Der findes et hav af artikler der handler om hvordan man som førstegangsforældre skal skifte bleen og amme barnet, men der er ikke så meget der handler om hvordan man skal tackle den nye hverdag derhjemme med en lille baby og hvad hvis man har dyr i hjemmet også?

Forbered dyrene i hjemmet på en familieforøgelse i god tid

Som nybagte forældre er der rigtig mange ting der skal holdes styr på. Der er for det første det med sikkerhed på f.eks. autostole og barnevogne og køb af bleer og det første tøj skal også være på plads helst en måned før termin. Mange har også et børneværelse der står helt klar til når den lille kommer, men de færreste husker at tænke over hvordan situationen med dyr i hjemmet skal klares med en baby.

Når I endnu venter barnet, så er det hele lidt lettere at klare i forhold til hjemmet og evt. en lille hund. Har i hund vil i sikker forkæle den med Eden hundefoder eller med Carnilove hundefoder og det er her vigtigt at huske at den adfærd og livsstil i har inden baby ankommer også minder meget om det i kommer hjem fra fødegangen med.

Vær klar med de praktiske ting – også til hunden

Hvis der opleves en for stor omvæltning for jeres hund fra i har baby inde i maven til baby kommer ud, vil der være en for stor risiko for at jeres hund ikke kan finde ud af hvilket ben den skal stå på til trods for at den alligevel har fire styks. Der er der for en række ting du bør gøre både før baby kommer hjem og efter baby kommer hjem.

Praktisk set, så skal i selvfølgelig have ligeså meget styr på hvem der tager sig af jeres hund når veerne trækker op ligesom i skal have en fødselstaske klar. Hav gerne portionsopdelt hundefoderet så den person der skal tage sig af jeres hund ved præcis hvad der skal gives.

Lad hunden forene sig med baby når I kommer hjem igen

I kan med fordel hygge med jeres hund og lade den komme til maven, men hunden vil selvfølgelig ikke forstå at der ligger en baby derinde, som hvis man fortæller en person det. Nogle oplever dog at hunden bliver mere beskyttende overfor mor i familien.

Når i kommer hjem er det vigtigt at i lader jeres hund snuse og slikke baby velkommen og at I ikke skælder hunden ud hvis den blot på hundesprog byder velkommen. Lad hunden være en del af jeres familie selvom der er kommet en ekstra ind, så skal det som regel nok gå godt.