I takt med det senmoderne samfund begynder flere børn også at være yngre og yngre, når de begynder at færdes på internettet. Derfor er det en god idé at sætte dig ned med dine børn og forklare dem om, hvordan de bedst muligt begiver sig på nettet uden at blive scammet eller hacket. Hvis du selv er knap så ferm med at begive dig sikkert på nettet, får du lige en oversigt over, hvad du kan snakke med dine børn om, her.

 

Lær dem at være kritisk på nettet

Det kan være nemt lige hurtigt at trykke på det forkerte link, hvor man pludselig udsættes for hacking eller andet slemt. For at undgå dette kan du lære dine børn at være kritiske over for dét, de ser på nettet. Ved at have et kritisk syn på alt kan de hurtigt undgå at falde i en fælde.

 

Installer antivirusprogram på deres enheder

Hvis dine børn er i den yngre ende, kan det være de har svært ved at være kritiske over for dét, de ser på nettet. Derfor kan det være en god idé at installere et antivirusprogram på deres enheder, så du forebygger skaderne, der kan ske. Du kan evt. læs mere om IT sikkerhed her.

 

Ikke snak med fremmede – eller hvad?

Et ældgammelt råd er ikke at snakke med fremmede online – men det er efterhånden svært, da der findes mange spil, hvor man kan chatte med andre om, hvad man laver. Dette er især gældende for spil med mulighed for online interaktion, fx Minecraft. Igen er det en god idé at lære dine børn at være kritisk over for, hvem de snakker med, og hvad de snakker med dem om. En anden vigtig pointe er at snakke med dem om, at de altid skal fortælle dig, hvis nogen vil mødes, og hvad man så gør. Det er altid bedst at forebygge, for skaden kan være svær at rette op på!