Spædbørn skal bades regelmæssigt. At bade din baby er en god måde at knytte bånd til dem på, samtidig med at du hjælper dem med at holde sig rene og sunde. Der er nogle ting, du skal huske, når du giver dit barn et bad: hvilken temperatur vandet skal have, hvor længe de kan være i badekarret, og om det er sikkert for dit barn at få vådt hoved eller ej.

Vælg den rigtige sæbe til dit barn

Det første skridt i forbindelse med et bad er at beslutte, hvilken sæbe du vil bruge. Babyer har en følsom hud, og de fleste sæber kan irritere den, men der findes nogle sæber, der er specielt fremstillet til babyer, og som ikke gør nogen skade. Når du beslutter, hvilken type sæbe du skal bruge, skal du sørge for, at ingredienserne i produktet ikke er for stærke.

Hvis du vælger en almindelig sæbe, skal du sørge for, at den er mild og ikke for skrabet. Mange mennesker kan lide at bruge babyshampoo, fordi den er lavet til deres sarte hud. Hvis dit barn har følsom hud, findes der sæbe, som er speciallavet til formålet.

Find det rigtige badekar

Vi anbefaler, at du bruger et badekar til babyer. Disse er specielt designet til at være sikre for babyer og har funktioner, der gør dem nemme for forældre at bruge, f.eks. et forhøjet sæde, så det ikke er for lavt, eller glatte overflader, så du ikke behøver at bekymre dig om, at din lille baby glider.

Du kan f.eks. læse anmeldelser, som giver et indblik i hvad der er det bedste babybadekar i test. Forskellige babyer har forskellige behov. Nogle foretrækker at ligge i et badekar, mens andre måske kan lide at ligge på skødet eller i en babystol. Tag deres præferencer i betragtning, når du vælger det bad, der er bedst for dem.

Brug legetøj til at distrahere din baby under badet

Det kan være beroligende for babyer at lege med legetøj i badet. Legetøj er en god måde at distrahere din baby på og holde den beskæftiget, hvilket gør badningen lettere for dig som forælder. Men der er nogle sikkerhedsråd i den forbindelse:

  • Hold dig tæt på dit barn, mens det leger med legetøj, så I ikke kommer ud for ulykker!
  • Brug kun legetøj, som kan tåle vand.
  • Undgå småt legetøj, som de kan putte i munden.

Undgå for varmt badevand

Vandet skal være varmt, ikke for varmt. Sørg for, at vandets temperatur er mellem 29 og 37 grader. Den rigtige temperatur hjælper babyer med at holde sig godt tilpas i badetiden. Hvis vandet er for varmt, kan det være smertefuldt for dit barn, og gøre det at tage et bad til en dårlig oplevelse.