Hvis du er nybagt forælder, virker det måske overdrevent allerede at skulle tænke på et potentielt efterskoleophold til sit barn. Det kan dog være en rigtig god idé at spare op allerede nu, da du på den måde ikke behøver sætte særligt mange penge fra om året til at betale for dit barns ophold.

baby

Mange unge vælger at gå på efterskole

Selvom der selvfølgelig kan ske meget fra nu og til om 15-16 år, bør du være opmærksom på, at det er utroligt populært blandt de unge at gå på efterskole. Du kan derfor regne med, at dit barn sikkert også gerne vil prøve det. Her vil det være smart at have lavet en opsparing, så du til den tid ikke føler, at du gør et stort indhug på din økonomi.

Hvad koster det at gå på efterskole?

Du har måske allerede tænkt følgende spørgsmål: hvad koster det at gå på efterskole

Prisen for et efterskoleophold er forskelligt fra skole til skole. Du kan dog altid kontakte de pågældende efterskoler og spørge ind til priserne. Personalet på skolerne vil desuden kunne oplyse dig om, hvor meget du kan få i statsstøtte, hvilket selvfølgelig også bør være med i din strategi, når du sparer op. 

Sæt pengene i banken

Hvis du sætter dine penge i banken allerede nu, vil du i flere tilfælde kunne få positive renter på din opsparing. Over tid vil dette være yderst profitabelt, da du vil kunne drage nytte af renters-rente-effekten.

Her oplever du, at din opsparing stiger hurtigere og hurtigere med tiden. Over en årrække på 15-16 år vil du derfor have potentialet for at ende med en ganske fin opsparing, uden at du behøvede sætte voldsomt mange penge ind. Det handler dog om at finde den rigtige bank, da ikke alle banker betaler deres kunder for at have penge stående. Desuden kan renterne ændre sig, og du skal derfor være opmærksom på, om der med tiden opstår bedre muligheder hos andre banker – eller om din nuværende bank ændrer sænker sine renter.

I disse tilfælde vil det være oplagt at skifte, da du selvfølgelig ønsker at optimere dit afkast så meget som muligt.

Mor og barn

Dit barn vil ikke på efterskole

Måske ender dit barn med ikke at ville på efterskole. Her står du så pludselig med en masse penge, der ikke bliver brugt på det oprindelige formål. Fortvivl dog ej. Det giver ingen mening at tvinge sit barn på efterskole, og pengene kan du sagtens bruge på noget andet. For eksempel kan du give dem til dit barn som en del af børneopsparingen, når det engang bliver gammelt nok til at flytte hjemmefra. Her er en god opsparing altafgørende, og dit barn vil sikkert være dig evigt taknemmeligt for at have tænkt så langt ud i fremtiden.