokse med barnet. Alt efter, hvor blødt et underlag du ønsker, kan du bestille madras til modellen, der giver et lækkert og hyggeligt underlag fra baby er helt lille til der kommer gang i kravleriet og til sidst gå og løbe motoren.

Det er en fin, hvid model, der ikke fylder så meget som de helt store, men stadig giver god plads til at ligge ned og til at lege.

Også denne model er sikkerhedsgodkendt og lever op til de nyeste standarter.

Pinolino Kravlegård Polstret, 100cmx100cm, Lexus/Lakeret fra Pinolino

Pinolino Kravlegård Polstret, 100cmx100cm, Lexus Lakeret

Tjek prisen her

Den dyreste model på listen, men også en, der har rigtig mange smarte fordele og muligheder. For det første følger der en betrukket madras med, der er tilpasset størrelsen helt perfekt. Det betyder, at den er helt klar til brug det øjeblik du kommer hjem og har sat den op.

Det er en model, der kan indstilles i tre højder, men samtidig kan den klappes sammen, så den er let at have med, opbevare og flytte. Den har 4 hjul og 2 af dem kan låses, så kravlegården står fast, der, hvor du stiller den, selv om poden tumler rundt derinde.

Som den eneste af sin slags har denne model desuden tre aftagelige tremmer, så du kan lave en åbning, der gør det muligt for den lille selv at komme ind og ud af kravlegården. Det gør den oplagt til huleleg og gør den måske også mere hyggelig.

Kravlegård – IDA – Hoppekids 80×86 cm (hvid)

Kravlegård - IDA - Hoppekids 91 x 85 cm (hvid)

Tjek prisen her

Med denne kravlegård får du en model, der er både smuk og gennemtænkt. Den har mange funktioner, der gør den til et rigtig godt valg for dig og din baby.

Bunden, der er med til at sikre din baby mod træk og kulde nedefra, kan indstilles i tre forskellige højder, så du altid kan skåne dig selv mest muligt.

Tremmerne er runde og sat med det rigtige mellemrum, så den lever op til sikkerhedskravene. Samtidig er kravlegården her også svanemærket, så du med god samvittighed kan lade junior lege heri.

Stort udvalg af kravlegårde hos gode forhandlere

Se også udvalget af kravlegårde hos følgende forhandlere:

Billigt udvalg hos Babyshower

babyshower kravlegårde tilbud

Tjek priserme hos Babyshower her

Konges Sløjd Sengerand – Sea Shell Rose

Konges Sløjd Sengerand til kravlegård - Sea Shell Rose

Tjek prisen her

Hvis du ønsker at skærme den lille pode ekstra fra træk, lys og lyd, så kan du vælge at sætte en sengerand langs kanten på din kravlegård. Denne model fra Kongens Sløjd har smukke, men også funktionelle sløjfer, der kan være med til at holde randen på plads og sørge for, at poden ikke får trukket den ned over sig, mens du er ude i køkkenet eller bare har ryggen til. Den er også fin og blød, hvis den lille falder i søvn og ruller ud mod kanten.

På samme tid er den effektiv i forbindelse med at skærme poden lidt, så der ikke kommer for mange indtryk på en gang.

En sengerand vil ikke altid kunne nå hele vejen rund langs kanten på en kravlegård, så vær opmærksom på målene, når du køber en sengerand til kravlegården. Ellers findes der desuden rande, der er fremstillet netop til de mål. Med en sengerand får du dog et mere multifunktionelt produkt, der også kan bruges i sengen både til baby og til junior, når tremmesengen bliver for lille.

MamaMilla 100% økologisk sengerandsslange med kapok – Nordic feathers – karrygul

MAMAMILLA 100% ØKOLOGISK SENGERANDSSLANGE MED KAPOK

Tjek prisen her

Denne fine slange er rigtig fin at brug sammen med en klassisk sengerand. Den skaber et hyggeligt og mindre rum, hvilket især er godt, når baby er helt spæd og i de første måneder, hvor verden godt kan føles meget stor for en lille pode.

Slangen kan endvidere følge med ind i sengen, når det bliver sengetid og passer også udemærket i en juniorseng, når den tid kommer. Det kan blive en hyggelig og tryg følgesvend, der gør puttetiden til noget trygt og dejligt.

Den er fyldt med kapok, som er et naturfiber, der er allergivenligt og antibakterielt og derfor egner sig rigtig godt til børne- og babyprodukter.

Se også det store udvalg af gode og søde sengerande til baby hos Parcellet

parcellet sengerand

Tjek priserne her

Andre populære kravelgårde

Der findes rigtig mange populære mærker og producenter, når det kommer til babyudstyr. Ud over de ovenævnte kan man også kigge på mærker som Babytrold, som også har lavet både gode kravlegårde og smukke sengerande. Som med de andre mærker er både Babytrold kravlegård og Babytrold sengerand smukke og funktionelle, så har du endnu ikke fundet det du leder efter, så er det måske en mulighed.

Alt i alt handler det om at finde noget du bliver glad for og som du føler lever op til det I mangler. En kravlegård er ikke noget for alle familier. Andre foretrækker bæreseler eller vikler og andre igen er mere til et klassisk aktivitetstæppe. Det handler om præferencer og behov frem for alt.

Hvornår har du brug for en kravlegård?

Det er ikke alle, der vælger at have en kravlegård derhjemme, men er du ofte alene med baby og eventuelt også ældre søskende, så kan det være en rigtig god løsning – både for dig og baby.

Rigtig mange modeller har desuden en bund, der kan hæves og sænkes, så kravlegården kan tilpasses efter, hvor mobil poden er blevet.

Den høje bund kan med fordel bruges, når baby er helt lille, fordi det giver en højde, der gør det muligt at ligge og følge med i verden og være væk fra den træk, der kan være på gulvet.

Når der er tale om en lidt ældre krudtugle, der kan kravle eller gå rundt, kan gulvet i din kravlegård sænkes, så den lille frit kan stå op uden at kunne komme ud. Det er smart, hvis du har ting, der skal ordnes uden små fingre kan komme og pille.

Generelt er familier med større søskende og kæledyr i form af hunde og katte også rigtig glade for kravlegården, for det giver et trygt og roligt sted at lægge det mindste familiemedlem, der er lidt væk fra det kaos, der ellers kan foregå på gulvet, når alle to og firbenede er hjemme på en gang.

Læs om de forskellige modeller herunder.

Sikkerhed frem for alt!

Alle kravelgårde, der er nævnt i denne tekst lever op til sikkerhedstandarterne i 2019 og derfor vil de være lovlige og sikre at bruge. Det er en rigtig vigtig ting at være opmærksom på – ikke kun i forbindelse med kravelgården, men med alle ting.

Er du i tvivl, så brug gerne lidt tid på at sætte dig ind i tingene, så du er helt klar over, hvad du skal kigge efter samt, hvad de forskellige sikkerhedskoder og godkendelser står for.

Ellers er det bare med at kigge dig omkring og finde præcis den kravlegård I drømmer om til jeres lille pode!