Norge er mit andet fædreland og som barn var vi på ferie i Norge hver sommer og vinter. Jeg husker det som en fantastisk tid og næsten helt magisk at komme fra flade Danmark til Norge med den fantastiske natur. De høje fjelde, dybe skove og smukke fjorde.

Derfor vil jeg gerne slå et slag for Norge som en undervurderet rejsemål for børnefamilier med små børn. Der er nemlig virkelig meget at opleve for børn og voksne i alle aldre og Norge er på mange måder mere børnevenligt end Danmark.

Her får du mine bedste tips til en god ferie med børn i Norge.

Aktiv ferie er god ferie

Du kan næsten ikke rejse til Norge uden at få en aktiv ferie. Der er simpelthen for mange muligheder for at få motion. Du kan vandre i skovene eller på fjeldet. Rapelle ned af vandfald, ro på fjorden og fiske, mulighederne er uendelige.

De fleste nordmænd er outdoor og friluft mennesker på en helt anden måde end vi er i Danmark. Alle kan spænde et par ski på eller tage vandresko på. Det gælder også børn, der tidligt får lært at begå sig i naturen.

Har du små børn er du måske bekymret for hvordan de vil kunne klare en tur i fjeldet eller i skoven, men det behøver du ikke være. Børn elsker at være i naturen og her kan de boltre sig som de vil.

Norge er dyrt, så forbered jer hjemmefra

Norge er dyrt, men ikke så dyrt, hvis I planlægger det ordentligt. For det første er den norske krone 25% svagere end den danske hvilket lige tager toppen af det værste. For det andet kan du tage nogle ting med hjemmefra og ellers sørge for at handle ind i lavprisbutikker som REMA1000 når du er i Norge.

Restauranter er ikke en god ide i Norge for her får du virkelig lov til at betale. På den anden side er kvaliteten af kød og råvarer ofte bedre i Norge, som bruger meget lidt antibiotika. I har også mulighed for at smage mere sjældne arter som vildtkød.

Norge er børnevenligt

 

Norge er et børnevenligt land, også mere end Danmark. Det er et meget større land med meget mere plads og derfor er min erfaring at nordmænd giver sig selv mere plads. De taler højere i det offentlige rum og har mindre problemer med små børn der løber rundt og leger.