Børn elsker at udfordre sig selv og bruge kroppen, hvilket de altid har gjort. De seneste år er der dog kommet en øget fokus på børns ”tumlelege”, da undersøgelser har vist, hvordan disse er utrolig gode for børnenes indlæring – især på det fysiske plan.

Det er hjernen som styrer vores motorik, og børnenes hjerne bliver dermed stimuleret, når de udfordrer fysikken med spændende legetøj. Derfor er sundhedsplejersker og andre eksperter også begyndt at oplyse om vigtigheden af denne tumlen.

Har du et barn der er vild med at tumle og udfordre sig selv, så husk på at det er rigtigt sundt for barnet. Vi forældre er selv vokset op i en tid, hvor man ofte blev opfordret til at finde på en mindre vild leg. Er man for skrap som forælder, så risikerer man, at børnene ikke bliver stimuleret nok rent fysisk, hvilket igen går ud over deres indlæring på andre punkter.

Læs også: Hvorfor kan børn lide bObles?

 

Sjovt legetøj inspirerer barnet

Det er vigtigt, at du har noget godt legetøj, som kan stimulere barnet på den rette måde. Her skal man have for øje, at legetøjet skal være alderssvarende til barnet. Er legetøjet ikke udfordrende nok, så mister barnet hurtigt interessen, samt det ikke styrker indlæringen tilstrækkeligt.

Er barnets legetøj for svært, så mister barnet også interessen og det kan desuden være skidt for barnets selvtillid. Skift derfor legetøjet ud løbende, så barnet hele tiden kan have det sjovt og blive stimuleret på den rette måde.

Stort set alle legetøjsproducenter oplyser hvilken alder, som deres produkter henvender sig til. Man skal dog huske at tage dette med et gran salt, da børn er meget forskellige. Nogle børn er meget fremmelige med deres motoriske udvikling, ligesom andre er meget fremmelige med sproget, men måske ikke så fremmelige med motorikken.

Er man i tvivl, så kan det være en god ide at spørge i vuggestuen eller børnehaven. De ser nemlig barnet hele dagen, samt de har legetøj for børn i alle aldre. Pædagogerne kan så oplyse dig, hvilken type legetøj, som passer til barnet for tiden. Pædagoger har ligeledes en meget kompetent uddannelse, hvilket giver dem en endnu bedre blik for barnets udvikling og kan dermed bedre guide dig.

Læs også: Sikkerhed og tryghed for dit barn

 

Tumlelegetøj er i rivende udvikling

I takt med den øgede fokus på børns motoriske udvikling, er der kommet meget mere godt tumlelegetøj på markedet. Legetøjsproducenterne er begyndt at ansætte forskere med speciale i børns udvikling, så legetøjet kan blive endnu bedre og sjovere.

Et af de mest populære mærker inden for tumlelegetøj er faktisk danske bObles. Det er grundlagt af den danske arkitekt, Bolette Blædel. Da hun var på barsel ledte hun efter noget godt tumlelegetøj, som samtidig var designet i flot dansk design.

Dette kunne hun dog ikke finde, hvorfor hun var sikker på, at der måtte være et stort marked for dette. Dette havde hun helt ret i, og bObles er med tiden blevet en kæmpe succes. Der er bObles produkter i stort set alle vuggestuer og børnehaver, og pædagogerne melder om stor tilfredshed med produkterne. Børnene elsker at tumle med de flotte og søde bObles dyr, ligesom de pynter med det flotte design.

 

Tumledyrene bObles er et hit

Sjove dyr har en fantastisk appel på børn, og det gør bestemt ikke noget, at dyrene ikke ligner de rigtige dyr. Derfor har bObles også valgt, at de fleste af deres produkter skal være i dyremotiver. Du kan dermed få bObles legetøj med elefant, kylling, krokodille og mange andre motiver.

Børnene kan så bruge deres fantasi, hver gang de leger med de finurlige og dyrelignende tumlemøbler. Dette er med til at gøre oplevelsen mere unik for barnet, og mange mener at det gennemtænkte design har været med til at gøre bObles så populært hos børnene.

Hvert af tumledyrene har sine egne egenskaber, så barnet kan udforske de forskellige effekter. Nogle af dyrene er gode til at vende på hovedet og gynge på, mens andre er gode som stole eller skamler. Det er dog et kendetegn for alle dyrene, at de har flere egenskaber. Legetøjet bliver derfor ved med at være spændende i længere tid.

 

Indret børneværelset med ergonomisk tumlelegetøj

Står du og mangler nogle møbler på børneværelset, så kan du slå to fluer med et smæk, ved at vælge nogle bObles dyr. Dyrene er nemlig ergonomisk korrekt udformet, så barnet kan sidde på dem i timevis og de er lavet i bløde og sunde materialer.

Dyrene kan derfor virke som både legetøj og møbler til barnet, samtidig med de ser flotte ud på værelset. Kvaliteten er desuden så massiv, at voksne sagtens kan sidde godt på dem. Som voksen kan det faktisk være rigtigt rart at have noget at sidde på i børneværelset, da barnet ofte leger på gulvet. Sidder man på det bare gulv i for lang tid, så kan det være hårdt for ryggen.

Det samme gælder selvfølgelig for barnet, så bObles er også en god aflastning til barnets krop. Der er tænkt meget i korrekt ergonomi, hvilket der generelt bliver i dag i alt det gode tumlelegetøj på markedet. Ergonomisk korrekte møbler er et must, da barnet ellers kan få ondt i ryggen og andre steder i kroppen. Dette er endnu en grund til, at man skal have godt og alderssvarende legetøj til sine børn.

Læs også: Sådan rengør du bObles

 

Tumlelegetøjet kan gå i arv

Godt tumlelegetøj kan nemt gå i arv, da det ikke går i stykker. Der er ingen små dele, som kan knække eller noget elektronisk, som kan gå i stykker. På denne måde er det også en økonomisk god beslutning, hvis man køber tumlelegetøjet til ens første barn.

Så kan de næste børn også få gavn af det, og dette legetøj går ikke lige sådan af mode. Når alle søskende er færdige med at bruge legetøjet, kan det med sikkerhed sælges til fornuftige priser. Brugt tumlelegetøj er nemlig i høj kurs, da folk efterspørger dette og holdbarheden er god.

Så det er en relativ lille investering, til forhold af hvad mange bruger på alverdens andet legetøj. Tumlelegetøj er derfor noget af det legetøj, som giver mest leg og læring for pengene.

Læs vores store bObles guide her: bObles – den ultimative guide til det fantastiske tumlelegetøj