Kugledyner er mere populære end nogensinde før, og det er ikke uden grund. Kugledynen, som også kaldes for blandt andet en tyngdedyne og en vægtdyne, er nemlig med til at stimulere kroppens sanser. Selvom denne type af dyner er udviklet til at hjælpe personer med diagnoser som eksempelvis demens, autisme og ADHD, så kan de også være gavnlige for andre.

Flere vælger eksempelvis en kugledyne til børn – også uden diagnose. Hvorfor, spørger du måske? Det forsøger vi at besvare i denne artikel. God læselyst.

Kugledyner og deres fordele

Kugledyner er en type af dyner, der er fyldt med kugler, som både gør dynen tung og giver den en form for struktur. Dynerne fungerer sådan, at de går ind og påvirker kroppens sanseceller. Det vil sige, at kroppens sanser bliver aktiveret i højere grad end ved brug af en traditionel dyne. Man er således hele tiden bevidst om, at dynen rører en, og selvom det kan lyde irriterende, kan det have en række fordele.

Denne konstante stimulation af kroppens sanser kan nemlig være med til at give brugeren en øget bevidsthed om sin krop – samt være med til at skabe ro og velvære. Dette kan især have en beroligende og terapeutisk effekt på personer, der er diagnosticeret med eksempelvis ADHD og autisme. Men også de, som ikke er diagnosticeret med en psykisk sygdom, kan have gavn af disse fordele.

Sådan kan en kugledyne gavne dit barn

Mange børn døjer desværre med søvnbesvær. Det kan der være mange årsager til, men ofte er det fordi de har en eller anden form for uro i kroppen eller sindet. Det kan f.eks. være tankerne, der flyver rundt, eller det kan skyldes, at barnet er meget rastløst af natur.

Hvad end årsagen er, så er der mange forældre, der oplever, at en kugledyne har været med til at reducere barnets søvnproblemer. Så hvis du har et barn, der ligger uroligt om natten, eller som har svært ved at sove, så kan det meget vel være en tyngdedyne, der kan være løsningen på problemet.

En kugledyne (eller tyngdedyne) er en anelse dyrere end en traditionel dyne. Det skyldes naturligvis, at den er fyldt med kugler af en vis vægt, der naturligvis gør den dyrere at producere. Til gengæld kan de fleste kugledyner forlænges med yderligere og tungere sektioner, så børnene kan blive ved med at bruge dem, når de vokser.