Troede du også, at Pokemon hørte 00’erne til? At den lille, kortvarige opblussen der kom med Pokemon Go omkring 2015 var undtagelse frem for reglen? Så tro om igen. De små, japanske væsener er kommet for at blive.

Allerede dengang i 00’erne, da vi var mange, som gik op i Pokemon, fandtes der alverdens merchandise. Og så forestil dig hvor meget der er kommet nu. Det er alt lige fra Pokemon bamser til særlige samlekort og tøj med Pokemon på. Børn i dag er lige så vilde med dem, som vi var i 00’erne. Forskellen er bare, at fænomenet har haft tid til at udvikle sig, så en Pokemon bamse er noget, du kan købe de fleste steder.

Det er ikke kun en udgift

Forældre i dag, som ikke selv var en del af hele Pokemon universet dengang, ryster måske nok på hovedet over denne ”nye” dille, som øjensynligt er til for at ruinere dem lige op til sommerferien. Men for os indviede står det klart, at nutidens børn også kommer til at oplevede glæden ved Pokemon.

Det er alt lige fra Pokemon bamser som det nuttede element, til at få dét der ene, sjældne samlekort man har længtes efter. Og ej at forglemme de fællesskaber mange ivrige fans finder, når de opdager en fælles interesse.

Ud i verden med Pokemon

Pokemon-fans sidder ikke bare derhjemme med deres Pokemon bamser. Nej, for spillet Pokemon Go sørger nemlig for, at ingen inkarnerede fans kan bure sig inde, inden for hjemmets fire vægge. Nu gælder det nemlig om at bevæge sig rundt i nabolaget for at fange Pokemon på telefonen. Desuden belønnes spillere også, for at gå særligt langt, mens de spiller, i form af æg der udklækker og indimellem indeholder sjældne Pokemon.

Så frygt ej – den japanske dille er kommet for at blive, men den bringer bestemt mange gode ting med sig.