Vil du bygge sandkasse til en offentlig legeplads? Eller er det din egen private have som trænger til et godt lejeareal for de små? Så er en sandkasse et godt redskab som garanteret vil give et hvilket som helst barn massevis af timer med god underholdning.

Men når du skal købe sand til en sandkasse, bør du gøre dig nogle overvejelser om, hvilket sand du skal købe. Vi vil nedenfor give dig en redegørelse for, hvilket sand du bør gå efter, når du skal have sand til sandkasse.

Køb sand til sandkassen fra FC beton her

Køb sand til sandkassen fra Haveglad her

Hvorfor købe sand til sandkasse?

Selvom det kan være fristende at køre ned til den lokale strand og hente en mindre ladning herfra, er det simpelthen ikke lovligt. Loven siger, at du fra de fleste strande gerne må have lov til at tage sand med hjem, men ikke mere end hvad du selv kan bære i en bærepose, og altså uden andre hjælpemidler som en trillebør eller trailer.

Strandsand til sandkasse er dog ikke umuligt at få, da du kan købe det fra diverse sælgere af grus, sten og sand.

TIP: Køb også et gyngestativ til haven.

Hvilke typer af sand til sandkasse kan man få?

sand til sandkassen

Når du køber sand til sandkassen, er der flere forskellige typer at vælge imellem. Nogle typer er mere oplagte til brug i sandkassen end andre, men hver type af sand har sine særlige egenskaber. Den mest normale måde at inddele sandtyper er ved at se på størrelsen af sandkornene. De typiske størrelser vil typisk være:

 • Sandkorn på 0-2 mm
 • Sandkorn på 0-4 mm
 • Sandkorn på 0-8 mm

Det er dog ikke blot størrelsen på sandkornene som siger noget om sandets kvaliteter og forskellighed. Sand fås også i forskellige typer som har forskellige formål. Formålet fremgår typisk fra deres givne navne. De mest hyppige af disse sandtyper er:

 • Sandkassesand
 • Strandsand
 • Vasket sand
 • Hvidt sand
 • Brolæggersand
 • Fugesand
 • Filtersand
 • Pudse murersand
 • Sandfyld harpet
 • Støbesand

Som navnene angiver, er det ikke alle typer af sand som egner sig lige godt til anvendelse som sand i sandkasse. Vi vil ikke gennemgå fordelene ved alle sandtyper, blot de typer som er velegnede som sandkassesand.

Køb sand til sandkassen fra FC beton her

Køb sand til sandkassen fra Haveglad her

Sandkassesand

bestil sandkassesand

Som navnet antyder, er der her tale om den type af sand som sælges til brug i sandkassen. Så vil du købe sand til sandkasse, vil du i din jagt falde over denne type som den første. Det er ikke mærkeligt eller forkert, da det er en god type sand til formålet.

Sandkassesand er ofte en blanding af det som kaldes vasket sandt og hvidt sand. Det som gør denne sandblanding så god til leg er, at de små sandkorn gør det lettere at bygge ting i sandet. De små korn bindes godt sammen, når det er fugtigt. Det samme er ikke tilfældet for sandtyper med sandkorn på op til 4 eller 8 mm.

Strandsand

Strandsand er som oftest et sømateriale, som altså er gravet op fra havbunden. Derfor er udvindingen af strandsand til salg ikke skadeligt for de danske strande.

Ved en del forhandlere er strandsand og sandkassesand det samme produkt. Da begge typer er fint, lyst sand med små sandkorn, er det ikke alle sælgere som skelner imellem de to typer.

Målene på sandkorn i de forskellige blandinger varierer fra sælger til sælger, så nogle vil sælge finere sand end andre. Du kan dog regne med at sandkassesand og strandsand er de fineste og mest velegnede sandtyper til sand i sandkasse.

Hvor meget sand skal der i sandkassen?
Det kan være svært at udregne, hvor meget sand man skal bruge til sin sandkasse. Heldigvis kan man finde beregnere online som afhjælper det problem. Ud fra målene på din sandkasse, altså længde, bredde og højde på rammen og en spildprocent på ca. 15 %.

F.eks. vil du med en sandkasse på 1,5 m x 1,5 m x 0,25 m kunne regne med at skulle bruge 1,04 tons sand.

sandkassesand

Hvad koster sand til sandkasse?

Du kan sagtens finde billigt sand til sandkasse. Prisen på sandafhænger blandt andet af transportmetoden, og hvor du bor. Jo længere distancen fra lageret til dig, desto højere bliver prisen. Derfor bliver du ved en del forhandler adspurgt om dit postnummer, før du får en endelig pris på sand til sandkasse.

Bliv klogere på priser og sandkassesand her.

Undgå gener fra nabolagets katte med plast sandkasse med låg

Vil du have en sandkasse med beskyttelse mod andres eller dine egne kæledyr, så kan du købe en sandkasse med låg af plast. Du kan både få lille og stor sandkasse med låg, så lad ikke kravet om låg give dig en forventning om, at dine muligheder bliver mindre.

Uanset om du vil have en gammeldags sandkasse med træramme eller en sandkasse med plast låg, er det vigtigt at du finder sand af den type som giver børnene de bedste muligheder for god leg.

Køb sand til sandkassen fra FC beton her

Køb sand til sandkassen fra Haveglad her