Solparaplyen er meget vigtig, når din lille guldklump sidder i barnevognen eller klapvognen. De små kan slet ikke tåle så meget sol og kan hurtigt få det for varmt, hvis de sidder direkte i den. Derfor skal du have en solparaply, så du kan skærme dem bedst muligt.

Men der findes mange forskellige former for solparaplyer til barnevogn og klapvogn. Det kan derfor være svært at navigere i markedet og finde frem til den helt rigtige paraply til dit barn. I denne artikel giver vi dig en guide til, hvordan du finder den bedste klapvognsparasol.

Hos Parcellet har de et stort udvalg – klik her

Hvad skal jeg tænker over, når jeg køber solparaply til klapvognen?

Først og fremmest er det vigtigt, at du ser på, at det er en UV parasol til klapvogn, som du vælger. Det er solens UV-stråler, der ikke er sunde for dit barn, og det er derfor dem, som paraplyen skal blokere.

Du kan få solparaplyer med en UV-beskyttelse på helt op til UPF 50+. Det betyder, at de blokerer for 98 % af UV-strålerne fra solen. Dit barn kan derfor sidde godt beskyttet i skygge i klapvognen eller barnevognen uden at blive udsat for farlige stråler.

Vælg en solparaply, der kan indstilles

Både solen og dit barn kan flytte på sig. Det er derfor vigtigt, at du vælger en solparaply, der er nem at indstille, så den hele tiden skygger for solen.

Solparaplyen skal have en justerbar fod, der gør det muligt for dig at flytte paraplyen, hvis solen ændrer sig. På den måde sikrer du, at du ikke behøver at flytte på barnevognen eller klapvognen, men bare skal flytte på paraplyen, når solen flytter på sig.

 

Universal greb på solparaplyen sikrer, at du kan bruge den på både klapvogn og barnevogn

En anden vigtig ting at se efter er, at solparaplyen skal have universal greb. Det gør, at den kan sættes fast på alle former for barnevogne og klapvogne. Du ender dermed ikke med at stå med en paraply, der kun kan bruges på en af delene.

De fleste solparaplyer laves med universal greb, der gør dem nemme at sætte fast på barnevognen, men det er alligevel altid en god ide, at du husker at tjekke det, inden du køber.

 

Solparaply i god kvalitet kan også beskytte mod regn og blæst

Nu skinner solen jo desværre langt fra altid fra en skyfri himmel her i Danmark. Det er derfor også en god ide, at du finder en paraply, der kan bruges mod regn og blæst også. Det gør, at du skal finde en paraply, der både er robust og vandtæt.

Ved at have en paraply, der har flere funktioner, kan du dog i høj grad sikre dit barn mod forskellige former for vind og vejr.

Se hele udvalget – Klik her