Skal du snart på barsel med dit barn, eller er du det måske allerede? Der er mange delte meninger omkring det at være på barsel. De fleste synes naturligvis, at det er skønt at få lov til at bruge så meget tid med sit barn, men derudover kan det også være meget udmattende, og man får desuden heller ikke lige så meget tid til det, som man gjorde, før man fik et barn.

Så hvis du er lidt i syv sind over det at være på barsel og måske mangler et par tips og tricks til, hvordan man kommer bedst igennem det, så kan du herunder se mere om, hvad du kan gøre, når du er på barsel med dit barn. 

Far og baby sover

Sov når barnet sover

En ting, som du helt sikkert godt ved, hvis du har haft børn før og været på barsel, er, at man ikke altid kan regne med, hvornår barnet sover og hvor meget barnet sover. Derfor er et rigtig godt tip, at man sover, når barnet sover – det har du sikkert hørt mange gange før.

Det er dog ikke altid så nemt at følge dette råd, selvom man burde. Når barnet endelig sover, får man nemlig meget hurtigt lyst til at kaste sig over nogle af de ting, som man ikke kan, når barnet er vågent – eksempelvis en god bog. Men før man ved af det, er barnet vågnet igen, og så er man måske pludselig selv træt, fordi man har lavet alt muligt. Så sørg for at få din søvn, når du kan – det vil gøre hele barslen en del nemmere. 

Far, mor og barn

Start til noget sammen

I en helt anden dur er der også rigtig mange forældre, som synes, at det er hyggeligt at lave nogle aktiviteter udenfor hjemmet sammen med sit barn – det er i hvert fald en god ide, hvis man har overskud til det. Man kan eksempelvis starte til babyesvømning, som mange faktisk vælger at gøre. Ellers kan man også få yderligere inspiration på en side som baby-steps.dk, hvor det vil være muligt at læse mere om en masse hold for babyer og forældre, hvor man kan se, om der er noget, der passer til det temperament, man nu har.