Din komplette guide til køb af legehus

Legehus

Når man skal ud og købe legehus, er der mange ting, man skal tænke på. Først og fremmest vil man formentlig gerne have ét, som kan holde til flere års leg.

Det kan også være, at man bare vil have et, mens ens barn stadig er baby. Men det kommer alt sammen an på en masse forskellige faktorer – heriblandt især størrelse og materialer.

Læs derfor med her, hvor du vil blive præsenteret overfor seks glimrende legehus muligheder, samt svar på andre spørgsmål du eventuelt måtte have.

Komplet Jungle Gym Legehus

Jungle Gym Legehus 125 cm

Tjek prisen her

Hvis man køber dette Jungle Gym legehus, har man mulighed for at sammensætte den med andre legehuse i fremtiden. For eksempel kan man, når børnene bliver ældre, købe et legetårn til, hvor man også kan montere en rutchebane, så man kan få et legehus med rutchebane.

Det er perfekt til en familie med børn i alle aldre, da det kan bruges af børn i alderen 3-10 år. Legehuset har en dør, samt masser af vinduer med skodder. Desuden er alle materialerne holdbare og modstandsdygtige overfor vind og vejr – blandt andet grundet UV-behandlingen og kvalitetstræet.

 • Kompatibel med flere Jungle Gyms moduler.
 • Kan bruges af langt de fleste børn.
 • Holdbare materialer.

Country House legehus

Legehuset Country House

Tjek prisen her

Legehuset Country House er et lille kompakt primært plast legehus. Det er pyntet med diverse ting såsom forskellige planter og dyr. Disse designs samt deres stærke farver er med til at stimulere og udvikle barnet og gøre legene sjovere. For eksempel kan barnet lege købmand, eller at han/hun har en café.

Det er udstyret med vinduer og døre, samt et lille bord. Herudover kan det bruges både indenfor og udenfor, så selvom man ikke har den største have, behøver den lille ikke mangle et legehus.

 • Pyntet
 • Stimulerer barnet
 • Til både indendørs og udendørs brug

Bæredygtigt Noa legehus i Cedertræ

Legehus, Noa i cedertræ fra Axi

Tjek prisen her

Med et bæredygtigt legehus fra Noa får man et simpelt men holdbart legehus i cedertræ.

Legehuset har en indgangsdør og to vinduer. Det er småt, men utrolig robust grundet materialet. Ydermere er tagpanelerne vandtætte. Alt i alt betyder det, at det kan holde til langt de fleste vejrtyper og holder i mange år.

Legehuset vil blive leveret i en fin lystræfarve, så det passer perfekt til langt de fleste haver. Dette betyder selvfølgelig også, at man selv kan male det i den farve, man ønsker.

 • Bæredygtigt trælegehus
 • God kvalitet
 • Kan males i alle farver

Elitetoys legeplads med både legehus og rutchebane

ELITETOYS LEGEPLADSEN COLORFUN

Tjek prisen her

Dette populære legehus fra Elitetoys er ikke bare ét legehus. Det er en legeplads med både legehus, rutchebane og boldrum. Med dette er man sikker på, at børnene aldrig keder sig.

Prisen kan måske synes af meget, men ligesom med de andre legehuse, får man en masse for prisen. Det er et stort legehus, som også er i god kvalitet. Det er altså ikke bare et legehus, man beholder nogle år og så smider ud.

 • Stor legeplads
 • God kvalitet – holder i mange år

Billigt MegaLeg Dream House legehus

Dream House Plast Legehus

Tjek prisen her

Med en højde på bare 110 centimer, er dette Megaleg legehus perfekt til store babyer og småbørn. Hele huset er lavet af plastik i de fineste røde, gule og blå farver. Det er bestemt ikke et legehus, man kan undgå at se. Grundet den lille størrelse kan man vælge at flytte legehuset indenfor, når vejret er dårligt. Så kan det holde i lidt længere tid, og farverne famler ikke lige så let. Plastikken er også utrolig let at rengøre med bare en våd klud.

Det er legehus, som småbørn vil elske at lege i, og de har mulighed for at åbne og lukke vinduerne.

 • Småt
 • Billigt
 • Flotte farver
 • Let at rengøre

Enkelt Smoby legehus fra Nature House – ( pt. udgået 🙁 )

Dette enkle legehus er til de familier, som ikke har den store plads eller bare ikke har brug for ekstravagante huse. Det er et lille legehus, som kun måler 127 centimer højt, 98 centimer bredt, og 110 centimer dybt.

Den anbefalede alder er fra 2-6 år, og legehuset har både en dør og to vinduer med skodder. Det er et legehus i plastik, som er UV-behandlet, så det kan holde til alt slags vejr. Herudover er væggene pyntet med katte og sommerfugle.

 • Billigt legehus
 • Fylder ikke særlig meget
 • UV-behandlet
 • Pyntede vægge

Hvordan bygger man et legehus?

Der er rigtig mange måder at bygge et legehus fra bunden af. Ofte vil det være lettest at bygge et i træ, da der er mange guider til det online. Men det kan være rigtig svært at bygge det selv – man skal være helt sikker på, at det er i god kvalitet og holdbart. Ellers kan man risikere, at det går i stykker, mens barnet leger i det.

Køb et legehus i stedet

Hvis du gerne vil være på den sikre side, bør du købe et legehus i stedet. Hvis du køber et legehus, kan du stadig godt selv få lov til at samle det. Ofte vil huset blive leveret i flere stykker med tilhørende guide til, hvordan man så samler det. På den her måde er man sikker på, at det er samlet ordentligt. Dette bliver også kaldt et saml-selv-legehus.

Skal I også have et gyngestativ? Find jeres gyngestativ i vores store test.

Skal mit legehus være i plastik eller træ?

Hvorvidt dit legehus skal være i plastik eller træ afhænger rigtig meget af, hvad du bedst kan lide at se på. Der er fordele og ulemper ved begge materialer.

Derfor skal du købe et plastik legehus

Plastiklegehuse er ofte rigtig nemme at gøre rent. Det er nemt bare at tørre det af med en våd klud. Til gengæld er plastik ikke ligeså modstandsdygtigt overfor blandt andet vejr. Farverne vil hurtigere famle og generelt holder et plast legehus ikke lige så længe, som mange træ legehuse.

Derfor skal du købe et legehus af træ

Trælegehuse er ofte meget robuste og kan holde det langt det meste vejr. Ofte er de dog lidt dyre, så man skal lede i lidt længere tid efter billige legehuse i træ. Pengene er dog godt givet ud, da mange har deres trælegehus i mange år.

Trælegehus og børn

Der er også rigtig mange, som foretrækker materialet træ, da det passer godt ind i deres have.

Hvor stort bør mit legehus være?

Langt de fleste børn vil sandsynligvis foretrække et stort legehus, men det er ikke altid, at man har både penge og plads til det.

Hvis legehuset er til et lille barn, kan man ofte slippe afsted med at købe et mindre legehus. Hvis det derimod er til et søskendepar, er det ofte en god idé at købe et stort legehus. Så er der plads til både dem og venner uden, at de behøver skændes om pladsen.

Hvad kan jeg købe til mit legehus?

Når først man har købt legehus og børnene er begyndt at bruge det, vil de ofte gerne have ekstra ting til det – og det er masser ting, man kan købe!

Hvis legehuset har flere etager eller bare er meget højt, kan man med fordel købe en rutsjebane til. Er det derimod et mere traditionelt legehus med to vinduer og en dør, kan man købe en flot rød postkasse til. Så får børnene også en fornemmelse af at have deres eget hus.

Nogle legehuse eller ligne er også store nok til at have en babygynge, som børnene kan få meget sjov ud af også, hvorfor en sådan også kunne være en ide som et større stykke tilbehør.

Hvordan skal legehuset indrettes?

Hvis man har købt et stort legehus, man selv skal indrette, er der mange muligheder. Man kan blandt andet købe et køkken til legehuset, så børnene kan lege, at de laver mad.

Hvis det er rigtig stort og godt isoleret, kan man også købe senge til det. Så kan børnene sove derude om sommeren og hygge sig. Man kan også købe et bord og stole til, så de kan sidde derude og spise eller lignende.

Hvilke mærker sælger de bedste legehuse?

Hvis man er på udkig efter flotte plastik legehuse til det lille barn, bør man tjekke Megaleg ud. Et Megaleg legehus er karakteriseret af flotte farver og designs, som langt de fleste børn vil være helt vilde med.

Vil man derimod gerne have et træ legehus, som også er velegnet til de større børn, er det værd at kigge på Jungle Gyms udvalg. Jungle Gym har mange forskellige legehuse, som kan sættes sammen på forskellige måder. Det betyder også, at man kan bygge det større i løbet af årene.

Hvilke andre ting kan jeg købe til haven?

Når først man har fået smag for udendørslegetøj såsom legehuse, er der mange andre ting, man også kan investere i. Køb for eksempel en sandkasse eller et gyngestativ. Det er begge to glimrende tilbehør til børnenes legehus. Eventuelt kan man starte ud med at købe en sandkasse, mens barnet stadig er småt og så skifte sandkassen ud med gyngestativet, når barnet bliver ældre.

Nu føler du dig forhåbentligt helt klar til at anskaffe dig et legehus. Du kender fordelene og ulemperne ved de forskellige materialer og størrelse. Måske du endda også allerede har besluttet dig for, at det skal være en af de legehuse, som er blevet præsenteret her i artiklen.