Sådan finder du den helt rigtige nusseklud til baby

For de små poder er der ikke noget mere vigtigt end tryghed. Det kommer i mange former og farver – og de vigtigste kilder til trygheden er selvfølgelig mor og far.

Er mor og far ikke indenfor rækkevidde finder rigtig mange små babyer tryghed og glæde i en nusseklud, der dufter og føles tryg, rar og kendt. Herunder kan du læse om de mest populære nusseklude og finde ud af, hvilken en, der passer bedst til jeres lille vidunder.

Giraf nusseklud med navn

Giraf nusseklud med navnTjek prisen her

Sød, blød og genkendelig. Der findes vel ikke nogen større krise, end når den lilles yndlings nusseklud pludselig er væk. Det er der heldigvis råd for.

Med en af de søde giraffer er der nemlig mulighed for at få broderet navn på nussekluden, så den altid finder hjem, hvis den for eksempel gemmer sig i vuggestuen.

Wooly Organic Nusseklud

sutteklud enhjoerning

Tjek prisen her

Lækker og praktisk! Den søde kanin nusseklud i økologisk bomuld er en helt sikker favorit, for ikke alene er den super sød at se på, den er også gennemtænkt hele vejen ud i hjørnerne.

To af hjørnerne har faste knuder, der giver baby mulighed for at træne motorikken. I det tredje hjørne sidder der en smart velcrostrop, der ved køb huser en bidering i træ, der let kan udskiftes med en sut.

Enhjørning Diinglisar sutteklud fra Teddykompaniet

sutteklud enhjoerning

Tjek prisen her

Skøn og humoristisk! De fine nusseklude fra Teddykompaniet er søde og har humor. De er super bløde og har alle arme med den perfekte størrelse til at sætte en sut på, hvis det er nødvendigt. Det betyder, at den søde, bløde ven og sutten altid er indenfor rækkevidde og ikke bliver så let væk i barnevognen under luren.

Little Dutch kanin nusseklud

Nusseklud kanin fra little dutch

Tjek prisen her

Hygge til små fingre. Der er nok både at se på og røre ved, når du vælger denne lille kanin som nusseklud til din pode. Den er både blød og spændende med sin fine, bløde pels og de små snipper, der er perfekte at nusse.

Den søde nusseklud er både blød og fin at have liggende i barnevognen eller i sengen.

Milo strikket nusseklud fra Liewood, grå kanin

Milo strikket nusseklud fra Liewood - Grå kanin

Tjek prisen her

Sød og økologisk! Denne fine og bløde lille kanin er monteret på en strikket nusseklud af ren, økologisk bomuld. Det betyder, at du roligt kan lade din lille pode putte kluden i munden, hvis sutten mangler. Den lille kanin giver god mulighed for hygge og har mange små, detaljer, der gør den sød at kigge på og god at holde i.

Liewood Agnete panda nusseklud

Liewood agnete nusseklud – panda

Tjek prisen her

Blød og hygggelig. Den fine nusseklud fra Liewood er økologisk og blød for små fingre. Den findes ikke alene som panda, men i en række forskellige små dyrevenner, der kan blive din yngstes nye krammeven. Vælg den, der passer bedst til jeres lille pode.

Forskellige former for nusseklude.

For nogle år siden dukkede den populære Jellycat nusseklud op og tog markedet med storm. Det var en genopfindelse af en gammel form for både krammedyr og ’sutteklud’, som man kaldte det i gamle dage.

I dag findes der en bred vifte af forskellige former for nusseklude, der kan give den lille noget genkendeligt og trygt at putte med i barnevognen og i sengen. Som de fleste forældre ved, er ritualer og genkendelighed det vigtigste for de helt små og derfor er en nusseklud også en måde at skabe tryghed og genkendelighed ved puttetid.

De skønne nusseklude findes i mange forskellige farver, former og materialer. Mange har fundet den hæklede nusseklud uimodståelig og den har da også fået en renæssance gennem de sidste år.

Mangler du også en puslepude, så tjek vores indlæg om disse her.

Hvorfor vælge en nusseklud?

Der findes rigtig mange puttedyr, så hvorfor vælge en nusseklud til din lille pode? Mens de er helt små, er der ikke udviklet hverken syn eller motorik til at kramme og se et krammedyr. Det vil oftest bare være i vejen og i mange tilfælde også for stort og måske også i vejen.

Med en nusseklud får du det hyggelige og bløde fra et sovedyr, men samtidig noget, der er lettere og fylder mindre, hvilket især er praktisk, hvis det skal bruges i barnevognen.

Samtidig har en nusseklud også andre smarte anvendelsesmuligheder. Rigtig mange af de moderne udgaver har også muligheden for at holde på sutten, så den ikke forsvinder så let og samtidig kan de være med til at udvikle motorikken i de små fingre.

Læs også vores guide til rejse- og weekendsenge her.

Den mest populære nusseklud

Der er stor forskel på, hvilke tanker der ligger bag, når der skal købes en nusseklud.

  • Skal den være økologisk?
  • Skal den være pæn?
  • Skal den kunne holde på en sut?

Rigtig mange vil gerne have, at tingene til den lille skal være både praktiske men frem for alt også pæne. Heldigvis er de fleste producenter gode til at lave netop det – ting, der er både smukke og funktionelle. Kig dig omkring og find den nusseklud, der passer bedst til jeres behov.

Et alternativ kan være at købe og læse vores indlæg om hæklede rangler, som børnene også har meget glæde.