Noget af det allerførste legetøj, som din baby vil have stor glæde af, er uden tvivl hæklede rangler.

Når barnet første gang opdager den skønne lyd af de blødt ringende klokker, så vil barnet være solgt og totalt forelsket i denne skønne form for legetøj.

Læs med videre herunder, hvorfor netop vi anbefaler denne form for legetøj til din baby.

Stort udvalg af hæklede rangler hos Kids-world

Hæklede rangler

Tjek priserne her

Hæklede angler styrker din babys motorik og indlæring

Rangler har altid været populære, hvilket skyldes at små børn bare elsker dem. De er tilstrækkeligt simple til at barnet hurtigt får respons, hvilket giver barnet motivation til at rangle mere.

De små børn elsker gentagelser, da de er ved at lære verden at kende. Det at barnet gentager den ranglende bevægelse adskillige gange, bevirker dermed at barnet lærer om fysikkens love. Barnet vil måske smide ranglen efter lidt tid, da det vil se, om den falder til jorden.

Sådan udforsker barnet verden og en rangle er god til at støtte denne indlæring. Samtidig er alle de fysiske bevægelser med til at styrke barnets hjerne, da forskerne for længst har bevist sammenhængen mellem fysisk udfoldelse og hjernen hos børn.

Derfor er det også meget vigtigt, at barnet får lov til at lave alverdens bevægelser med ranglen og kaste med den alle de gange, som det har lyst til. Jo mere barnet vil ligge og bevæge ranglen, jo bedre er det på alverdens fronter.

Se også vores indlæg om nusseklude, som babyer også er vilde med.

Dansk produceret baby rangler er i høj kurs

Nogle af de mest populære hæklet baby rangler er lavet af de danske mærker, Sebra og Smallstuff. Ranglerne fås i alverdens flotte design, hvor de fleste er i skønne dyremotiver.

Man kan bl.a. få en hæklet abe rangle, hæklet giraf rangle, hæklet ugle rangle og hæklet elefant rangle. Generelt er hæklede dyr bare et stort hit.

Designet er typisk dansk og minimalistisk med enkelte, rolige og flotte farver. Samtidig er der skabt liv med designet, hvilket får dyrene til at se glade, søde og levende ud – især disse detaljer tryllebinder de små.

De danske rangler er selvfølgelig lavet i sunde materialer uden skadelig kemi, så barnet roligt kan komme dem i munden. Små børn vil altid udforske tingene ved at komme dem i munden, hvilket man roligt kan lade dem gøre ved disse miljørigtige og børnevenlige rangler.

Som forældre skal man støtte barnet i hele denne udvikling, og man skal vide, at selvom det lille barn kaster med legetøjet, så betyder det ikke nødvendigvis, at det ikke vil lege med det mere. Saml det endelig op til barnet, så det får en chance for at gentage sit lille eksperiment og udforske verden.

Når barnet er helt lille og det ikke er i stand til at bruge en rangle, så er det en sund stimulering at forældrene rangler for barnet. Når barnet begynder at kigge væk, så har det fået nok stimulering og man kan holde en pause. På denne måde kan din baby få glæde af en rangle fra det er næsten nyfødt.

Læs også: Få dit barn til at sove med en hjemmelavet hæklet uro