Når man er blevet forældre finder man ud af at værdsætte nattesøvnen, når man endelig har mulighed for det. Men for at de voksne skal sove godt, skal de små også. Og det gør de selvfølgelig, når de er aller mest komfortable. En sovedragt eller tyngdepose er en måde at sørge for dette på.

En sovedragt og en tyngdepose er noget nær det samme, men Tyngdeposen er også et mærke, som laver sine helt egne produkter til babyer og børn, så de kan sove komfortabelt og uforstyrret. Tyngdeposen er anbefalet af rigtig mange forældre, fordi den virkelig gør en synlig forskel i forhold til små børn, der mener, at nattesøvnen er overvurderet.

Læs med i vores lille guide her og lær mere om de forskellige typer produkter, der findes på markedet.

Uld sovedragt til dreng fra Reima

Uld sovedragt til drengSovedragten til babyer fra Reima er lavet i et kraftigt, uldstrikket look. Den fungerer super til indendørs brug eller som mellemlag, fx uden på en bodystocking. Den er syet på en måde så den ikke gnaver og så har den en praktisk knaplukning i fuld længde.

Dragterne fra Reima er lavet så de ikke sidder alt for tæt. Det hæmmer for det første bevægeligheden og er ikke særligt rart, og for det andet varmer de ikke ordenligt, hvis de sidder for tæt.

Uld sovedragt til pige fra Reima

Uld sovedragt til pige fra ReimaDenne sovedragt minder meget som dragten ovenover. Den er i en rigtig lækker uldblanding som føles rar mod barnets hud og som derfor ikke irriterer under søvnen. Denne sovedragt er lavet i en farve, som måske bedre passer til piger.

Begge sovedragter fra Reima kan med fordel også bruges som køredragter til din baby, så køreturen bliver behagelig for alle.

Tyngdepose – nyfødt til ca. 1 år

Som navnet antyder så har de såkaldte tyngdeposer en vis tyngde, som er med til at imitere en forældres beroligende berøring. I stedet for kun at være lavet af stof, så er der syet noget vægt ind i selve dragten, som giver en beroligende tyngde.

Dette specifikke produkt fra Tyngdeposen, en svøbepose, er beregnet til nyfødte (dog minimum 3500 gram) og op til ca. et år. Svøbeposen er med til, at dit barn får en sundere søvnrytme og længere intervaller med søvn – i flere tilfælde hele nætter af gangen.

Tyngdepose – fra 8 kg til ca. 2 år

Babyer vokser hurtigt, og det er ikke altid at søvnproblemerne forsvinder med samme hastighed. Et andet produkt fra Tyngdeposen kalder de Soveposen, som er beregnet til babyer/børn fra ca. 8 kg og op til to år.

Den har nogle lignede egenskaber med vægt syet ind i selv dragten, der giver den lille en omsluttende tryghed – lige hvad der er brug for, når man skal sove. En anden fordel er, at den virker i alle sovepositioner, så selvom dit barn ligger uroligt, skulle dragten virke.

Har du et barn, der ofte har det varmt, når han eller hun sover, er dragten også velegnet. Den er med sit bambusmateriale meget åndbar.

Tyngdepose – fra 15 kg/2 år til 4 år

Det er kendt for de fleste, at nyfødte næsten altid ikke sover i særligt lange søvnintervaller, men når de bliver lidt ældre, burde det blive bedre. Men der er stadig nogle børn for hvem søvn hele natten er svært.

Derfor har tyngdeposen også lavet et produkt til lidt større børn, fra 2 til 4 år, som har svært ved at sove igennem hele natten. Man kan se det lidt som en smart sovepose til et barn.

Denne sovedragt hjælper børn med søvnproblemer og som vågner mange gange i løbet af natten.

Den er også velegnet til børn, der bliver overstimulerede, hvorfor flere institutioner også benytter sig af dem.

Og hvis det ikke er selvindlysende, så er alle produkterne fra Tyngdeposen selvfølgelig sikret og godkendt på alle leder og kanter.

Sovedragt i termo

Sovedragten fra Termo er en rigtig sød termodragt til dit barn med en hætte samt elastikker i ærmer og ben. Den er foret med det blødeste fleece så den er super behagelige at have på, og dermed let for barnet at falde i søvn i.

De sidste tre produkter, vi har gennemgået, er ikke de såkaldte tyngdeposer, og har derfor ikke den indbyggede vægt. Men det betyder ikke, at de ikke er gode at sove i.

Hvad skal du kigge efter?

Det er svært at sige præcis, hvad man skal kigge efter. Det er selvfølgelig vigtigt, at produkterne er godkendt og dermed fri for farlige kemikalier og for nogen form for fare ved brug. Ellers er det blot at finde ud af, hvad der passer bedst til dit barn. Hvis dit har svært ved at sove, er det måske en god idé at prøve at dragt fra Tyngdeposen.

Se også de mest populære babynest på denne side.

Rating 5,00 / 2
5 7