De bedste pusleborde i 2019

Når du har et blebarn, så er du nødt til i den periode at indrette dig sådan, at du har de bedste betingelser for at skifte dit barn på en tryg, sikker og hyggelig måde.

Det er der flere måder at gøre på, og meget afhænger af, hvordan I bor. Hvis I har plads nok til at indrette en hel skiftestation, så er det virkelig godt. Er pladsen mere kneben, må du ty til mere kreative løsninger. Hovedsagen er, at ordningen bliver mere eller mindre permanent i den periode, hvor den står på bleskift. For det bliver en gentagende handling dagligt, og så skal det bare fungere.

Vælger I en god og stabil løsning med et puslebord, så kan I for eksempel vælge følgende populære modeller.

Ollie’s Out puslebord

Ollie's Out Puslebord - Milky

Tjek prisen her

Denne luksusudgave af et puslebord har mange håndværksmæssige finesser, der gør det ekstra lækkert. Det er bygget af genbrugt krydsfiner, der er coatet med egetræsfiner. Det er malet med organisk vandbaseret maling, der er certificeret til brug på møbler til børn og babyer. Det er naturligvis også sikkerhedsgodkendt.

Puslebordet fås i to forskellige farver af malet træ: Milky og Chololate.

I bordet er der en god skuffe til opbevaring af de ting, som du har brug for, når baby skal pusles. Der er også en hylde til bleer, rene klude – eller hvad, der lige skal være til at bruge af. Øverst er der plads til, at der kan ligge en puslepude.

Bordet måler 59 cm x 72 cm x 98 cm. Det har bløde afrundede hjørner og kanter. Det er smukt og sikkert. Når junior ikke længere har brug for et puslebord, kan de øverste kanter til puslepuden tages af, og I har et fint lille møbel med en god skuffe i. I får således mange års glæde af dette stabile møbel.

Fakta om puslebordet fra Ollie’s Out:

 • Det er godt og solidt
 • Det har en god arbejdshøjde
 • Det måler 59 x 72 x 98 cm
 • Det er bygget af træ
 • Det har afrundede hjørner
 • Der er god plads til opbevaring
 • Det fås i to farver: Milky og Chokolate
 • Det kan brugs som kommode, når pusleperioden er forbi

Væghængt, hvidt puslebord fra BabyDan

væghængt puslebord fra babydan

Tjek prisen her

Det er så praktisk at hænge puslebordet op på væggen. Når det ikke er i brug, så er det klappet op langs væggen og fylder stort set ingenting. Når det bliver klappet ned, så fungerer det lige så fint som et puslebord, der står på gulvet.

Dette ophængte puslebord er ekstra praktisk, fordi det indeholder god hyldeplads, så du kan opbevare alle de ting, du har brug for at have lige ved hånden, når der pusles. Til trods for det, er der fint plads til, at der også kan være en puslepude bag klappen, når det hele er slået sammen. Det er så smart, og det sparer så meget plads.

Puslepladsen er bygget af fyr fra New Zealand, og det er testet til at kunne bære op til 50 kg. Det er derfor både sikkert og trygt at arrangere sig med et ophængt puslebord på denne måde. Du hænger klappen op i den højde, som passer til de voksne, der skal skifte barnet. Det vil sige i en højde omkring en meter fra gulvet.

Det er både praktisk og pladsbesparende at have puslepladsen placeret på et strategisk smart sted i hjemmet, hvor den fint kan hænge helt diskret, indtil den skal bruges.

Fakta om det sammenklappede puslebord:

 • Det er praktisk og sammenklappeligt
 • Der er god hyldeplads i det
 • Der er også plads til en puslepude bag klappen
 • Det kan bære op til 50 kilo
 • Det er bygget af fyrretræ
 • Du bestemmer selv, hvor højt det skal hænge

Leander puslebord med hynde

Leander Puslebord m. Hynde - Linea - Bøg

Tjek prisen her

Hvis dit puslebord stilmæssigt skal skille sig ud fra de fleste andre, så kunne denne model, Linea, fra Leander være et rigtigt godt bud. Det er nemlig designmæssigt i en klasse for sig.

Det er dansk design, hvor stil, funktionalisme og sikkerhed går hånd i hånd. Som en ekstra finesse kan bordet indstilles i to positioner i højden, hvilket gør det mere fleksibelt.

Bordet er fremstillet i bøg, og puslepuden er af skum. Det måler 91/96 cm i højden, 66,7 cm i bredden og 72,5 cm i dybden. Selve puslehøjden er så på 87/92 cm. Den medfølgende puslepude måler 57,5 x 68,5 x 2,75 cm.

Øverst ligger selvfølgelig den medfølgende puslepude, som ligger godt og sikkert på grund af bordets høje konstruktion. Derunder er der placeret to hylder, så du altid har alt det nødvendige inden for rækkevidde, når barnet skal pusles.

Fakta om Leanders puslebord Linea:

 • Det har et meget smukt og stilrent design
 • Det er fremstilles af bøgetræ
 • Puslepuden følger med
 • Det har god hyldeplads
 • Det måler 91/96 x 66,7 x 72,5 cm
 • Puslehøjden er på 87/92 cm
 • Højden kan indstilles

Video: se mere om bordet i denne video

Puslekommode fra Ida Hoppekids

Puslebord og Puslekommode - Ida Hoppekids Med 2 Hylder

Tjek prisen her

Her har du et lille puslebord, som er let og elegant i sit udtryk, og som har et par hjul monteret under to af kommodebenene. Det gør den nem at flytte rundt på, når det enten skal stå et andet sted, eller hvis det flyttes frem og tilbage, når det skal bruges.

Bordet er fremstillet af massivt fyrretræ, og det er hvidmalet. Øverst er der selvsagt plads til en puslepude, og derunder er der to gode hylder i hele møblets størrelse. På dem er der god plads til alt det, som du har brug for at have lige ved hånden, når du pusler barnet.

Puslebordet måler 56 cm i bredden og 73 cm i længden. Det fremstår let og fint. Det ville sagtens kunne anvendes til noget helt andet, når pusleperioden er forbi.

Et pænt, anvendeligt og ret billigt puslebord, som passer ind de fleste steder.

Fakta om puslekommoden fra Ida Hoppekids:

 • Det er lavet af hvidmalet massivt fyrretræ
 • Det har godt med hyldeplads
 • Det måler 56 x 73 cm
 • Det er flytbart, da det har to hjul
 • Det kan anvendes til andet formål efter pusleperioden

Puslebordet Nathi fra byBO design

Puslebord til væg, Valnød design - Nathi

Tjek prisen her

Her er det prisvindende svenske design-bud på en både moderne og praktisk pusleplads. Det er et væghængt puslebord, som er designet i bløde organiske former, og som er både praktisk, bekvemt og pladsbesparende.

På den side, der sidder fast på væggen, er der et par hyler til opbevaring. Så har du de vigtige puslesager inden for rækkevidde

Det vejer blot 6 kilo, men kan bære op til 50 kilo. Her kan de fleste babyer og småbørn vist være med. Det er fremstillet af formpresset bøgetræ, og den medfølgende puslepude er af frotté, der kan vaskes ved 40 grader. Puden holdes fast på pladen ved hjælp af velcro.

Det væghængte puslebord måler 87 cm i højden, 52 cm i dybden og 18 cm, når den er slået sammen. Skandinavisk design, funktionalisme og sikkerhed går her op i en højere enhed. Det æstetiske og det praktiske ses her i en skøn forening.

Fakta om det væghængte puslebord Nathi fra byBO design:

 • Det er væghængt
 • Det vejer 6 kilo
 • Det kan bære op til 50 kilo
 • Det er fremstillet af formpresset bøgetræ
 • Det måler 87 x 85 cm
 • Foldet op, måler det 18 cm i dybden
 • Puslepuden følger med

Sebra puslebord i praktisk 2-i-1-design

Puslebord og kommode fra Sebra - Hvid

Dette puslebord fra Sebra, som hedder Kili, fås i to farver: Hvid og mørk grå. Det er så smukt, at det efter aftjent tjeneste som puslebord sagtens kan bruges som et fint lille skab med hylder i. Det kan du så placere, hvor det skal være i hjemmet. Det kræver bare, at du afmonterer den del af toppen, der er indrettet til en puslepude. Det er smart.

Dette puslebord er lavet af bøg, gummitræ og MDF. Det måler 68,50 cm i længden, 74,00 cm i bredden og 102,50 cm i højden. Det er nogle ideelle mål. Det betyder, at der er god plads til barnet på en puslepude på toppen, og i selve skabet er god plads til opbevaring af alle de nødvendige ting, du lige skal have inden for rækkevidde, når du pusler.

Det har også en god arbejdshøjde til den voksne, der skal stå let bøjet over barnet. Kombiner gerne dette puslebord med andre møbler fra Sebra som for eksempel tremmesengen, som passer perfekt til.

Fakta om Sebra puslebordet:

 • Det er smukt og stabilt
 • Det har målene: 68,50 x 74,00 x 102,50 cm
 • Det er lavet af bøg, gummitræ og MDF
 • Det har god plads til opbevaring bag lågerne
 • Det fås i to farver: Hvid og mørk grå
 • Det kan anvendes som et skab, når pusleperioden er ovre

Hvilket puslebord skal jeg vælge?

baby på puslebord

Der findes jo et overvældende antal af pusleborde på markedet. Der er således nok at vælge imellem.

Det første, du skal gøre dig klart, er, om det skal være et decideret puslebord, eller om det skal være et væghængt. Der er gode argumenter for at vælge både det ene og det andet bord.

Desuden kan der være argumenter, der handler om plads. Har du plads nok til at have et stort puslebord stående, eller passer et pladsbesparende væghængt puslebord bedre ind i jeres indretning?

Foretrækker du at kunne klappe pusleriet væk, når det ikke er i brug, så er det jo yderligere et argument for en væghængt model.

Så kommer det til selve designet. Det kan jo være et spørgsmål om smag og behag. Det kan også være et spørgsmål om, hvorvidt bordet skal kunne bruges som et almindeligt møbel, når I er færdige med bleperioden.

Læs også om pusletasker her.

Hvilken kvalitet bør puslebordet have?

Under alle omstændigheder så skal et puslebord være sikkert, og det skal være ergonomisk rigtigt. Sikkerheden siger sig selv, den skal selvfølgelig bare være i orden. Barnet skal kunne ligge godt og sikkert på puslepladsen, der skal være kanter på selve bordet eller på puslepuden, og puden skal kunne ligge sikkert og stille.

Kanterne på møblet bør være afrundede, så man hverken river sig eller slår sig på dem.

Om bordet er lavet af det ene eller det andet materiale, er ikke så vigtigt, bare det sikkerhedsmæssigt er i orden og er tilpas stabilt.

Hvor højt skal et puslebord være?

Med hensyn til ergonomien, så bør du vælge et bord, der passer godt til din højde. Du skal jo foretage bleskift flere gange dagligt. I flere år. Derfor er det meget vigtigt, at du har en fornuftig arbejdsstilling, når du pusler barnet.

De fleste pusleborde, der står på gulvet, har en højde på omkring en meter. Det er en standardhøjde, der passer fint til de fleste forældre. Er du højere eller lavere end gennemsnittet, så bør du vælge et puslebord, der tager hensyn til det.

Hvis du vælger et væghængt puslebord, så kan du jo selv sørge for, at det bliver hængt op i en højde, der passer til dig.

Hvilket design af puslebord skal jeg vælge?

Designmæssigt er der mange pusleborde, der ligner hinanden meget. Det er et møbel eller et væghængt puslebord, hvor der er plads til en puslepude øverst, og så er der nogle hylder til at opbevare alle puslesagerne på.

Så er der enkelte, der designmæssigt skiller sig ud fra standardbordene. Dem ser man mere og mere nu.

Her kan du jo vælge det bord, som du synes bedst om. Du kan også skele til den stil, der er i forvejen i det rum, hvor puslebordet skal være. Få gerne bordet og den øvrige indretning til at passe sammen. Det giver noget ro i indretningen.

Hvis du omvendt gerne vil gøre en dyd ud af nødvendigheden af at måtte have et puslebord, så vælg gerne et, der stikker af fra den øvrige stil i rummet.

Der er mindst to veje at gå, når det handler om indretning. Enten kan du vælge det puslebord, som du synes bedst om, og så placere det der, hvor det er mest praktisk at have det – uanset rummets stil.

Eller også kan du vælge et puslebord ud fra, hvordan rummet i øvrigt er indrettet stilmæssigt.