På billeder og i film ser barslen altid fuldkommen lyserød ud. Men langt de fleste mødre oplever, at hvis de ikke selv aktivt gør noget i deres barsel, så keder de sig. Hvis man ikke selv tilmelder sig til noget, som man har lyst til at lave i sin barsel, så kan man hurtigt føle sig fuldstændig afskåret fra samfundet. 

Det kommer desværre som en stor overraskelse for mange. Sidder du også og har det sådan, så kommer der her 4 bud på ting du kan lave i din barsel – som både du og din baby vil nyde. 

gravid kvinde

Rytmik og sang 

Langt de fleste babyer holder af sang og musik allerede fra de kommer ud af maven. Derfor kan du med fordel tilmelde dig og din baby til babyrytmik allerede fra starten af din barsel. Babyrytmik er derfor noget, som du og din baby kan gå til igennem hele barslen og nyde sammen. Når din baby bliver lidt større, så kan i få endnu mere ud af jeres rytmikhold. Der vil der nemlig også komme nogle motoriske øvelser som i kan lave sammen. 

De øvelser kan du med fordel også lave derhjemme sammen med din baby. En anden fordel ved babyrytmik er, at du møder andre mødre som også er på barsel samtidig med dig. I vil derfor stå i samme situation og måske I derfor har lyst til at ses privat i løbet af jeres barsel. 

Hos Pernille der underviser i baby- og børnerytmik i København, kan du gå til rytmik med dit barn helt fra nyfødt og frem til skolealderen. Der er derfor grundlag for mange timers underholdning for dig og dit barn hos https://pernilles-boerne-babyrytmik.dk/.

Tilmeld dig en mødregruppe 

Du bliver ikke automatisk tilmeldt en mødregruppe. Det er noget du aktivt skal undersøge og tilmelde dig til igennem din sundhedsplejerske. Bliver der ikke dannet en mødregruppe i dit nærområde igennem kommunen, så kan du selv aktivt efterspørge en igennem de sociale medier. 

Blandt andet på Facebook findes der mange terminsgrupper og helt sikkert også en til din termin. Her kan du undersøge om der er nogen, der har termin nogenlunde samtidig med dig og som bor i nærheden af dig. På den måde kan i selv danne jeres egen mødregruppe, hvis ikke kommunen danner en. 

Babysvømning 

Når din baby er blevet et par måneder gammel og du har været til 8 ugers undersøgelsen hos lægen, kan i starte til babysvømning. Det er sundt for både dig og din baby at gå til svømning. Her vil du lære hvordan du hjælper din baby med, at blive tryk ved vandet. 

Derudover synes mange babyer, at det er dejligt at komme ned i det varme vand. Det minder dem nemlig meget om den tid, hvor de lå inde i livmoderen omringet af fostervand. 

glad baby

Lokale arrangementer hos mødrehjælpen 

Mødrehjælpen er ikke kun et sted for udsatte mødre eller hvor du kan købe brugt babytøj. Mødrehjælpen laver mange gode arrangementer for mødre og deres babyer. Har du derfor en mødrehjælp i dit nærområde, så bør du undersøge, om de har nogle arrangementer, der interesserer dig. 

Det kan være alt for kurser med babymassage til mor og barn træning. Det samme gælder de lokale kirker rundt omkring, som også ofte har en masse tilbud til mødre på barsel.