Babyer har ikke en regulær søvncyklus før de bliver omkring 6 måneder gamle og nyfødte børn har et søvnbehov på helt op til 16-17 timer i døgnet. Men oftest sover de kun 1-2 timer ad gangen. Det betyder mange opvågninger og især i løbet af natten kan det være hårdt med de mange opvågninger. I takt med at barnet bliver ældre falder søvnbehovet og der opbygges gradvist en mere stabil døgnrytme.

Det kan dog være stressende og udmattende med den ustabile døgnrytme hos en baby og de mange opvågninger i løbet af natten. Derudover kan det være frustrerende ikke at kunne få baby til at falde til ro og falde i søvn. Derfor giver vi disse gode råd der kan hjælpe dig med at få baby til at falde i søvn, så både du og dit barn kan få en bedre nattesøvn.

Vugge baby og synge vuggevise

Det handler om at berolige baby og få ro på sanser og undgå stimulering. En god gammeldags vuggevise hvor man vugger baby og samtidig synger vuggevise er nok en af de bedst kendte teknikker til at få baby til at blive rolig og falde i søvn. Der skal ro på sansesystemet og andre former for rolige lyde, blid berøring eller babymassage kan også være med til at få ro på sanserne og gøre baby søvnig.

Afspil hvid støj

Hvid støj er en særlig type lydfrekvens der der blokerer for andre lyde i nærheden og kan virke beroligende på nervesystemet. Det vil oftest være lyde der minder om en fane der kører eller en susende lyd. Hvid støj kan virke beroligende på mange babyer og være med til at få dem til at holde op med at græde og falde til ro. Det virker for rigtig mange til at få baby til at falde i søvn. Hvid støj kan afspilles på mobiltelefonen eller mest optimalt ved at gøre brug af en hvid støj maskine som indeholder en masse forskellige typer af hvid støj der kan berolige baby.

Opbyg en god soverutine

Skab en god soverutine for dit barn. Det handler om at få baby til at være rolig og afslappet inden sengetid. Undgå for meget leg og sluk for TV og lignende apparater i timerne inden barnet skal sove. Dæmp evt. for lyset så baby kommer ned i gear og falder til ro. Put barnet i seng mens det er søvnig, men før det falder helt i søvn. På den måde vender det sig til, at sengen er stedet hvor man falder i søvn. Når barnet er puttet i seng så syg en beroligende godnatsang eller læs en godnathistorie.