Der findes mange grunde til at begynde at blogge, og i dag, i Danmark kan alle starte sin egen blog. Før du starter en blog, er det en god ide at tænke igennem og finde ud af, hvad du gerne vil bruge din blog til. F.eks. kan en blog være med at forevige børnenes opvækst, når de så er blevet større, så kan i sammen kigge tilbage i bloggen og nemmere huske hvordan de endelig var imens børnene var små.

Andre gode grunde til at starte en blog

Der findes mange forskellige grunde til at begynde at blogge: f.eks. dele dit og din families liv med bedsteforældrene og at få flere venner, skrive om en interesse eller noget, som du synes er vigtigt, bruge bloggen som en del af din virksomhed for at øge din indkomst via bloggen (som en form for reklame).

Det kan være en god idé at have en plan allerede fra starten af, hvad din blog skal handle om, så at din blog får en rød tråd. F.eks. på denne side; Norhsikring.dk er der opsat en ”virksomhedsblog”, denne form for blog bruger låsesmeden til at dele information, bloggen skaber f.eks. troværdighed hos låsesmedens kunder.

Hvad koster det at starte en blog

Du kan nemt få en gratis blog og få den op til at køre indenfor et par minutter; indenfor ti minutter kan du nå at lave et flot layout med dit eget billede. Der findes masser af udbydere på markedet der tilbyder denne form for blogs. F.eks. Blogger.com

En gratis blog ser dog ikke så professionel ud, da du er bundet til det layout, som blog-portalen tilbyder samt deres navn i dit domæne. Du kan heller ikke tjene penge ved at have annoncer på en gratis blog.

For at få en stilfuld blog med udviklingspotentiale, skal du investere i et domænenavn og hosting. Et domænenavn med .dk domæne koster 50 kroner om året. Så det er tale om en relativt lille investering.

Det der koster en lille smule mere, er hosting, i dag findes det dog billige hostingselskaber som tilbyder host inkl. mailsystem fra 19kr om måneden, disse fungerer fint til dig der blot planerer at blogge for sjovt.

Hvis du ønsker at tjene penge på din blog og måske til og med sælge produkter, så kan det være en god idé at investere i en hurtigere og bedre host fremfor, fremfor en billig og skaffe en WordPress hjemmeside. I WordPress kan du nemlig efterfølgende opsætte Woocoomerce, som er et gratis webshopsystem som findes at hente til WordPress hjemmesider. Er du ikke kreativt anlagt så kan de også være en rigtigt god idé at få hjælp af en webdesigner, til opsætning af layout. En freelance webdesigner plejer at koste lidt mindre end en webdesigner på et webbureau.