Det er både en fantastisk oplevelse og en kæmpe udfordring at rejse med børn, især hvis de ikke er så gamle. Vi er sikkert nogen der har prøvet at have et barn der ikke vil stoppe med at græde på flyet og synes det var lidt ufedt når de andre passagerer begyndte at tysse.

Der er heldigvis flere ting du kan gøre for at undgå det går helt galt når du rejser med børn og selvom det er umuligt at få små børn til at holde med at være små børn, så kan du undgå de værste fælder med disse tips og tricks.

Forbered en rejsetaske med mad og underholdning

En af de bedste ting du kan gøre er at forberede en rejsetaske, hvor du har taget mad, snacks og underholdning med.

Sultne børn er højlydte og utålmodige børn, det ved vi alle. Tag nogle sunde snacks med og sørg for at dosere dem ud løbende og skulle det være kan flyrejsen måske være en undtagelse fra reglerne, hvor børnene kan få lidt mere slik end normalt.

Underholdning er også vigtigt. Ipad, tegnebøger og musik kan alt sammen noget. Hvis du forbereder dig kan du normalt købe adgang til flyets wifi, hvis det da ikke er gratis, sådan at I kan streame Netflix eller DR børnetv.

Vær ude i god tid, men ikke for tidligt

Fra min egen barndom kan jeg huske at mine forældre var ret dårlige til at planlægge tider. De kom enten lige i sidste øjeblik eller alt for tidligt og ingen af delene er en god ide med børn.

Børn bliver nemt stressede når man skal skynde sig igennem lufthavnen, som jo altså også er en ren forhindringsbane og de bliver utålmodige når der er lang ventetid der skal tilbringes siddende på en hård bænk på en eller anden banegård.

Så gør jer selv en tjeneste og undersøg hvornår I skal være der for at undgå spildtid og for at I ikke skal skynde jer igennem lufthavnen.

Sæt lavere ambitioner for rejsen

Mange børnefamilier er vilde med all inclusive og mange kan ikke udstå det, men uanset hvor du er på skalaen så er der meget at vinde ved at have lavere ambitioner for rejsen. Du behøver måske ikke nå helt så meget. 

Spring turne på museum over og brug ferien på lidt mere afslapning. Der skal nok være masser af tid til det senere.