Når man udvider familien med en lille ny, så er der mange forberedelser der ligger bag og man kan mene at det er til vores held at man har omkring 9 måneder til at bygge reden klar til selve ankomsten. Noget af det som vi ofte rigtig gerne vil have på plads inden baby ankommer, er værelset til baby, velvidende at baby sikkert ikke kommer til at bruge det i den første tid.

Pryd væggene og leg med underbevidstheden uden at tænke mere over det

Når man bygger rede og gør sig klar til at udvide familien derhjemme, så er det som oftest svært at vente med at klargøre det lille værelse til baby selvom man udmærket er klar over at det sikkert ikke vil blive noget der kommer i brug med det samme og desuden er baby nok også ligeglad. Men er baby egentlig ligeglad med hvad de har for et værelse?

Det har faktisk vist sig at børn og deres omgivelser har meget at sige i forhold til det de skal i de enkelte rum. Skal der soves i et hjørne af værelset og har barnet en tendens til overstimulans skal man helst holde det hele simpelt og i rolige farver, mens man kan se at børn der skal være kreative og tænke ud ad boksen har lettere ved dette i rum hvor der f.eks. er wallstickers til børn eller et farverigt fototapet til børn på væggene.

Mulighed for at give væggene det udtryk som passer til dine børns hobby og interesser

Der er mange muligheder for at dekorere børneværelset i dag og mange lader sig inspirere på de sociale medier, hvor andre allerede har forsøgt med en bestemt stil. Det der præger de flestes indretning for tiden, er de støvede og kalkede farver som kan være rigtig fine i rum hvor der skal dæmpes for energiniveauet, men som faktisk ikke vil være til gavn til den kreative underbevidsthed.

Hvis man ikke allerede har børn, så ved man ikke hvordan virkeligheden faktisk ser ud, men for forældre der allerede har større børn, er det ret sikkert allerede med erfaring om at børnene har haft ønsker om at få væggene dekoreret med noget der har haft interesse.

Skift motiver og billeder ud lige så tosset du vil på børneværelset

Med fototapet til børn er der i dag gode chancer for at finde de der lige passer ind til dit barn og dens interesser og mange tapeter er i så god kvalitet at man næsten kan føle at man står inde i stalden med hesten på væggen eller at man selv er på flyvetur med sin yndlingssuperhelt der pryder en gulv-til-loft-væg.

Det er egentlig kun din egen fantasi der sætter grænser, men vær opmærksom på at det sjældent er det stille udtryk som børnene elsker men nærmere de udtryksfulde billeder der kan være med til at give en wauw-effekt hos både egne børn men også deres venner, når den tid kommer og der skal være legeaftaler.

Man kan heldigvis let skifte udseende på væggene og du kan derfor evt. starte med det du synes passer ind til den overordnede indretning indtil du ved hvad din baby forelsker sig i af hobby og motiver.