At vente barn er en stor ting, som man nok hverken skal tage for let eller for alvorligt på. Bekymringer skal helst træde i baggrunden, så der kan være fokus på tiden frem til fødslen, så begge forældre kan glæde sig til, når barnet er kommet. Når først barnet er født, kommer der oftest til at være mest fokus på barnet og dets behov.

Tag på spaophold

En af de ting, som du og din partner kan gøre, mens I venter jer, er at tage på et dejligt spaophold. Det kan f.eks. være i Jylland, på Fyn, på Sjælland eller en af de øvrige øer i Danmark. I kan også unde jer selv at tage på spaophold i Sverige, for eksempel. I bør dog være opmærksomme på rejseanvisninger for gravide, og der kan dermed være fordel ved ikke at rejse for tæt på termin. Eksempelvis anbefales det ikke, at gravide, der har kortere tid end 4 uger til termin, tager ud at flyve.

Et spaophold kan bringe dig og din partner tættere sammen og styrke jeres bånd. Det kan også hjælpe jer med at forberede jer mentalt på, at der snart kommer et lille nyt menneske til verden.

Der er masser af muligheder for at tage på spaophold både i Danmark, Norge og Sverige, og det kan være en fordel at tage lidt nordpå, hvis du eller din gravide partner har det svært med varmen, og I gerne vil tage på spaophold om sommeren.

Se mere her: https://spatilbud.dk/spaophold-sjaelland/ 

Tag jer tid til hinanden

Når I tager jer tid til hinanden, så styrker I kommunikationen mellem jer, hvilket har en positiv effekt på den mentale forberedelse. At en lille familie bliver større er en stor ting, og det er derfor vigtigt, at I tager jer tid til hinanden. I må indstille jer på, at der bliver mindre tid til stille hyggeaftenener foran fjernsynet, når først barnet er kommet.

Forbered jer på, at babyen kommer

En ting er den mentale forberedelse på, at der snart kommer en baby til verden. En anden ting er de praktiske forberedelser. De praktiske ting omfatter alt fra indkøb af møbler, babytøj og babyudstyr til at finde på gode navne til barnet og til evt. at finde ud af, hvem der skal stå fadder. Når I har forberedt alle de praktiske ting så godt, som I kan, kan I bedre slappe af og nyde graviditeten.